HomeFokusKohërat e Vështira
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Kohërat e Vështira

Ashtu si feniksi i mençur dhe i fuqishëm që ngrihet nga hiri i vet, po ashtu edhe ne duhet të mësojmë të rilindim. Pas çdo disfate ose dështimi, pas rënies më të dhimbshme, pas asaj periudhe të errët ku as një rreze dielli nuk mund të na ngrohë, do të ndodhë që do të kthehemi për të parë dritën. Dhe do të shkëlqejë, siç nuk ka bërë kurrë. Ne do të shkëlqejmë.

Sepse pikërisht kur duket se gjithçka ka humbur dhe energjitë sikur na braktisin ditë pas dite, në të vërtetë jeta po përgatit tokën pjellore për gëzimet që do të vijnë, e njëjta për të cilën ne jemi të destinuar në çdo fillim. Sigurisht që është e vështirë dhe mund të dëmtojë, në fund të fundit është pikërisht në momente të vështira që të gjithë ne, ca më shumë e ca më pak, po humbasim diçka.

Megjithatë, ajo ngarkesë emocionale që mbajmë me vete nuk është asgjë tjetër veç dëshmia e forcës sonë të brendshme që përdorim sa herë që e gjejmë veten duke kapërcyer atë pengesë në dukje të pakapërcyeshme. Por asgjë nuk është e pamundur për ne dhe tani ne e dimë.

Ndryshimet, si dhe ato kurse pengesash që hasim gjatë jetës sonë, nuk janë gjë tjetër veçse një mësim i vlefshëm. Dhe nuk ka rëndësi nëse duket se humbasim, dështojmë, për të mos e arritur më: do të jetë në atë moment që do të gjejmë një energji të ripërtërirë, duke lënë pas gjithçka që ka qenë.

“Mos kini frikë nga kohërat e vështira. Më e mira vjen prej aty”, tha një herë një grua e mençur, trashëgimia e së cilës është gdhendur në kujtesën e të gjithë ne. Rita Levi Montalcini kishte të drejtë: është nga ato plagë të zemrës dhe shpirtit që ne mund të fillojmë nga e para, çdo herë, sepse asgjë nuk është armiqësore me ne në këtë jetë, përveç mendimeve tona.

Dhe ne nuk duhet të fajësojmë jetën nëse ëndrra jonë më e madhe është shkatërruar, nëse nuk kemi marrë promovimin për të cilin kemi punuar shumë, nëse kemi humbur dashuri, nëse kemi gabuar ose kemi humbur. Le të besojmë dhe të presim me durim se do të vijë e mira. Le të falënderojmë fatin që na dha mundësinë për të mbyllur një periudhë dhe për të shkuar deri në fund, në diçka që mbase nuk kishte më një arsye për të ekzistuar.

Dhe të festojmë jetën duke i shfrytëzuar të gjitha ato mundësi të pafundme që na ka dhënë për të filluar nga e para, çdo herë. Sepse me çdo fund vjen një fillim i ri dhe është me fillimet që vijnë gjërat më të bukura, të papritura.

Previous article
Next article

Të fundit