spot_img

Artikuj të ngjashëm

Gënjeshtarët patologjik

 

  1. Ekzagjerime

Gënjeshtarët pëlqejnë përshtypjen e dëgjuesit, kështu që gjithkush ekzagjeron herë pas here. Për shembull, ata mund të pretendojnë të kenë një shtëpi të madhe, që stërvisin kuaj të rrallë që janë më të shpejtët në botë, që takohen me njerëz të famshëm dhe pijnë në shoqërinë e tyre.

 

  1. Një gënjeshtar patologjik pëlqen të duket në publik për të tërhequr vëmendje.

Ai pëlqen të paraqitet si hero ose viktimë në një situatë të veçantë, që, beson ai, do t’ia bëjë jetën më interesante.

 

  1. Gënjeshtarët fillojnë të besojnë historitë e tyre.

Ndoshta është sepse ata duan të kenë fjalën e fundit, ose për shkak se të tjerët nuk kanë mundësi t’i ekspozojnë. Gënjeshtari fillon e jeton dhe sillet sikur gjithçka është pikërisht ashtu siç ai u ka thënë të gjithëve.

 

  1. Një nga mënyrat më të lehta për të kapur një person që thotë gënjeshtra është ta zësh të papërgatitur.

Zakonisht një person tregon një histori me disa detaje, pastaj ua tregon të tjerëve në një mënyrë tjetër. Tregimet nuk i mëson përmendësh, por kur u thuhet njerëzve të ndryshëm ata ndryshojnë dhe dekorojnë vazhdimisht. Nuk është e vështirë për t’i kapur në befasi.

 

  1. Gënjeshtarët patologjik tregohen agresivë kur kapen duke gënjyer.

Kur bëhen pyetje, ata ndihen të kërcënuar. Nëse ka një situatë të vështirë për ta në bisedë, ata gënjejnë përsëri për të dalë prej saj.

 

  1. Këta njerëz nuk e vlerësojnë ndershmërinë dhe me dëshirë u tregojnë të tjerëve atë që u është thënë privatisht. Për më tepër, ata e raportojnë te të tjerët në një mënyrë të ekzagjeruar dhe të shtrembëruar.

Prandaj, nuk duhet t’ua besoni kurrësesi sekretet.

Duke e përmbledhur, mund të thuhet se gënjeshtarët patologjikë jetojnë për kënaqësinë e tyre dhe gënjejnë vetëm sepse është më interesante. Sa më shumë gënjejnë, aq më shumë e shijojnë jetën.

 

Previous article
Next article

Të fundit