Një pyetje që shpesh na mundon është: “Si ta inkurajojmë dikë të ndryshojë?”.   Përgjigja e shkurtër është se njerëzit ndryshojnë vetëm kur të jenë gati. Por kjo çon në një pyetje tjetër: “Kur janë njerëzit të gatshëm të ndryshojnë?”. Përgjigjen e këtyre pyetjeve dhe më shumë se kaq, e jep psikologia Ricky Derisz, teksa flet për “Goalcast”. Ja çfarë thotë ajo: Për...
Shkollat virtuale mund të të paraqesin më shumë rreziqe për shëndetin mendor dhe mirëqenien e fëmijëve dhe prindërve sesa të mësuarit normalisht. Sipas një studimi të botuar të enjten, 25 mars, nga CDC (Qendrat Amerikane për Kontrollon dhe Parandalimin e Sëmundjeve), mund të nevojitet më shumë mbështetje për t’u marrë me efektet e pandemisë, shkruan CNN.   Prindërit, fëmijët e të cilëve...
Me kalimin e viteve, ndikimi i alkoolin në trupin tuaj ndryshon. Ndërsa disa ndryshime dallohen menjëherë, ndryshimet e tjera janë pak më delikate. “Efektet e alkoolit në tru varen nga mosha dhe zakonet e përditshme të konsumit”, thotë Dr. Kristen Willeumier. “Me plakjen, ndryshime specifike strukturore dhe funksionale ndodhin në tru, duke përfshirë hollimin e korteksit cerebral, tkurrjen neuronale etj.”,...
Dallimi mes asaj që është abuzim emocional dhe asaj që nuk është.  Ne e dëgjojmë termin abuzimi emocional të përdoret pak si shumë këto ditë. Pra, për të mos e lënë të bëhet një terren për çdo takim të emocioneve negative, duhet ta sqarojmë se çfarë është dhe çfarë nuk është abuzimi emocional. Së pari, le të flasim për atë që nuk është...
A e njihni dikë që nuk i mungojnë kohërat e kaluara? A është dikush që nuk i kujton kohët e lumtura të së shkuarës? Të gjithë jemi të vetëdishëm për këtë ndjenjë. Nostalgjia mund të jetë negative por ka edhe anët pozitive. Në këtë artikull do të flasim për karakteristikat e nostalgjisë, shkaqet dhe historinë e saj. Poashtu do...

ANKTHI

0
Duar të djersitura, nerva të tendosura, sulme paniku, janë këto disa nga simptomat që karakterizojnë jetët e 40 milion amerikanëve. Çfarë është ankthi dhe si matet? Cilat janë tipet e ankthit? Cili është raporti i ankthit me depresionon, cilat janë simptomat, shkaqet, reziqet dhe trajtimi i tij. Tutje, si e ndikon ankthi trupin dhe trurin tonë? Dhe për fund...
Ju nuk mund të jeni një grua e suksesshme nëse nuk e kryeni këtë ritual çdo mëngjes. Ky është praktikisht ligj. Disa gjëra që çdo grua mahnitëse i bën para se të fillojë ditën e saj:   Zgjohuni herët. A flenë njerëzit e suksesshëm deri në kohën e drekës? Absolutisht jo. Ato zgjohen mjaft herët (jo më vonë se 06:00...

Meteoropatia

0
Meteoropatia apo sindromi meteoropatik është një nga shqetësimet komplekse psiqike dhe fizike e lidhur me ndryshimet e kohës, stinëve apo klimës. Kur ndryshojnë kushtet meteorologjike organizmi duhet të përshtate me të dhe reflekton një “stres”. Kush është më vulnerabël nuk arrin të kompenosjë këtë ndryshim dhe ndihqet keq. Në këtë kuptim, gratë dhe të moshuarit janë më ndjeshëm, si...

Paranoja

0
Çfarë është Paranoja? Paranoja përfshin ndjenja dhe mendime intensive të shqetësuara ose të frikshme që shpesh lidhen me persekutimin, kërcënimin ose komplotin. Paranoja ndodh në shumë çrregullime mendore, por është më shpesh e pranishme në çrregullimet psikotike. Paranoja mund të bëhet deluzion, kur mendimet dhe besimet e paarsyeshme bëhen aq të fiksuara saqë asgjë nuk mund të bindë një person...
Ata që punojnë shumë dhe flenë pak orë gjatë natës janë më pak efikas në punë. Kjo sipas një studimi vëzhgimor të kryer mbi mijëra finlandezë.   Ata që ngrihen herët në mëngjes si lauresha Të ashtuquajturit “lauresha”, ose kronotipat mëngjesorë priren të jenë më produktivë në mëngjes. Ata flenë më herët në mbrëmje dhe flenë më shumë se 7 orë gjumë....
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW