HomeArtikujKompleksetÇfarë mesazhi përcjell ngjyra juaj e preferuar tek personat që keni përballë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Çfarë mesazhi përcjell ngjyra juaj e preferuar tek personat që keni përballë

Ngjyrat që zgjidhni çdo ditë mund të përkthejnë informacione të ndryshme tek ata që ju shohin. Për shembull, nëse ju pëlqen të vishni rroba të kuqe, nënkupton që jeni një person dominant.

“Bright Side” vuri re se ngjyrat që zgjedhim kanë një ndikim në personalitetin tonë dhe studiuesit kanë dalë në disa përfundime.

 

  1. E kuqe

Po, ngjyra e kuqe do të thotë dominim. Studiuesit kanë zbuluar se atletët që veshin këtë ngjyrë kanë 5% më shumë gjasa për të fituar. Shkakton një rrahje zemre dhe rritje të testosteronit dhe, si rezultat, mund të përmirësojë performancën. Një zbulim interesant është se kamerieret me një uniformë të kuqe marrin më shumë këshilla nga burrat. Studimet konfirmuan se kjo ngjyrë tërheq burrat. Ka një shoqatë me dashurinë dhe pasionin. Pra, nëse dëshiron të të vërejnë, provo të kuqen.

 

  1. Vjollcë

Ngjyra vjollcë është e lidhur me mbretër dhe ceremonitë mbretërore. Përveç kësaj, lë përshtypjen e magjisë dhe fantazisë. Vjollca stimulon krijimtarinë dhe sjell paqe, por në të njëjtën kohë, lidhet me të qenit të ndjeshëm dhe emocional.

 

  1. Portokalli

Nëse ju pëlqen ngjyra portokalli dhe e përdorni shumë, mund të jeni shumë energjikë. Kjo ngjyrë përdoret edhe për pilula, sepse është një stimulues i mirë. Është shumë i fuqishëm dhe mund të shoqërohet me një mjedis të gjallë shoqëror. Gjithashtu portokallia sjell eksitim dhe energji. Kjo është ndoshta arsyeja pse shumë ekipe sportive e përdorin atë për uniformat e tyre.

 

  1. E bardha

Një person që i pëlqen e bardha dëshiron një ndjenjë kënaqësie. Ata priren të jenë të organizuar, logjikë dhe të orientuar drejt detajeve në punë. Ngjyra mund të shoqërohet me pavarësinë në krijimin e gjërave. Gjithashtu, mund të shkaktojë një ndjenjë pastërtie dhe thjeshtësie. Ndoshta është për shkak të këtyre cilësive që disa kompani pëlqejnë ta përdorin atë. Për shembull, “Apple” ka një sfond të thjeshtë të bardhë.

 

  1. E zezë

Është ngjyra e kufijve dhe e autoritetit. Është e fortë dhe mund të shkaktojë një ndjenjë elegance, zyrtariteti dhe misterioze. E zeza reflekton një farë praktike dhe realizmi në botë, prandaj përdoret kaq shumë nga njerëzit që duhet të ndjekin një kod veshjeje në vendin e tyre të punës. Një person që i pëlqen e zeza mund të shoqërohet me dikë që dëshiron kontroll dhe pavarësi.

 

  1. Blu

Lloji i personit që i pëlqen bluja mund të jetë idealist, i besueshëm, autonom dhe i zhytur në mendime në punën krijuese. Ata priren t’u kushtojnë vëmendje detajeve, të bëhen perfeksionistë dhe të kenë sjellje të shkëlqyeshme me asnjë të metë.

 

  1. E verdha

Dikush që e do të verdhën ka një dëshirë për aventura. Nëse e bardha ka të bëjë me pavarësinë, atëherë e verdha ka të bëjë me lirinë. Ngjyra mund të shoqërohet me humor, spontanitet, optimizëm dhe pasion. Këta njerëz priren të jenë krijues, por impulsivë.

 

  1. Jeshile

Ne e shoqërojmë gjelbërimin me paratë dhe perimet, por studiuesit thonë se personalitetet e gjelbërta janë njerëz me natyrë që kanë dëshirë për siguri. E gjelbra mund të shoqërohet me suksesin. Si efekt fizik, ngjall relaksim dhe qetësi. Është gjithashtu një ngjyrë freskuese. Ajo lidhet me të mësuarit dhe shëndetin.

 

  1. Rozë

Rozë ka qenë e lidhur me zbutjen e agresionit, kështu që ju ndoshta nuk do të shihni një kriminel me një kostum rozë. Kjo ngjyrë dihet gjithashtu se është një rregullator i mirë i humorit dhe kjo e bën dikë të duket më qetësuese. Ndjesitë që kjo ngjyrë krijon janë dashuria, ndjeshmëria, bujaria dhe mirësia. Gjithashtu, kjo ngjyrë mund të zgjojë një dëshirë për të mbrojtur një person që e pëlqen atë.

Të fundit