HomeFokusForca e pasionit brenda nesh
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Forca e pasionit brenda nesh

Pasionet dhe zjarri brenda nesh janë dy gjërat që na mbajnë gjallë. Të mësojmë për t’i njohur dhe mirëpritur ato është thelbësore për t’u lidhur me energjitë misterioze që ndodhen brenda në trupin tonë, në zemër dhe mendje dhe që mund të na shndërrojnë në gra të pathyeshme. A jeni të sigurta se e njihni forcën e fshehur brenda jush?

 

Kur ka një problem

Ndonjëherë thjesht ndodh që ne bëjmë një pengesë të madhe nga një problem që bllokon rrugën tonë. Ne nuk dimë si të ecim përpara dhe në shumicën e rasteve heqim dorë.

 

Pasiguritë

Ne besojmë se nuk jemi në gjendje, nuk mund të arrijmë një qëllim të caktuar. Ne jemi të bindura që kurrë nuk do t’i realizojmë ëndrrat tona, sepse përqendrohemi vetëm tek frika dhe pasiguria.

 

Të besosh tek vetja

Sidoqoftë do të ishte e mjaftueshme të dëgjojmë pak më shumë, të besojmë në veten tonë. Jini të bindura në mënyrë të vendosur për atë vlerë që keni dhe atë që jeni në gjendje të arrini.

 

Armiku ynë më i keq

Në fund të fundit, nuk është sekret se armiku më i keq i njeriut është me të vërtetë vetja e tij, kur zgjedhim të lejojmë frikën, pasigurinë dhe ndjenjat negative mbizotërojnë mbi të tjerat.

 

Të shohësh përtej

Ne ndalemi te dukja, tek ajo që shohin sytë pa e ditur se si të shohim më tej. Kur kemi një problem për të zgjidhur, ne e demoralizojmë veten në kërkim të një zgjidhje, kur mbase duhet thjesht të shohim përtej gjërave.

 

Si të përballosh një problem

Dhe në vend se të përqëndrohemi në zgjidhjen e problemit, do të ishte më e përshtatshme të vinim në pikëpyetje shkakun. A jemi të sigurt që ky është një konflikt i vërtetë për ne? Dhe si arritëm në atë pikë?

 

Fati ynë

Thonë se kur problemet vijnë, arsyeja është se ne nuk jemi duke ndjekur fatin tonë, ne nuk ua kemi vënë veshin zërave të jetës që na tregoi rrugën tonë, a e besoni?

 

Ku po shkoj?

Ndoshta vlen vërtet të ndaleni për një moment dhe të pyesni veten “ku po shkoj?”. Ku janë pasionet, ëndrrat dhe qëllimet që kemi pasur? Cila është rruga drejt lumturisë?

 

Forcat dhe mistershme

Brenda nesh ka forca shumë të mëdha misterioze: pa zjarr dhe pasion do të përfundonim duke u shuar. Prandaj duhet ta ushqejmë atë forcë, të ndjekim ëndrrat, u japim zë pasioneve dhe jetojmë çdo ditë, intensivisht.

 

 

Të fundit