HomeFokusGjërat që ndikojnë në lumturinë tuaj
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Gjërat që ndikojnë në lumturinë tuaj

A jeni me fat dhe keni sekretin tuaj të lumturisë? Shkencëtarët kanë zbuluar shumë faktorë që ndikojnë në lumturi, nga gjenet te qëndrimet personale ndaj jetës.

 

Të kesh një hobi

Njerëzit që kënaqen me artin dhe aktivitete të tjera kulturore janë përgjithësisht më të shëndetshëm dhe më të lumtur. Për burrat është aktiviteti fizik, puna në natyrë që sjell kënaqësi.

Merrni një kafshë shtëpiake

Ata që kanë një kafshë shtëpiake janë më të lumtur se të tjerët. Një qen, mace ose kafshë tjetër do t’ju bëjë më të lumtur.

Të qenit mirënjohës

Fuqia e të menduarit pozitiv nuk ka kuptim për disa njerëz, por sipas shkencëtarëve, ata që kanë zakon të memorizojnë ose shënojnë momentet e lumtura në jetën e tyre janë shumë më të lumtur dhe më të kënaqur me jetën sesa të tjerët.

Kultivimi i altruizmit

Një studim i vitit 2018 zbuloi se njerëzit që shpenzojnë më shumë para për të tjerët sesa për veten e tyre janë më të lumturit. Dhe kjo konfirmohet nga ata njerëz që iu nënshtruan vullnetarisht një studimi sociologjik të kryer në 2018, shumica e tyre kanë qenë lumturisht të martuar për një kohë të gjatë.

Nostalgjia

Shihni të kaluarën përmes syzeve me ngjyrë. Thjesht mbani mend momentet e lumtura dhe pjesën tjetër lërjani të kaluarës. Kujtimi i momenteve të lumtura të së kaluarës e bën të tashmen tuaj më të lumtur.

Merre martesën ashtu siç është

Kënaqësia seksuale është e lidhur ngushtë me një jetë të lumtur në përgjithësi.

Mos punoni shumë

Një studim i kryer në maj të vitit 2018 zbuloi një paradoks, si rregull, njerëzit që janë shumë të lumtur janë në qendër të vëmendjes, më me fat se ata që mendojnë për fat. Bëni një zakon, jo një përpjekje që duhet të ushtroheni çdo ditë.

 

Të fundit