HomeFokusTë vërtetat që shumica nuk i pranojnë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Të vërtetat që shumica nuk i pranojnë

Shkrimtari dhe traineri amerikan i biznesit, Julien Smith, beson se bota dëshiron që njerëzit të mbeten pa mend sepse i bën ata më të lehtë për t’u kontrolluar. Edhe nëse jeni në proces të përmirësimit të njohurive, ka akoma gjëra që nuk pranoni t’i besoni, edhe pse thellë-thellë e kuptoni se ato mund të jenë të vërteta. Ne kemi mbledhur 10 të vërteta themelore të jetës që kur kuptohen do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe më të këndshme.

  1. Shumica e kujtimeve tona janë të rreme

Truri luan hile mbi ne duke trilluar dhe ndryshuar kujtimet tona. Ne nuk e mbajmë mend tërë ngjarjen, por përkundrazi, mund të rikthejmë kujtesën e fundit për të, pastaj na kujtohet një tjetër, etj. E mbani mend lojën “telefoni i prishur”? Pothuajse i njëjti proces ndodh saktësisht kur përsëritni një situatë të caktuar nga e kaluara në kokën tuaj.

 

  1. Jo të gjithë ne kemi rrethana të barabarta.

Jeta e disa njerëzve është shumë më e vështirë se e të tjerëve në pjesë të ndryshme të botës. Dikush që ka lindur në një zonë të varfër lë shkollën herët për të fituar para për ushqim, ndërsa dikush tjetër lind në pasuri si trashëgimtare e një korporate të madhe. Është logjike të supozohet se jeta e kësaj të fundit do të ishte më e këndshme. Ekzistojnë përjashtime nga ky rregull, por jo aq shumë.

 

  1. Askush nuk dëshiron të dashurojë një person që nuk e do veten e vet.

Ju ndoshta do të përfundoni duke u plakur vetëm nëse dëshironi dhe shpresoni që Princi i Kaltër të vijë tek ju. Sidoqoftë, është në avantazhin tuaj ta doni dhe respektoni veten. Mos i bëni njerëzit e tjerë përgjegjës për lumturinë e jetës suaj, përndryshe, gjithmonë do të përjetoni ndryshime emocionale: ndiheni mirë kur dikush është në anën tuaj dhe menjëherë ndryshoni humor kur jeni beqar. Në këtë rast, udhëtimi “humori jo i mirë” do të vijë më shpesh.

 

  1. Bota nuk ju ka borxh asgjë

Edhe nëse jeni një person me pamje të mirë, të zgjuar, të arsimuar me shumë tipare të shkëlqyera të karakterit, nuk do të thotë që jeta do të t’ju ofrojë çdo mundësi. Njerëzit e suksesshëm dinë vetëm 2 mundësi: ose ndjehuni keq për veten tuaj sepse meritoni shumë më tepër, ose luftoni përditë për të arritur aty ku doni! Kjo luftë zakonisht do të jetë e vështirë. Varet nga ju që të zgjidhni rrugën tuaj.

 

  1. Ju keni më shumë kohë sesa mendoni

Ka 168 orë në çdo javë – kjo është shumë kohë! Albert Einstein vërtetoi se koha nuk është konstante, dhe shkencëtarët modernë pajtohen me të. Ndryshoni mendimin, nga “Unë nuk kam kohë” në “Nuk është përparësia ime”. Nëse nuk luani sport dhe hani ushqime të konservuara, shëndeti juaj nuk është përparësia juaj. Nëse nuk e ndihmoni bashkëshorten tuaj me punët e shtëpisë, marrëdhënia juaj nuk është përparësia juaj. Është një e vërtetë e ashpër. Ajo për të cilën po humbisni kohën thotë më shumë për ju sesa çdo analizë psikologjike.

 

  1. Jeta juaj nuk do të jetë kurrë perfekte

Kurrë nuk do të ketë një kohë “të duhur” për t’u martuar, për të patur një fëmijë, për të ndryshuar një punë ose për t’u zhvendosur në një vend tjetër. E gjithë kjo pritje për “kohën e duhur” bazohet në frikën tuaj nga ndryshimi dhe largimi nga zona juaj e rehatisë. Meqë ra fjala, a keni pasur ndonjëherë ndjenjën se kishte ardhur momenti i bekuar? Bëni gjithçka që ju frikëson, përndryshe, do të trishtoheni për jetën tuaj shumë shpejt.

 

  1. Askush nuk është me të vërtetë shumë i zënë – ata thjesht nuk kujdesen për ju.

Gjysma juaj është shumë i zënë për t’iu përgjigjur mesazhit tuaj të 30-të. Një punëdhënës është në mes të diçkaje dhe nuk mund të të kthejë një telefonatë pas intervistës. Gjithçka është në të vërtetë shumë më e thjeshtë: ata nuk duan të flasin me ju. Sa më shpejt që të ndaloni së shqetësuari për njerëzit që nuk kujdesen për ju, aq më mirë.

 

  1. Ju nuk mund të jeni perfekte për të gjithëNuk ka rëndësi se sa i mirë, i mirë, bujar apo fisnike je. Ka njerëz që definitivisht do të mendojnë keq për ju, edhe nëse nuk do t’u jepni atyre ndonjë arsye për ta bërë. Nëse trupi juaj mund të shkaktojë xhelozi midis modeleve të Victoria’s Secret, nuk do të thotë që ju nuk do të takoni njerëz që do të gjykojnë papërsosmëritë tuaja.

 

  1. Jeta nuk është e drejtë.

Njerëzit jo gjithmonë do ta vlerësojnë punën tuaj. Nëse jeni një person i dashur, nuk do të thotë që bashkëshorti juaj nuk do t’ju braktisë juve për fatin tuaj. Veprat e këqija jo gjithmonë ndëshkohen. Ndihma mund të mos vijë në orën më të errët. Sidoqoftë, nuk do të thotë se jeta është e keqe. Thjesht mos kërkoni shumë prej saj.

 

  1. Personi që ka shumë të ngjarë t’ju vrasë ju jeni ju

Zakonisht, ne nuk mund të vrasim veten për shkak të instinktit të vetë-ruajtjes, por ne shkatërrojmë lehtësisht veten çdo ditë ose rrezikojmë jetën tonë duke harruar për pasojat. Zakonet e këqija, shkeljet e trafikut, futja në makina me të huajt – të gjitha këto rrezikojnë jetën tonë. Por shumicën e kohës ne i shmangim këto gjëra pasi jemi inteligjentë të arsyeshëm.

Të fundit