HomeFokusNënshtrimi i të tjerëve nuk ju bën një person të fortë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Nënshtrimi i të tjerëve nuk ju bën një person të fortë

Disa nga këto marrëdhënie janë pozitive dhe na çojnë drejt rrugëve të reja, më pozitive dhe të ndërgjegjshme, zgjojnë versionin më të mirë të vetes dhe na ndihmojnë të shkojmë krah për krah me parimet dhe vlerat tona dhe të ndërtojmë jetën tonë të ëndërrave.

Këto marrëdhënie krijohen me njerëz bujarë, vetëmohues, të dashur dhe të përulur.

Do të ishte mirë nëse të gjitha lidhjet tona të ishin pozitive dhe reciprokisht të dobishme, por fatkeqësisht jo të gjithë njerëzit me të cilët jetojmë janë pozitivë ose sillen kështu me ne. Kështu që shpesh kemi të bëjmë me njerëz negativë dhe të pasigurt, të cilët nuk jetojnë një jetë të lumtur dhe përfundojnë duke na ndotur me vibrimet e tyre të ulëta.

Në pjesën më të madhe të kohës, arsyeja që i bën njerëzit të tregojnë sjellje negative është brenda tyre, gjë që i bën ata të abuzojnë me një privilegj që posedojnë, për të lënduar të tjerët me pakënaqësinë e tyre. Këto qëndrime nuk janë gjithmonë të vetëdijshme, por gjithmonë dëmtojnë viktimat, duke ulur cilësinë e jetës dhe vetëvlerësimin.

Nuk është e lehtë për ne të kuptojmë se çfarë na bën të trajtojmë veten me injorancë, veçanërisht kur nuk kemi bërë asgjë të gabuar, por ne duhet të kuptojmë se nuk është gjithmonë faji ynë. Ata thjesht sapo kanë nxjerrë atë që kanë brenda vetes.

Në vijim janë disa arsye që mund të shkaktojnë këtë sjellje negative.

– Personi ndihet jashtëzakonisht inferior ndaj atij me të cilin shfaq sjelljen toksike dhe poshtëruese;

– Personi nuk është i sigurt për veten dhe ndjen se njerëzit rreth tij/saj janë shumë më të mirë. Pra, përdor poshtërimet si një mënyrë për të ndier veten më lartë për disa momente;

– E gjithë kjo ndjenjë e inferioritetit ndaj një personi të caktuar ose të gjithëve rreth vetes, e bën atë të ndihet i kërcënuar dhe përdor poshtërime për “ta vënë tjetrin në vendin e vet”.

Këto arsye mund të duken të vlefshme për ata që praktikojnë poshtërimin, por duhet të ndryshojmë mendimin dhe sjelljen. Në fund të fundit, poshtërimi i dikujt tjetër nuk është një shenjë e superioritetit dhe kurrë nuk do të na ndihmojë të projektojmë diçka pozitive në jetën tonë. Përkundrazi, vetëm na bën të mbushur me pakënaqësi, të pakënaqur dhe të frustruar me jetën tonë, sepse askush nuk dëshiron të jetë afër njerëzve që thjesht i hedhin poshtë.

Nëse identifikoni modele të sjelljes poshtëruese në vetvete, ndaloni dhe mendoni se çfarë ju motivon.

A nuk është ajo dëshirë për vetë-afirmim dhe a kemi nevojë për të?

Nënshtrimi i një personi tjetër nuk na ngre, nuk na ndihmon të evoluojmë ose të mbrohemi nga vetja jonë apo nga e keqja që ekziston rreth nesh. Kjo tregon vetëm sa të papjekur dhe të pakënaqur jemi, sepse na duhet të lëndojmë të tjerët vetëm për t’u ndjerë pak më mirë për veten tonë.

Ne largohemi nga marrëdhëniet pozitive dhe nga jeta e lumtur kur nuk i respektojmë njerëzit e tjerë. Nëse këto qëndrime ju japin kënaqësi, duhet të kërkoni ndihmë për t’u çliruar nga ky standard jetese.

Njerëzit të cilët janë objekt i poshtërimit e dinë sa rraskapitës dhe trishtues është. Është qëllimi i atyre që poshtërojnë që të ndjehen më lartë, por kjo nuk ndodh asnjëherë. Vetëm sa del më në pah brishtësia dhe dobësia e tyre. Pra, pa marrë parasysh se për çfarë arsye jeni jotolerantë, ajo sjellje kurrë nuk do t’ju sjellë dobi në jetë.

Nënshtrimi i njerëzve të tjerë nuk ju bën një person të fortë dhe të admirueshëm, vetëm ju bën të pakënaqur.

 

Të fundit