VEPRIMI

0
Mund të kesh entuziazëm, energji, njohuri dhe potencial të nevojshëm intelektual për të pasur sukses... mirëpo, nëse nuk i vendos në dispozicion të veprimit dhe të zbatimit, atëherë të gjitha këto mundësi dhe aftësi do të jenë të pavlera. Prandaj, lidhur me këtë deklarojmë se: “Nëse njohuritë nuk vihen në veprim, atëherë ato mund të të çojnë në dështim...
Janë 53.578 raste pozitive të konfirmuara në Itali sipas buletinit të Mbrojtjes Civile, që ka dalë të shtunën në mbrëmje. 17,708 pacientë në spital, nga të cilët 2.857 nën kujdes intensiv. Numri i vdekjeve u rrit në 4,825. Në Evropë, Spanja arrin në mbi 25,000 raste pozitive me mbi 1.300 të vdekur, Gjermania tani ngjitet menjëherë para SHBA me...

Stimuluesit

0
Stimuluesit janë një klasë e drogës psikoaktive që rrit aktivitetin në tru . Këto barna përkohësisht mund të ngrenë vigjilencë, humor dhe vetëdije. Disa barna stimuluese janë ligjore dhe përdoren gjerësisht. Shumë stimulantë gjithashtu mund të jenë të varur. Stimuluesit ndajnë shumë ngjashmëri, por secila ka vetitë unike dhe mekanizmat e veprimit. Droga që klasifikohet si stimuluese përfshijnë: kafeinë nikotinë kokainë methamphetamine Stimulues recetë   Kafeina Kafeina...
Kur ti zotëron në vetvete motive, arsye dhe shtytës, edhe entuziazmin do ta kesh më të madh, kapacitet më të shumtë dhe arritjet e tua do të jenë më të larta. Në të kundërtën, kur synimet i ke të ulëta, nuk do të zotërosh forcë dhe kapacitet, si dhe përqendrimi dhe vëmendja e interesit tënd do të drejtohet vetëm...
Mbi të gjitha, kam frikë për mesazhin që po u përcjellim fëmijëve tanë, kur përballen me një rrezik. Në vend të arsyes, racionalitetit, mendjes së hapur dhe altruizmit, po u themi që të panikosen, të kenë frikë, të jenë dyshues, reagues dhe egoistë. Covid-19 nuk ka ikur dhe nuk do të ikë së shpejti. Ai do të vijë në...

Çfarë është alkooli?

0
Alkooli  është lëng pa ngjyrë i cili fitohet me fermentimin e sheqerit. Industrialisht fitohet me hidratimin e etilenit me ujë në prezencë të acidit fosforik. Alkooli më shumë përdoret si antidepresiv me mijëra vjet. Varshmëria nga alkooli quhet alkoolizëm. Alkooli është emri që u jepet nje varg komponimesh, ku lloji i pijshëm është etanoli ose alkooli etilik. Alkooli është pije...
Kur njerëzit bëhën të varur nga duhani, ata kanë dëshirë të parezistueshme dhe bëjnë sjellje të njëpasnjëshme për ta kërkuar dhe për ta perdorur atë përsëri, edhe pse janë të vetëdijshëm për dëmin që u shkakton. Të gjithë janë të vetëdijshëm që duhanpirja është e dëmshme për shëndetin. Prandaj, shumica e atyre që pinë duhan, duan që ta ndërpresin...

Narcizmi

0
Si përkufizohet narcizmi? “Narçizët kanë vetëbesim të ulët, por zakonisht janë shumë të suksesshëm. Ata ndjehen të fuqishëm; ata i japin rëndësi vetes; ata dëshirojnë admirim dhe nuk kanë ndjeshmëri. Ata janë gjithashtu shfrytëzues dhe ziliqarë. Tipat keqadashës nuk e harrojnë kurrë një mospërfillje. Ata do t’ua kthejnë “borxhin” edhe dhjetë vite më vonë, por ata veprojnë në mënyrë të përkryer...
Nuk mund t’i lidhësh dot gjërat duke parë përpara, por duke parë pas. Duhet të besosh se pikëpyetjet e jetës tënde do të gjejnë përgjigje në të ardhmen. Duhet të besosh tek Zoti,  sepse vetëm kështu mund të ndjekësh zemrën tënde duke besuar se gjithçka do të gjejë përgjigjen e duhur. Koha jote është e limituar, ndaj mos e shpenzo...
“Çaj apo kafe?”- pyetje pothuajse e njëjtë me: “Të jesh apo të mos jesh”. Por a fshihet diçka tjetër pas zgjedhjes sonë përveç shijes që këto pije të nxehta kanë?   Ekstrovertët preferojnë çajin. Sipas rezultateve të sondazhit të kryer në SHBA nga “OnePoll”, ekstrovertët dhe ambivertët (ata në mes të introvertëve-ekstrovertëve) priren të jenë adhurues të çajit, ndërsa introvertët kanë më...
- Advertisement -

RECENT POSTS

MOST POPULAR ARTICLES

TRENDING NOW

Error decoding the Instagram API json