HomeArtikujPsikologjia pozitiveSi të lëni përshtypje
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Si të lëni përshtypje

Një përshtypje e parë, siç sugjerojnë psikologët, është afatgjatë. Dhe pjesa më befasuese është se ka shumë pak lidhje me atë se sa person i mirë jeni në të vërtetë. E gjitha ka më shumë të bëje me shenjat, gjestet dhe imitimet joverbale që ju bëni, sesa meritat tuaja. Ne kemi vendosur të ndajmë me ju disa këshilla për të lënë një përshtypje të mirë të parë nga Leil Lowndes, një ekspert i njohur ndërkombëtarisht në komunikimet.

 

Buzëqeshni pak me vonesë

Të gjithë e dimë se të buzëqeshni është shumë e rëndësishme për njëkomunikim të mirë. Sidoqoftë, nuk ka të bëjë me atë buzëqeshje plastike që tregon thjeshtë edukatë. Leil Lowndes shpjegon mënyrën për të lënë një përshtypje më të mirë: së pari, shikoni fytyrën e një personi tjetër, prisni disa sekonda dhe vetëm atëherë buzëqeshni. Kjo pauzë do ta bëjë buzëqeshjen tuaj më të sinqertë.

 

Mos mbani kontakt me sy për një kohë të gjatë

Bazuar në hulumtim, Lowndes pretendon se kur njeriu shikon në sytë e një njeriu tjetër për një kohë të gjatë, kjo mund të interpretohet si agresion. Në vend të kësaj, ajo këshillon që gradualisht të zgjasni kohën e kontaktit vizual që nga fillimi i takimit me dikë. Rregulli i 60/40 do të funksionojë në mënyrë të përsosur në këtë rast – të mbani kontakt me sy përafërsisht 60% të kohës. E njëjta gjë është e vërtetë për marrëdhëniet midis burrave dhe grave.

 

Jini të vetëdijshëm për sjelljen tuaj

Shikoni kampionët atletikë ose udhëheqësit politikë – kurrë nuk do t’i shihni me supet ose sytë poshtë. Është krejt e kundërta, ata mbajnë gjithmonë një qëndrim të përsosur dhe një buzëqeshje. Kështu, ata tregojnë besimin e tyre tek vetja dhe i bëjnë të gjithë si ata. Ekspertja këshillon që duhet të bëni saktësisht të njëjtën gjë nëse dëshironi të lini përshtypjen më të mirë.

 

Tregoni interesin tuaj

Kur takoni një person të ri, të gjithë mendojnë për 2 gjëra: “A më pëlqejnë ata?” dhe “A ju pëlqej unë atyre?”. Pra, për të lënë një përshtypje të mirë, duhet të tregoni interesin tuaj për personin ose do të dukeni goxha arrogantë, siç shkruan Lowndes. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të përdorni shenja joverbale si të qeshni, të drejtoheni drejt tyre me gjithë trupin tuaj, dhe më shumë. Kushtojini vëmendje dhe hapni të gjitha pengesat midis dy prej jush: çanta, gota, duart tuaja – as ato nuk duhet të mbyllen.

 

Hiqni dorë nga gjestet e ankthit

Nuk ka asnjë shenjë të veçantë jo-verbale që sinjalizon se po gënjeni. Sidoqoftë, ka shumë artikuj atje që thonë se gjestet e mprehta të dorës janë tregues i dikujt që mund të fsheh diçka. Ka shumë njerëz që mbështeten në këto paragjykime, kjo është arsyeja pse duhet të jeni të vetëdijshëm dhe të mos prekni veten nga qafa, fytyra juaj, veshët ose flokët tuaj.

 

Jini empatikë

Ju jo vetëm që mund të tregoni interesin tuaj për një person duke dërguar shenja të caktuara jo-verbale, por duke imituar sjelljen e tyre dhe duke reaguar në përputhje me rrethanat. Kjo do t’ju bëjë të dukeni më të kujdesshëm dhe do të krijoni përshtypjen si një person i besueshëm. Dhe, siç thotë ekspertja, “Kur veproni sikur ju pëlqen dikush, ju filloni t’i pëlqeni ata vërtet.”

 

Vizualizoni takimin paraprakisht

Nëse keni pak kohë përpara një takimi, përpiquni të bëni prova. Imagjinoni veten duke folur me atë person para një pasqyre, provoni një buzëqeshje dhe një qëndrim dhe shikoni gjestet tuaja. Lowndes thotë se vizualizimi ju ndihmon gjithmonë të arrini rezultate më të mira.

Të fundit