HomeArtikujPsikologjia pozitiveCilësi që e bëjnë dikë t’ju admirojë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Cilësi që e bëjnë dikë t’ju admirojë

Kush janë njerëzit në jetën tuaj që ju frymëzoheni? Çfarë kanë këta individë që stimulojnë frymëzimin tuaj? Ndoshta është nëna, babai, motra, vëllai, gjyshërit; mund të jetë dikush me të cilin nuk jeni të lidhur, ose një interes romantik. A është humori, forcac, inteligjenca, ndershmëria, energjia, rezistenca, apo diçka tjetër? Mund të mendoni të paktën për një person që ka ndikuar tek ju në këtë mënyrë.

A keni menduar ndonjëherë për pjesët e personalitetit tuaj që ju bëjnë të adhurueshëm?

Mendja juaj mund të jetë shumë e hutuar nga proceset e përditshme të jetës, por e vërteta është, ju në fakt i posedoni cilësitë që njerëzit adhurojnë dhe admirojnë. Ju mund të keni frymëzuar madje dikë me këto cilësi pa e ditur atë.

Admirimi është një nga emocionet më të forta dhe krijon ndjenja të forta tërheqjeje shumë të forta. Duke i ekspozuar këto cilësi, ne me të vërtetë mund të krijojmë ndjenja tërheqjeje dhe admirimi te dikush tjetër.

Ju tashmë mund të zotëroni disa nga cilësitë e mëposhtme, ose mbase dhe jo. Sido që të jetë, nuk do të thotë që ju nuk mund të zhvilloni cilësi që tërheqin dikë që ju adhuron. Këtu janë 7 mënyra se si mund ta krijoni atë tërheqje dhe adhurim tek dikush i veçantë:

Dashuria e vërtetë nuk është një pasion i fortë, i zjarrtë, i vrullshëm. Përkundrazi, është një element i qetë dhe i thellë. Duket përtej ekstremiteteve, dhe tërhiqet vetëm nga cilësitë. Është e mençur dhe diskriminuese dhe përkushtimi i saj është i vërtetë dhe i qëndrueshëm.» – Ellen G. White

 

JINI VETVETJA

Asgjë nuk është më tërheqëse se dikush që është i kënaqur duke qenë vetvetja e tyre autentike si vetëm ashtu edhe në publik. Tërheqja e dikujt duke qenë dikush tjetër përveç vetvetes, do të dalë në pah përfundimisht dhe mund t’ju vendosë drejt dështimit. E thënë thjesht, njerëzit e kuptojnë, respektojnë dhe adhurojnë atë që ju bën juve ata që jeni. Ne të gjithë jemi asgjë më shumë se një mishërim i dashurisë së pastër, dhe të krijosh diçka jashtë kësaj krijon vetëm një guaskë të përkohshme. Mos kini frikë nga ajo se kush jeni, jeni absolutisht, me të vërtetë të bukur.

 

JINI TË SINQERTË

Edhe sinqeriteti më i pakëndshëm tregon se keni besim, dhe ky është një tipar shumë tërheqës. Të jesh një person i pandershëm është një sjellje egoiste, manipuluese dhe egocentrike. Mund të ketë nga ata që nuk pajtohen me ndershmërinë tuaj të pafiltruar. Ata mund të mos tregojnë dhembshuri dhe madje mund të veprojnë si injorantë ose gjykues. Pavarësisht se si njerëzit reagojnë ndaj ndershmërisë suaj, e vërteta është se ju do të tërheqni njerëzit e duhur – ata që ju adhurojnë sepse jeni vetja juaj autentike. Në fund të fundit: jini të sinqertë për veprimet tuaja. Asgjë tjetër nuk do t’ju japë një rezultat të dëshirueshëm në afat të gjatë.

 

KINI NJË SENS HUMORI

Jeta mund të jetë shumë dërrmuese ndonjëherë, por një sens i mirë humori është një pasuri e jashtëzakonshme që shkakton tërheqje dhe adhurim. Për gratë, në fakt ka një arsye biologjike pse ata e shohin humorin si të domosdoshëm në marrëdhëniet e tyre. Në një studim të bërë në Universitetin Stanford, pë 22 fëmijë të moshës gjashtë deri në 13 vjeç u shfaqën një seri videoklipesh – disa prej tyre ishin qesharake dhe disa jo. Fëmijët u lidhën me një fMRI (makinë funksionale me rezonancë magnetike) për të matur aktivitetin e trurit të tyre. Rezultatet ishin që vajzat shfaqnin më shumë ndjenja pozitive në përgjigje të humorit sesa djemtë.

