HomeFokusVarësia nga dikush tjetër
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Varësia nga dikush tjetër

Ne mund ta bëjmë pa vetëdije, sepse varësia ndërfutet tek ne me shumë delikatesë, dhe kur e kuptojmë tashmë jemi futur në këtë rreth vicioz, në varësi të tjetrit, për të jetuar mirë dhe lumturisht.

Sidoqoftë, varësia nga dikush tjetër nuk do të na sjellë kurrë lumturi të plotë, sepse ne jemi zotër të fatit tonë dhe nuk kemi lindur për të ndjekur udhëzimet e njerëzve të tjerë.

Të heqim qafe varësinë nga njerëzit e tjerë është gjëja më e mirë që mund të bëjmë. Kur kjo të ndodhë, mësojmë të besojmë më shumë veten dhe të arrijmë paqen e mos përmbushjes së pritshmërive.

Mos flisni keq për askënd, shihni punën tuaj dhe gjithmonë buzëqeshni. Mos vlerësoni atë që keni në jetë, por kush jeni në jetë.

Gjërat nuk do të shkojnë gjithmonë ashtu siç kemi shpresuar, por është edhe më mirë të dimë se ne kemi kontrollin e jetës sonë, sesa të jemi të kënaqur me udhëheqjen nga njerëz të tjerë, të cilët shpesh nuk kanë as interesat më të mira në zemrat e tyre.

Ne mësojmë të falënderojmë për bekimet dhe mësimet që jeta na jep, në vend që të ankohemi për fatin tonë të keq dhe t’ua dorëzojmë të ardhmen tonë njerëzve të tjerë.

Merrni përgjegjësinë për krijimin e jetës së ëndrrave tuaja, por filloni duke pranuar realitetin tuaj aktual dhe duke u rritur prej aty. Mos u mashtroni të imagjinoni që personi tjetër mund të zgjidhë gjithçka për ju.

Prisni më shumë nga vetja juaj dhe më pak nga të tjerët. Filloni të veproni dhe do të zbuloni se sa më shumë të veproni, aq më shumë jeta ju heq pengesat.

Të fundit