HomeFokus Fakte Psikologjike
spot_img

Artikuj të ngjashëm

 Fakte Psikologjike

A e keni pyetur ndonjëherë veten se pse ndiheni, ashtu siç ndiheni, apo pse bëni gjërat që bëni? Mënyra se si funksionon mendja juaj, ka të bëjë shumë me mënyrën se si jeni, apo me gjërat që bëni. Është e habitshme se si çdo mendje “unike”, në një nivel të caktuar, vepron njësoj. Këto janë 20 fakte psikologjike se pse gjërat ndodhin, ashtu siç ndodhin në jetën tonë.

 1. Nëse ti ua tregon synimet e tua të tjerëve, ke më pak shanse të korrësh sukses. Studimet tregojnë se kështu e humbet motivimin.
 2. Personi i fundit që të kalon në mendje përpara se të flesh gjumë është ose arsyeja e lumturisë, ose arsyeja e dhimbjes tënde.
 3. Atë që dëgjon, ndikon në mënyrën se si ti e sheh botën.
 4. Të qëndrosh me njerëz pozitivë dhe të lumtur të bën edhe ty të lumtur.
 5. 90% e njerëzve dërgojnë mesazhe me fjalë që nuk do i thonin dot përballë.
 6. Personat midis moshave 18 deri në 33 vjeç janë më të stresuarit në botë. Pas moshës 33 vjeçare, nivelet e stresit kanë tendencën të bien.
 7. Ndjenja e përbuzjes shkakton të njëjtin efekt kimik në tru, sikurse shkakton një plagë fizike.
 8. Disa nga ne ndihen të frikësuar për të qenë tepër të lumtur për shkak të frikës se diçka e tmerrshme mund të ndodhë më pas.
 9. Në psikologji tashmë është e provuar se duhen vetëm katër minuta për të rënë në dashuri.
 10. Kur përpiqesh të kujtosh një ngjarje të së shkuarës, në fakt ti rikujton herën e fundit kur e ke kujtuar atë ngjarje dhe jo pikërisht ngjarjen e së shkuarës.
 11. Në 70% të kohës, truri yt rikujton momente dhe improvizon skenarë me momente perfekte.
 12. Në 98% të rasteve, kur dikush të thotë se do të të pyesë diçka, tin is të rikujtosh çdo gjë të gabuar që ke bërë kohët e fundit.
 13. Në shkallë mesatare, fëmijët e gjimnazeve të sotëm shfaqin të njëjtin nivel ankthi sikurse pacientët e sëmurë psiqik në vitet 1950.
 14. Asnjë person i lindur i verbër nuk është prekur nga sëmundja e skizofrenisë.
 15. Komedianët dhe personat me humor janë në fakt më shumë në depresion se gjithë të tjerët.
 16. Mbyllja e syve të ndihmon të kujtosh gjërat që po përpiqesh t’i kujtosh.
 17. Kur një person vdes, ai/ajo ka rreth 5 minuta kohë me aktivitet të mbetur të trurit, në të cilat ata shohin një ëndërr me gjithë kujtimet e jetës së tyre.
 18. Nëse ke fiksim dikë, truri yt do ta ketë të pamundur ta gënjejë atë person.
 19. Personat që kalojnë më tepër kohë në rrezet e diellit, kanë më shumë mundësi të jenë më të lumtur.
 20. Sa më shumë të flasësh për një person, aq më shumë mundësi ke të dashurohesh në atë person.

 

 

Të fundit