Jeta juaj mund të kthehet në burg nëse prindërit vazhdimisht thonë se nuk jeni mjaftueshëm të mirë. Kjo ndikon shumë gjatë kohës që rriteni, sepse ju lë pa vetëbesim, mendime dhe një zë kritik brenda jush. Për të marrë situatën në dorë, ju duhen këshillat e duhura dhe shumë durim. Tetë mënyra si mund ta ndryshoni situatën në të cilën...
NDONJËHERË KUFIRI MIDIS EDUKIMIT DHE ABUZIMIT ME PUSHTETIN ËSHTË MJAFT KONFUZ Kur tërbohemi kundër fëmijëve, kur qortimi i tyre bëhet i përhapur dhe i vazhdueshëm, kur jemi shumë të fortë dhe tërbimi ndaj tyre bëhet pothuajse një zakon i përditshëm, si fizikisht, verbalisht dhe psikologjikisht, atëherë nuk jemi më në edukimin e prindërve por në abuzimin e pushtetit.   Fëmijët kurrë nuk...
Çrregullimet e të ngrënit janë një klasë diagnostike që përfshin një sërë çrregullimesh të karakterizuara nga një etiologji multifaktoriale. Në këto çrregullime, sjelljet e të ngrënit karakterizohen nga një konsum i ndryshuar i ushqimit, i tillë si të kompromentojë shëndetin fizik dhe rrjedhimisht funksionimin psikosocial të individit. Çrregullimet e të ngrënit gjenden tek fëmijët dhe të rriturit. Në këtë...
Nëse gjithmonë keni menduar nëse prindërit ndikojnë në suksesin e fëmijëve të tyre, përgjigjja është po. Megjithëse nuk ka ndonjë formulë magjike që mund ta garantojë atë 100%, ka disa hulumtime psikologjike që tregojnë se si një sërë faktorësh mund të përcaktojnë suksesin e fëmijëve dhe shumica e tyre varen nga shifrat e prindërve.   Në përgjithësi, prindërit që kujdesen për...

Dobitë e Leximit

0
Leximi i jep trurit tuaj një “stërvitje” të ndryshme nga shikimi i televizorit ose dëgjimi i radios. Nëse jeni të zhytur në një libër shumë interesant, apo thjesht shfletoni një manual udhëzimi për makinën tuaj të kafesë, “pjesë të trurit që kanë evoluar për funksione të tjera – të tilla si shikimi, gjuha dhe të mësuarit asociativ – lidhen...
Një fëmijë i rritur me dashuri nuk do të jetë kurrë i keq, apo egoist. Do të jetë i lumtur dhe i sigurt! Dashuria nuk është helm, është shërim. Prandaj, sa më shumë fëmijë të jenë të dashur, aq më të lumtur dhe më fitimtarë do të bëhen në udhëtimin e tyre Kur bëhet fjalë për rritjen e një fëmije,...
Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja e fëmijëve të suksesshëm në jetë nuk ndodh vetvetiu. Në shumë raste edhe kur bën gjithçka siç duhet, gjërat mund të shkojnë keq. Por sigurisht që ndihmon jo pak të diturit se çfarë mund të bëni për të rritur shanset që fëmijët tuaj të ndjekin...

Pse të lexojmë?

0
Më shumë se një e katërta – 26 për qind – e të rriturve në SHBA, e pranojnë se nuk kanë lexuar qoftë edhe një pjesë të një libri gjatë vitit të kaluar. Kjo sipas statistikave që dalin nga Qendra Kërkimore Pju. Nëse jeni pjesë e këtij grupimi, dijeni që shkenca mbështet idenë se leximi është shumë pozitiv për...
Shumë prindër e kanë përjetuar atë situatën e pakëndshme kur ata kuptojnë se sjellja e fëmijës së tyre ka ndryshuar, por pa e ditur se nga ka ardhur ky problem. Ne kemi gjetur disa përgjigje nga të cilat të gjithë prindërit do të jenë në gjendje të mësojnë diçka. Nëse fëmija juaj është i fshehtë dhe nuk ka besim,...
Sot, së paku në botën e zhvilluar, fëmijët nuk frikësohen nga prindërit. Mirëpo, frika nuk ndërton marrëdhënie të shëndetshme dhe afatgjata me respekt të dyanshëm Profesorin e psikologjisë Jim Taylor, në Universitetin e San-Franciskos e ka nxitur t’i krahasojë shprehitë edukuese të paraardhëseve tij dhe të vërejë që fëmijët dikur kanë qenë të qetë kur kanë qenë afër prindërve dhe kanë...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW