HomeFokusPse qeshim gjatë momenteve serioze?
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pse qeshim gjatë momenteve serioze?

Të gjithëve na ka ndodhur të kemi pasur të qeshura gjatë momenteve serioze dhe padyshim që nuk është një gjest i bukur, kështu që për t’ju kursyer nga përvoja e çuditshme “Bright Side” jep disa këshilla.

Nëse qeshni gjatë një situate të papërshtatshme, nuk do të thotë se jeni një person i keq, ky është rezultat i mekanizmit mbrojtës të trupit që të ulë ankthin dhe shqetësimin që po përjetoni në atë moment. Në një farë mënyre, e qeshura largon vëmendjen tonë nga trauma dhe dhimbja duke lëshuar reagime pozitive. Na ndihmon gjithashtu të luftojmë të gjitha emocionet që po përjetojmë dhe që mund të na bëjnë të prekshëm ose të dobët.

  1. Lëpini ose kafshoni buzët.

Mundohuni të mendoni për një sjellje që mund ta zëvendësoni të qeshurën. Disa shembuj janë: lëpirja e buzëve, tundja me kokë, të merrni frymë thellë ose të kafshoni pjesën e brendshme të faqes ose buzëve.

 

  1. Klikoni një stilolaps

E qeshura nervore nuk ndodh vetëm gjatë situatave kur përfshihet pikëllimi, madje mund të ndodhë gjatë një momenti serioz në punë. Mënyra më e mirë për ta shmangur këtë është të klikoni një stilolaps. Përqendrohuni në klikimin në mënyrë që mendimet tuaja të largohen nga të qeshurat.

 

  1. Qeshni ndërsa largoheni

E qeshura mund të jetë ilaç i mirë, por ta bësh para njerëzve që po përjetojnë hidhërim nuk është e përshtatshme. Qeshni ndërsa largoheni, duke u përpjekur ta fshihni sa më shumë që të jetë e mundur.

 

  1. Përqendrohuni në një ngjyrë në dhomë.

Një mënyrë për të lëvizur mendimet tuaja nga e qeshura është duke zhvendosur fokusin tuaj diku tjetër, mendoni për një ngjyrë dhe filloni të kërkoni nëpër dhomë. Edhe pse është një qëllim i vogël, ai do t’i drejtojë emocionet tuaja në diçka tjetër dhe ju mund të gëlltisni të qeshurat tuaja.

 

  1. Këndojini një këngë vetes.

Mund të jetë çdo këngë, madje edhe “ABC-të”. Recitimi i teksteve të një kënge është një mënyrë praktike për të larguar mendimet nga emocionet tuaja dhe për të zvogëluar dëshirën për të qeshur.

 

  1. Shtyjeni ajrin me buzë të mbyllura.

Teknikat e frymëmarrjes në fakt mund të ndihmojnë për të parandaluar një hov të qeshurash. Thjesht mbyllni buzët fort dhe veshët me gishta. Tani përpiquni të nxirrni ajër nga goja, dhe do të duket sikur ai është gati të shpërthejë nga buzët tuaja. Dëshira mund të zhduket ndërsa ndjeni presionin në gojë.

Të fundit