HomeFokus Pabesia e partnerit
spot_img

Artikuj të ngjashëm

 Pabesia e partnerit

Të jesh në gjendje të dallosh pabesinë e partnerit mund të jetë shumë e komplikuar. Po, sepse “ai” ose “pabesia” i tij mund të marrin shumë forma të ndryshme, në një çift.

Nga libri “Tradhtar i ndyrë. Si të dallosh gjurmët e tradhtisë!” nga Alberto Caputo, Alessandro Calderoni, Silvia Jun e Paolo Baron

3 llojet e tradhëtarëve të përsosur Ndër sugjerimet e shumta që autorët kanë parashikuar, vlen të theksohet ndarja në tri kategori të të pabesëve. Në praktikë, një identikit i tradhëtarit të përsosur, sipas llojit. Le t’i shohim këto lloje.

Serialët

Ata janë tradhëtarë të pandërgjegjshëm, të pabesë të specializuar. Ata që nuk janë gjenetikisht të kënaqur me marrëdhënien e çiftit zyrtar, por me instinkt dhe pasion duhet të jenë gjithmonë në tresh: ai, ajo, tjetri ose tjetra. Ata dallohen në “grumbulluesit” dhe “çfarëdollojëshit”. Ata duan një trofe të mirë për të treguar.Dhe sot ka gjithnjë e më shumë gra që ata mund gjejnë. Serialët, megjithatë, vetëm duan të sjellin në shtëpi rezultatin. Nuk ka rëndësi se kush, personi nuk llogaritet. Ata gjithashtu vendosen si në një shitje, ndjekin filozofinë e “më ka ndaluar frymëmarrja”. Midis burrave dhe grave, burrat mbizotërojnë dhe të varurit prej seksit shumëfishohen.

Paralelët

Mbajtjen e këmbës në dy (ose më shumë) këpucë e kanë bërë një profesion. Në të njëjtën kohë si marrëdhënien kryesore (martesa ose bashkëjetesa), ata menaxhojnë edhe të tjerat dhe e arrijnë shumë mirë këtë. Me bilanc të përsosur, ata kalojnë nga një shtrat në tjetrin pa bërë gabimin më të vogël. Nuk ngatërrojnë emrat, nuk humbasin datat e ditëlindjeve dhe jubileve. Motivi i tyre është “afektiv-relacional”, në kuptimin që ata me të vërtetë besojnë në të. Ata dallohen në monogamë (burra ose gra që kanë një dashnor historik, ose nganjëherë edhe një dashnor zyrtar të bashkëshortes apo bashkëshortit të pëlqyer) dhe poligamistë, kryesisht meshkuj. Nga ana tjetër, poligamistët mund të ndjekin modelin e haremit (të gjitha së bashku me role të ndërrueshme) ose modelin e arkipelagut (çdo ishull një femër, prandaj çdo dashnor ka funksionin e tij).

Rastësorët

Ata veprojnë për hakmarrje, për të ndëshkuar një grua-shtrigë ose një burrë-padron. Ata tradhtojnë për hakmarrje dhe janë të ndarë në dy nën-kategori mes personave të zakonshëm dhe “maceve të mëdha” (të cilat janë kryesisht gra të vërteta). Të parët janë ata që nuk presin asgjë, por tradhtojnë, ata e bëjnë këtë vetëm nëse u ofrohet mundësia në pjatën e argjendtë. Në dashuri ata nuk marrin iniciativa, nuk marrin asnjë përgjegjësi. Ata janë antiteza e “njeriut që nuk duhet të kërkojë kurrë”, por atyre u pëlqen shumë pasioni. Sa për macet, dinake si macja e shtëpisë, bëjnë sikur po flejnë në shtrat. Por ato i bëjnë sytë katër, gati për të rrëmbyer prenë e parë interesante që kalon.

 

Previous article
Next article

Të fundit