HomeFokusZakonet që bllokojnë lumturinë tuaj
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Zakonet që bllokojnë lumturinë tuaj

Lumturia është diçka që ne të gjithë e kërkojmë. Edhe pse është e vështirë të jesh i lumtur njëqind për qind të kohës, pasi realiteti ynë po ndryshon vazhdimisht, ne duam të arrijmë një jetë paqësore që na lejon të festojmë kohë të mira dhe të përballojmë krizat me optimizëm dhe besim. Sidoqoftë, aq sa ky është një nga qëllimet tona kryesore, shpesh qëndrimet tona na çojnë në një rrugë krejtësisht të kundërt, e cila na largon nga të gjitha lumturitë që po përpiqemi të arrijmë. Ne mund të bëjmë zgjedhje të gabuara pa e kuptuar, dhe kur e kuptojmë, ne jemi të mbërthyer në një realitet, ku të gjitha gjërat e mira kanë ngecur dhe ne vazhdojmë të përsërisim ciklin negativ. Nëse mendoni se kjo po ju ndodh, është ndoshta sepse po i jepni përparësi zakoneve të këqija. Më poshtë janë tre qëndrime të përditshme që bllokojnë lumturinë tuaj. Merrini parasysh dhe punoni për t’i ndryshuar ato, për të gjetur drejtimin e duhur, që çon në një jetë të përtërirë.

 

  1. Lejoni mendimet negative të pushtojnë mendjen tuaj

Mendimet negative nuk janë të dobishme për ne dhe duhet të përmbahen. Edhe pse ndonjëherë është e vështirë të qëndrosh optimist, përpiquni të shihni gjithmonë të mirën në çdo situatë dhe ta shihni veten fitimtar, sepse sa më negativë të jeni, aq më shumë negativitet do të tërhiqni. Krijoni një rutinë të shëndetshme ku gjithmonë do të keni kohë për të mbushur mendjen dhe zemrën tuaj me gjëra pozitive, jepini përparësi kohës në mëngjes, kur zgjoheni dhe para gjumit, çdo natë. Mendimet negative janë toksike, kufizojini ato në mënyrë që të përqendroheni në lumturinë tuaj.

 

  1. E përqendroni vëmendjen tuaj në gjërat e këqija të ditës tuaj, në vend të atyre të mira

Gjërat ku ne përqendrojmë vëmendjen tonë, janë ato që shfaqen më së shumti në realitetin tonë, kështu që nëse gjithmonë i jepni përparësi problemeve dhe dështimeve, mbi surprizat dhe lajmet e mira, realiteti juaj nuk do të jetë kurrë aq i mirë. Për të filluar të tërhiqni më shumë lumturi, duhet të ndryshoni modelin tuaj të të menduarit.  Ka gjëra të mira në secilën prej ditëve tona, madje edhe më të vështirat. Nëse shikojmë nga afër, gjithmonë do të gjejmë një dritë për të na udhëhequr ose një frymëzim për të hapur mendjen tonë. Zhvilloni një zakon të përqëndroheni në fitoret dhe jo në problemet tuaja, kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni se lumturia mund të jetë më afër sesa mendoni.

 

  1. Besoni se nuk jeni të denjë për lumturinë e vërtetë

Procesi i përjetimit të lumturisë së vërtetë fillon brenda jush, në besimet tuaja. Nëse nuk besoni se mund të jeni të lumtur, si prisni që Universi të vendosë gjëra të mira në rrugën tuaj? Ju duhet të besoni dhe të jetoni atë që dëshironi të merrni në rrugën tuaj. Kuptoni që jeni një person i mirë, se gjithmonë po bëni më të mirën tuaj, se jeni në një udhëtim mësimi dhe evolucioni dhe se meritoni të shpërbleheni për të gjitha arritjet tuaja. Kur e shihni veten se meritoni lumturinë, pak nga pak, hyni në jetën tuaj dhe ndryshoni gjithçka për mirë.

A jeni identifikuar me ndonjë zakon?

Atëherë filloni të punoni për ndryshimin në mënyrë që të gjeni rrugën tuaj drejt lumturisë së vërtetë!

Të fundit