HomeArtikujAnkthiPas kësaj sprove zbulova një të vërtetë për jetën
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pas kësaj sprove zbulova një të vërtetë për jetën

Pak muaj mëparë, pas goditjes së papritur që pësova, u detyruan të vendosnin dy unaza në zemrën time. Ishte gjithçka aq e papritur, saqë unë vetë, isha personit i fundit në botë që mund ta mendoja ndonjëherë që do të më ndodhte diçka e tillë. As që më shkonte mendja fare. Një muaj pas ndërhyrjes, mjeku pyeti se si ndihesha emocionalisht. “Paksa i irrituar”, i thashë. “Unë ushtrohem shumë, qëndroj në formë, ha mirë dhe në mënyrë të arsyeshme … por megjithatë kam pasur një sulm në zemër”.

Ai buzëqeshi. “Duhet të dish diçka”, tha ai. “Nëse nuk do të ishit në një gjendje kaq të mirë, me siguri nuk do t’ia kishit dalë mbanë kurrë.”

Unë kurrë nuk e humba vetëdijen. Unë hyra në dhomën e urgjencës me fuqinë time. Meqenëse shpesh simptoma e parë e një sulmi në zemër është humbja e vetëdijes, argumentova me mjekët. Dhe pësova dëme më pak të dëmshme në zemër sesa mund të pritej.

 

Rezulton se mënyra më e mirë për t’u përballur me të papriturat ishte që në të vërtetë të përgatiteshim për to – edhe pse ky nuk kishte qenë kurrë qëllimi im.

Mbajeni këtë në mendje.

Shkalla e vdekshmërisë së koronavirusit mund të rezultojë të jetë 3, 4, ose 5 përqind. Ose mbase edhe më e lartë.

Por, sipas të gjitha gjasave, pasi të jenë të gjitha të dhënat, shkalla e vdekjes ka të ngjarë të jetë më e ulët.

Kjo sepse, ndërsa ne e dimë se sa njerëz kanë vdekur nga koronavirusi, pasi që shumë raste kalojnë të pa diagnostikuara dhe të paraportuara, ne nuk e dimë se sa është niveli aktual i infeksionit.

Ta themi një mënyrë tjetër: Nëse jeni të shëndetshëm në mënyrë të arsyeshme mund të infektoheni dhe mund të sëmureni … por është jashtëzakonisht e pamundur të vdisni.

Larja e duarve dhe pastrimi i duarve, telekomunikimi dhe distancimi shoqëror, është gati i pamundur për të kontrolluar nëse infektoheni apo jo. Ka shumë ndryshore, ndërveprime shumë, shumë të panjohura. Ju mund të provoni më të mirën tuaj dhe akoma të infektoheni.

Por ajo që mund të kontrolloni është sa të shëndetshëm jeni – mbase jo këtë herë, por herën tjetër kur të ndodhë diçka e tillë. Mund të filloni të hani më të shëndetshëm. Mund të filloni të ushtroheni më shumë.

Ju mund të kujdeseni më mirë për veten tuaj – jo vetëm sepse mund të ketë një virus të ri diku aty duke ardhur, por edhe sepse shëndeti dhe fitnesi mund të luajnë një rol të madh në suksesin tuaj profesional.

Ndërsa përfitimet fizike kanë rëndësi të qartë, përfitimet mendore të shëndetit të përmirësuar janë të mëdha: aftësia mendore, këmbëngulja, vendosmëria … të gjitha janë përbërës të rëndësishëm për suksesin në biznes. (Dhe të gjitha mund të zhvillohen.)

Me pak fjalë, ju mund të bëni gjëra që janë të mira për ju tani … dhe kjo mund të rezultojë në dobi të mëvonshme, edhe duhet të përballeni me diçka që ndodh papritur.

E njëjta gjë është e vërtetë në shumë fusha të tjera të biznesit dhe jetës.

Bëni shkëputje në punë. Shumë biznese po përpiqen të zhvendosin të dhënat në cloud, të krijojnë infrastrukturë të largët pune, të krijojnë struktura operative urgjente… megjithatë ata mund të kishin përfituar nga ato lëvizje gjatë gjithë kohës – dhe do të ishin më të përgatitur kur ndodhi e papritura.

Mblidhni kursime. Me pak kursime të vendosura – qoftë personale ose biznesi – do të jeni më të përgatitur për t’u përballur me humbjet afatshkurtra të fitimeve ose fluksit të parave. Nëse nuk ndodh më e keqja, ata do të pozicionohen më mirë për të vepruar sipas mundësive kur kërkohet kapital shtesë.

Bëni karrierë. Siç thotë Jalen Rose, “Vlerësoni pozicionin tuaj, por planifikoni promovimin tuaj”. Duke menduar kryesisht për tani … por edhe për tjetrën. Jo vetëm që është koha më e keqe për të filluar të kërkoni punë kur keni nevojë për një vend pune, por mënyra më e mirë për të gjetur mundësinë tjetër të shkëlqyeshme është që të jeni vazhdimisht në kërkim të saj.

Përsëri: Vlerësoni pozicionin tuaj, por gjithmonë planifikoni “promovimin” tuaj, në çfarëdo forme që mund të marrë.

Shpesh mënyra më e mirë për t’u përballur me të papriturat … është të jeni të përgatitur për diçka që me të vërtetë nuk e keni caktuar për t’u përgatitur. Nuk shqetësohesha për një sulm në zemër; Thjesht kam dashur të jem në gjendje të mirë.

Por kur ndodhi, unë isha shumë më i gatshëm nga sa do të kisha qenë po të kisha bërë një jetesë inaktive.

E njëjta premisë vlen për shëndetin, biznesin, karrierën, jetën personale….

Bëni gjëra që janë të mira për ju tani, dhe në shumë raste ato gjëra do të funksionojnë në avantazhin tuaj – ose të paktën, do të zbutin dobësitë – nëse ndodh e papritura.

Në atë mënyrë, do të jeni pak më të përgatitur për më të keqen – por në një mënyrë që e bën jetën tuaj më të mirë çdo ditë gjatë rrugës.

 

Të fundit