Lidhja midis baballarëve dhe vajzave është aq e fuqishme saqë përcakton rrugëtimin e një vajze në jetën prej të rriture. Hulumtimet thonë se fëmijët që kishin një baba të dashur, kishin shanse më të larta për të qenë emocionalisht të sigurta, më aktive në shoqëri dhe me vetëbesim. Etërit e formojnë të ardhmen e vajzës së tyre në shumë...
A ju ndodh shpesh të mendoni nëse disa mënyra të caktuara të edukimit të fëmijëve vijojnë të jenë të dobishme ose jo? Pothuajse të gjithë përpiqen t’i ndjekin rregullat që ua kanë mësuar prindërit, si p.sh, “studio shumë”, “ji i përgjegjshëm”, dhe “do të arrish shumë nëse punon fort”. Por disa psikologë fëmijësh propozon se ne duhet t’i përgatisim...
Trekëndëshi Karpman i Dramës është modeli më i përhapur i marrëdhënieve midis njerëzve. Ai u përshkrua për herë të parë në vitin 1968 nga studiuesi klasik i analizës transaksionale, Steven Karpman. Njerëzit manipulojnë njëri-tjetrin, varen nga njëri-tjetri dhe lodhen shumë prej kësaj gjëje. Nuk ka shumë lumturi në këto lloj marrëdhëniesh dhe njerëzit rraskapiten për të ndryshuar ndonjë gjë. Megjithatë,...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json