HomeFokusMendimi dhe Suksesi
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Mendimi dhe Suksesi

Dallimi midis njerëzve të suksesshëm dhe njerëzve të zakonshëm janë vetëm mendimet. Ka një mençuri logjike për këtë temë. Kështu që rruga drejt suksesit nuk fillon me qëllimet, por me mendimet. Nëse nuk keni mendimet e duhura në kokën tuaj, nuk do të arrini as suksesin.

 

  1. Fuqia e mendimit nuk funksionon pa zemrën

Zemra krijon fushën më të madhe magnetike në trup. Kjo do të thotë që nëse doni diçka me trurin tuaj, por shpirti juaj nuk gënjen për këtë, ju privoheni nga 99 përqind e fuqisë suaj për të përmbushur dëshirat tuaja. Zgjidhni dëshirat tuaja me zemër.

 

  1. Jeta është një tekst dhe ju jeni redaktori i tij

Mendoni për shtypin. Do të ishte mirë të shihje disa gabime ortografike në bark, jo. Siç mund ta shihni, sapo keni filluar të mendoni për shtypin. Ndryshimi i mendimeve në trurin tuaj është shumë i lehtë. Ju mund ta kontrolloni këtë proces. Ju jeni kryeredaktori, kështu që merrni frenat në duart tuaja.

 

  1. Qëllimi kryesor i jetës është të ndihemi mirë

Kur dëshironi të blini një makinë, nuk dëshironi një makinë. Ju dëshironi ngarje të shpejtë, udhëtime të rehatshme kudo dhe kur të doni. Dhe kështu ndodh në gjithçka. Ju nuk keni nevojë për gjëra, por emocione gëzimi dhe lumturie. Prandaj, mendoni se çfarë emocionesh doni të merrni nga jeta dhe do të shihni qindra mënyra për t’i marrë ato.

 

  1. Sa më mirë të ndjehem, aq më mirë do të jem

Prandaj, puna juaj është të lidhni çdo aspekt negativ të jetës tuaj me diçka pozitive. Kështu që emocionet pozitive pothuajse nuk ndërpriten. Prandaj, bëni një listë të gjërave që ju gëzojnë dhe përdorini ato sapo gjendja juaj të keqësohet.

 

  1. Qëllimi juaj nuk është të jeni të lumtur, por të mos jeni të palumtur.

Kuptoni: këto janë dy gjëra të ndryshme. Kur marrin vendime, njerëzit nuk drejtohen nga ëndrrat e tyre. Nisen për të mos dështuar. Me këtë qasje, ju prisni një jetëgjatësi mesatare. Merrni vendime bazuar në atë që dëshironi të arrini. Me këtë qasje, shanset për një jetë më të mirë rriten me tej mase.

 

  1. Një shenjë e sigurt se jeni në rrugën e duhur janë ankesat

Nëse gjeni justifikime, ju bëheni dembelë – kjo do të thotë që patjetër po bëni gjënë e gabuar. Ju mund të ankoheni për jetën, por nuk do të ndryshojë asgjë. Derisa të ndërroni mendje.

 

  1. Kemi nevojë për qëllime cilësore, jo sasiore

Duke dashur të fitoni një milion në 5 vjet, ju thjesht përdorni fuqinë tuaj të trurit. Nuk ka shpirt në dëshira të tilla. Kështu që nuk do ta arrini këtë. Dhe edhe nëse e arrini, përsëri nuk do të merrni lumturi. Pra, harroni qëllimet sasiore. Punoni shumë për të arritur qëllimet cilësore. Përsëritni qëllimet tuaja në diçka të tillë. Dhe do të ketë më shumë lumturi në jetën tuaj.

 

Të fundit