HomeArtikujPsikologjia pozitivePersoni me Integritet
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Personi me Integritet

Përgjegjësia, vërtetësia dhe përulësia janë vetëm disa nga cilësitë e njerëzve me integritet. Ja se cilat janë tetë cilësitë e njerëzve me integritet të vërtetë.

Integriteti i vërtetë është të bërit gjënë e duhur, duke e ditur se askush nuk do ta dijë nëse e keni bërë apo jo.” – Oprah Winfrey

Integriteti është një cilësi që të gjithë përpiqen ta arrijnë në jetën e tyre. Nëse kjo është duke qenë i sinqertë për gjërat ose thjesht duke ndihmuar dikë. Të paturit integritet do të thotë se pa marrë parasysh llojin e gjërave që jeta hedh mbi ju, ju mund t’i përballoni ato dhe ende qëndroni të fortë.

Gjithkush dëshiron që dikush me integritet të jetë miku i tyre, partneri, kolegu, punonjësi apo shefi, sepse kjo do të thotë se ata mund të mbështeten tek ju për të qenë të sinqertë dhe një njeri i mirë.

Sidoqoftë, duke bërë gjërat e duhura vetëm për të tjerët dhe jo për veten tuaj, është e dëmshme për ju, sepse kujdesi për veten dhe dashuria për veten janë gjithashtu të rëndësishme.

Integriteti do të thotë të jesh i sinqertë me veten dhe në mënyrë që ta bëni këtë, duhet të jeni të lumtur gjithashtu. Për ironi, ju keni integritet të vërtetë nëse nuk e dini as që e keni atë, por ka gjëra që bëni, që vërtet tregojnë se keni integritet.

Ju jeni gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar dikë që ka nevojë

Nëse shihni dikë që ka nevojë për ndihmë, ju jeni gjithmonë të gatshëm t’i ndihmoni. Ju e bëni atë pa pritur diçka në shkëmbim apo shpërblime. Ju e bëni këtë, sepse ju bën të lumtur të ndihmoni ata që kanë më pak fat. Ju ndoshta jeni një nga ata njerëz që gjithmonë mund të shihet si një vullnetar në një fushatë bamirëse ose duke marrë nën mbrojtje një qen të humbur.

 

Ju dini si të mbani përgjegjësinë për veprimet tuaja

Nëse ju bëni ose thoni diçka të gabuar, ju nuk hezitoni të kërkoni falje. Ju e dini se mbajtja e krenarisë do të rezultojë vetëm në më shumë konflikte dhe mosmarrëveshje kështu që ju i pranoni përgjegjësitë për veprimet tuaja. Nuk ju bën të ndiheni të vegjël kur kërkoni falje. Në të vërtetë, në sytë e të tjerëve, vlerësimi dhe respekti i tyre për ju, ju shton disa pikë, sepse tani ata e dinë se ju jeni të besueshëm.

 

Ju jepni atribute aty ku duhet

Edhe nëse është për diçka të vogël, nuk merrni kurrë atribute për diçka që dikush tjetër e ka bërë. Ju mendoni se për personin që ka bërë çdo përpjekje për të krijuar diçka, ata duhet të kenë diçka për të thënë për këtë edhe nëse jeni një udhëheqës i ekipit dhe kurrë nuk merrni atribute për punën e dikujt tjetër. Ju sigurohuni që të gjithë ta dinë se kush është në të vërtetë gjeniu që fshihet pas atyre rezultateve.

Ju preferoni përulësinë kundrejt mburrjes

Ju e kuptoni se mburrja për veten ju bën të ndiheni jashtëzakonisht jorehat. Marrja e lëvdatave për punën tuaj është një gjë, por ju nuk i pëlqeni kur arritjet tuaja lavdërohen së tepërmi. Ju preferoni të jeni të përulur dhe mbani mend gjakun, djersën dhe lotët që u deshën që të arrini aty ku jeni. Juve nuk ju pëlqen t’i merrni gjërat për të mirëqena dhe kështu mbani gjithmonë parasysh atë që ju desh të sakrifikonit për ta arritur aty ku jeni.

 

Ju praktikoni ndershmërinë

Një pjesë e madhe e integritetit bazohet në të qenit i sinqertë. Ju e kuptoni se pa marrë parasysh sa mund të vrasë e vërteta, është më mirë të jesh i sinqertë në lidhje me të. Gënjeshtra mund të jetë e vështirë për t’u mbajtur dhe gjithçka që bën është lëndimi i të tjerët. Ju e dini se shpejt ju nuk do të jeni në gjendje të bëni dallimin midis asaj që është një gënjeshtër dhe asaj që është e vërteta.

Kjo është arsyeja pse njerëzit ju besojnë me të gjitha llojet e informacionit. Ata e dinë se do të jeni të sinqertë me mendimet tuaja dhe do të merrni përgjegjësinë për veprimet tuaja.

Ju nuk përfitoni asnjëherë nga të tjerët

Motivi juaj i vetëm në marrëdhëniet është dashuria dhe angazhimi. Asnjëherë nuk mendoni për motivet e mëvonshme dhe kur bëni gjëra për njerëzit, ju i bëni ato me gjithë zemër. Ju kurrë nuk prisni diçka në këmbim ose nuk prisni që ata t’ju bëjnë favore, sepse keni bërë diçka për ta. Ju e dini se ata nuk janë të detyruar t’ju japin asgjë dhe për ju, marrëdhënia ka rëndësi më shumë se ajo që mund të përfitojë nga ajo.

Njerëzit vijnë tek ju, sepse jeni të besueshëm

Ju nuk bëni premtime lehtësisht! Kjo sepse ju gjithmonë i mbani premtimet tuaja. Njerëzit e dinë se kur ju premtoni diçka për ta, ju do të bëni përpjekjen maksimale për t’iu përmbajtur asaj. Miqtë tuaj nuk hezitojnë t’ua dorëzojnë çelësat e shtëpisë së tyre, sepse ata e dinë se kur të kthehen, do të jenë në të njëjtën gjendje sikurse e kanë lënë, nëse jo më mirë. Vëllezërit e motrat tuaja e dinë se mund të mbështeten tek ju për t’i ndihmuar kur kanë nevojë.

Ju jeni të vërtetë

Ju jeni një nga njerëzit e paktë autentikë që njihen për natyrën e tyre me këmbë në tokë dhe pavarësisht nga gjërat e shëmtuara që po rrethojnë botën, ju doni vetëm të shpërndani mirësi për të sjellë një buzëqeshje në fytyrën e dikujt, duke shpresuar që të bëni një pjesë të vogël të ditës së tyre që të shkojë më mirë.

Ju shikoni për më të mirën tek njerëzit dhe besoni në rritjen e tyre me potencialin e tyre të plotë. Ju besoni në dashuri dhe në fuqinë e dijes. Ju e dini që të dyja mund të sjellin një ndryshim pozitiv në botë. Integriteti juaj i vërtetë shkëlqen kudo.

Të fundit