HomeFokusSi krijohet përshtypja e parë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Si krijohet përshtypja e parë

Të gjithë ne shpresojmë se kur takojmë një person për herë të parë, nuk duhet të bëjmë një gafë të rëndë, si për shembull ta fyejmë apo të themi një budallallëk. Por, që përpara se ju të keni një shans për ta magjepsur, dijeni që brenda pak sekondash, njerëzit krijojnë këto 8 përshtypje për ju:

 

  1. Nëse jeni të besueshëm

Njerëzit vendosin nëse jeni të besueshëm, në një të dhjetën e një sekonde.

 

  1. Nëse keni status të lartë

Njerëzit i shohin ata që mbajnë rroba të firmuara, si njerëz me status më të lartë, se ata me rroba të zakonshme.

 

  1. Nëse jeni apo jo politik

 

  1. Nëse jeni të zgjuar

Njerëzit ju perceptojnë si më inteligjentë, nëse i shihni drejt e në sy. Nëse mbani syze të trasha dhe flisni plot shprehi, ndihmon shumë.

 

  1. Nëse jeni të suksesshëm

Njerëzit shohin ata që mbajnë rroba të prera fiks për trupin e tyre, si më të suksesshëm, se ata që janë të shkujdesur për rrobat që mbajnë dhe masën e tyre.

 

  1. Nëse jeni dominues

Njerëzit i shohin ata që kanë kokën të rruar, si më dominues se njerëzit me kokën plot me flokë.

 

  1. Nëse jeni imoralë

Njerëzit i perceptojnë gratë me tatuazhe të dukshme si më pak tërheqëse, më të prirura për alkool dhe më imorale se sa gratë pa tatuazhe – kjo për shkak të stereotipeve mbi gratë me tatuazhe.

 

  1. Nëse jeni aventurierë

Njerëzit kuptojnë shumë nga mënyra se si ecni. Të ecurit shkujdesur dhe hapa të mëdhenj ju bën të dukeni më aventurierë, të ecurit shumë të rregullt ju bën të dukeni si neurotikë.

Të fundit