HomeFokusJi i Sigurt
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Ji i Sigurt

 Rregulli i parë

Çfarë ju pengon të komunikoni sipas dëshirës? Sekreti i një komunikimi ideal është i thjeshtë. Dëgjoni më shumë. Gjithkush, absolutisht gjithkush, dëshiron të dëgjohet. Heshtja juaj dhe aftësia për të dëgjuar bashkëbiseduesin janë një virtyt, jo një defekt. Megjithatë, gjëja më e rëndësishme që duhet të mbani mend është se njerëzit me vetëbesim kanë mendimin e tyre. Kjo është mënyra e vetme për të shprehur diçka të drejtë, interesante dhe të re.

 

Rregulli i dytë

Duhet t’i thoni vetes më shpesh fraza si “Unë mendoj”, “Unë besoj”, “Unë jam i sigurt”. Vendosni një qëllim – të paktën tri herë në ditë për të përdorur një nga këto fjalë. Kjo do të ndihmojë shumë në aftësinë për të arritur qëllimin e vendosur.

 

Rregulli i tretë

Nëse doni të merrni diçka, gjëja kryesore është të bëni diçka çdo ditë për të arritur këtë qëllim. Ju mund të jeni të sigurt për veten tuaj. Është e mundur për secilin prej nesh. Mos kini frikë nga gabimet dhe vështirësitë. Edhe njerëzit më besimplotë e bëjnë këtë. Në fund të fundit, ju jeni burimi i përvojës. Bëni hapin e parë drejt asaj që dëshironi të bëheni. Dilni para një pasqyre, duke kërkuar në reflektimin e saj … dhe vini re. Përmes gjërave që shihni dhe dëgjoni nga vetja juaj ju i përcillni vetvetes mesazhin dhe vetëbesimin që dëshironi.

 

 

Previous article
Next article

Të fundit