HomeFokusSi duhet përballuar njerëzit toksikë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Si duhet përballuar njerëzit toksikë

Toksinat fizike janë objekte që mund ta dëmtojnë trupin tonë pas një sasie të caktuar të ekspozimit. Ashtu si toksinat fizike, njerëzit toksikë janë gjithashtu të dëmshëm, ndoshta edhe më shumë, sepse është e vështirë t’i identifikosh, dhe është akoma edhe më e vështirë t’i zhdukësh. Jeta ndonjëherë mund të jetë shumë e vështirë dhe plot pengesave, dhe njerëzit toksikë do ta bëjnë shumë më keq se sa është. Është shumë e rëndësishme, për hir të shëndetit tuaj emocional, të rrini larg njerëzve helmues. Disa nga gjërat më efikase që njerëzit inteligjentë bëjnë për të përballuar njerëzit toksikë, janë shpjeguar më poshtë.

 

Ata falin, por nuk harrojnë.

Nëse ata tashmë janë lënduar nga njerëzit toksikë, njerëzit e mençur do t’i falin dhe do të vazhdojnë jetën e tyre, sepse e dinë çfarë është e rëndësishme për paqen e tyre mendore. Por ata kurrë nuk do ta harrojnë mësimin që nxorrën, sepse duan të jenë të përgatitur për një situatë të ngjashme dhe ta mbrojnë veten në kohë.

 

Ata qëndrojnë neutralë në të gjitha kushtet.

Ballafaqimi me njerëzit toksik ka nevojë për shumë shumë kohë dhe stres emocional për të shmangur mposhtjen. Nëse arrini të qëndroni të qetë edhe në situatat më zhgënjyese, ju keni më shumë gjasa të mbijetoni  pa u dëmtuar emocionalisht apo mendërisht.

 

Ata qëndrojnë brenda kufijve.

Disa njerëz janë edhe më të mirë në zbulimin e njerëzve toksike para se ata të kenë mundësinë për t’i dëmtuar. Nëse veprojnë, i vendosin kufijtë menjëherë dhe i ndjekin pa marrë parasysh se çfarë më vonë. Kjo do t’i ndihmojë ata të punojnë për qëllimet tyre pa u ndërprerë nga njerëzit toksikë, sepse ata as që do të jenë në gjendje t’i arrijnë ato.

 

 

Ata e ruajnë energjinë e tyre.

Grupi i njerëzve toksikë, pothuajse gjithmonë, ju lë me energji zero dhe mund të ndiheni të lodhur, sepse kjo është ajo që ata dinë të  bëjnë më mirë. Gjëja më e mirë që duhet të bëni është të vlerësoni rëndësinë e energjisë tuaj dhe ta mbroni nga kjo dukuri

 

Të fundit