 

PRAKTIKONI ALTRUIZMIN

Të qenit vetëmohues në një botë egoiste nuk është diçka që është e lehtë për të gjithë. Njerëzit vetëmohues ndryshojnë botën dhe shpesh mbajnë barrën më të rëndë. Njerëzit vetëmohues vazhdojnë të fitojnë respektin dhe adhurimin e njerëzve nëpër botë. Në fakt, disa nga udhëheqësit më të mëdhenj që bota ka parë ndonjëherë të gjithë kanë qenë disa nga njerëzit më vetëmohues të cilët mund të kemi njohur ndonjëherë. A është vetëmohimi një nga cilësitë tuaja? Nëse jo, mund të jetë koha për të bërë një rregullim.

 

TË QËNIT MENDJEHAPUR

Ne jemi duke evoluar vazhdimisht si një specie, dhe së bashku me të vjen një gjendje e evoluar e të menduarit që sfidon normat konvencionale që janë vendosur në shoqëri në vitet e kaluara. Është si përdorimi i marihuanës, ngrohja globale, konfliktet e armatosjes etj., Të gjitha po sfidohen me një trend të ri të mendimit evolucionar. Pavarësisht se ku qëndroni në ndonjë nga çështjet e mësipërme, të qëndroni me mendje të hapur është thelbësore për të tërhequr dikë që adhuroni me pamjen autentike që keni. Sfidimi i vijës konvencionale të mendimit dhe hapja e perspektivës tuaj tregon gjithashtu inteligjencë, tipar që i bëjnë njerëzit t’ju adhurojnë.

 

NDIHMONI

A keni takuar ndonjëherë dikë që ka vetëm kohë për veten e tyre? Si ju bëri të ndjeheni? Me shumë mundësi, nuk do të tërhiqeshit shumë nga ai person. Të jesh një person i dobishëm është një tipar i jashtëzakonshëm që i duhet kësaj bote në mënyrë të dëshpëruar. Problemet si varfëria, uria dhe sëmundjet e tjera sociale mund të zgjidheshin shumë shpejt nëse vetëm më shumë njerëz do të vendosnin të përdorin kohën e tyre për të tjerët. Ndonjëherë, një 2-3 orë të shkurtra nga koha juaj mund të bëjë një botë ndryshimesh në komunitet. Nëse nuk keni kohë, thjeshtë dhuroni pak ndihmë ekonomike ku të keni mundësi kur të keni mundësi. Ka shumë organizata vullnetare në komunitetin tuaj që gjithmonë kërkojnë ndihmë në çfarëdo mënyre që ata mund ta marrin atë.

 

PRAKTIKONI PËRULËSINË

Të jesh rreth njerëzve që nuk bëjnë supozime dhe mbeten të përulur, sigurisht që është çliruese. Pjesa më e madhe e civilizimit perëndimor dhe më gjerë ka ardhur për të idhullizuar njerëzit mburrës që ulërasin për suksesin e tyre nga çatitë. Fatkeqësisht, shumë njerëz kanë harruar shkrimin e “Veprat flasin më shumë sesa fjalët”.

Tipari i rrallë për të qenë i përulur është një cilësi tërheqëse shumë më autentike sesa të qenit i brishtë dhe sundues. Ata që në heshtje e bëjnë botën një vend më të mirë, me të vërtetë janë të adhurueshëm për shumë njerëz. Përulësia është një cilësi tërheqëse sepse po bëhet gjithnjë e më e rrallë. Gjithmonë do të jetë turma që idolizon cilësitë e brishta dhe dominuese të njerëzve të suksesshëm. Sidoqoftë – për ne – admirimi i vërtetë dhe respekti është më së miri i rezervuar për ata që me qetësi dhe me prirje për ta bërë botën një vend më të mirë.

Të fundit