Prindi ankthioz

0
Prindërit ankthioz kanë një lloj imagjinate aq të gjallë sa shpesh mund të kthehet në problem serioz për fëmijët e tyre Ata shqetësohen për çfarëdo lloj gjëje- duke filluar që nga ndikimi që do të ketë moti mbi të vegjëlit e deri tek sesi po shkon prindërimi i tyre. Ky lloj ankthi, kur kalon nivelet normale mund të kthehet në...
OH JO, NUK KA FUTBOLL SOT!! Një fëmijë i vogël vrapon shpejt për të shkuar tek fusha e futbollit, i ekzaltuar që do luajë me miqtë e tij. Kur arrin atje, shikon që shokët po bëjnë stërvitje, trajneri I thotë që nuk do të luajnë futboll sot, e shtynë për një ditë tjetër. Por ai donte kaq shumë të luante...
Divorci është një situatë kalimtare e vështirë dhe shkatërruese e shpirtit si për çiftin ashtu edhe për fëmijët. Të gjithë anëtarët e familjes janë të stresuar emocionalisht dhe zakonisht ka tension që i bën marrëdhëniet familjare edhe më të vështira. Mënyra se si fëmijët e përjetojnë divorcin varet nga mosha e tyre, situata në shtëpi, marrëdhënia që kanë me...
Koha që fëmijët kalojnë para televizionit dhe pajisjeve të tjera elektronike po i bën ata me humor të ndryshueshëm, nervozë dhe dembelë. 6 Mënyrat ku koha që kalojnë fëmijët para ekranit elektronik i bën ata të inatosur, të dëshpëruar dhe të pa motivuar. Fëmijët ose adoleshentët që janë të inatosur ose të dëshpëruar dhe apatikë janë bërë shqetësimet e zakonshme. Fëmijët...
Ndërsa të pasurit e një fëmije është një rast për tu ndjerë i lumtur, rreth 20% e nënave dhe baballarëve të rinj nuk e ndiejnë atë lidhje të veçantë me të porsalindurin e tyre në momentin që e shohin për herë të parë.  Por nuk ka asnjë arsye të ndiheni fajtorë për këtë, sepse nganjëherë thjesht duhet kohë. “Bright...
Çrregullimi nxitës i kundërshtimit (ÇNK) është një ndër çrregullimet e sjelljes. Ky është një ndër çrregullimet më të zakonshme të shëndetit mendor tek fëmijët dhe adoleshentët. Profesionistët e përcaktojnë atë si një model të mosbindjes, sjellje armiqësore kundrejt figurave autoritare. Fëmijët dhe adoleshentët me ÇNK shpesh rebelohen, janë kokëfortë, debatojnë me të rriturit, dhe refuzojnë të binden. Ata kanë...
Prindërit janë të ngarkuar me detyrën e vështirë të rritjes së fëmijëve të vegjël. Këta njerëz të vegjël mësojnë të gjitha llojet e gjërave nga prindërit e tyre. Por më e rëndësishmja, fëmijët mësojnë se si t’i trajtojnë njerëzit e tjerë. Rritja e një fëmije që mund të konsiderohet “i sjellshëm” mund të duket e lehtë, por shumë prindër mund...
Mos i bëni fëmijët tuaj të mëdhenj të marrin përgjegjësi për t’u kujdesur për vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël, nuk ka qenë vendimi i tyre të kishin fëmijë dhe ata nuk duhet të kenë përgjegjësinë e të qenit prindër ose kujdestarë fëmijësh. Fëmijët e mëdhenj nuk kanë pse të marrin funksione që nuk u korrespondojnë atyre...
Me mbylljen e shkollave në vend dhe udhëzimet për të qëndruar brenda shtëpisë në këtë periudhë karantinimi, shumë prindër po përballen me sfidën për të mbyllur fëmijët e tyre “brenda katër mureve”. Përveç një sërë aktivitetesh të tjera që ekspertët këshillojnë të përfshihen në rutinën e fëmijëve gjatë kësaj periudhe, një aktivitet që patjetër duhet të bëhet pjesë e...
Trekëndëshi Karpman i Dramës është modeli më i përhapur i marrëdhënieve midis njerëzve. Ai u përshkrua për herë të parë në vitin 1968 nga studiuesi klasik i analizës transaksionale, Steven Karpman. Njerëzit manipulojnë njëri-tjetrin, varen nga njëri-tjetri dhe lodhen shumë prej kësaj gjëje. Nuk ka shumë lumturi në këto lloj marrëdhëniesh dhe njerëzit rraskapiten për të ndryshuar ndonjë gjë. Megjithatë,...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json