HomeArtikujÇrregullimet e personalitetitKarakteristikat e Introvertëve
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Karakteristikat e Introvertëve

Introvertët kanë disa sjellje që të tjerët mund t’i konsiderojnë të çuditshme. Nëse e pyetni një introvert nëse kjo është një gjë e mirë, ata mund të nënqeshin për këtë. Të jesh një introvert mund të jetë një dhuratë, por kjo do të varet nga ajo se kush pyet. Për ekstrovertët, gjëja që bën një introvert duket e çuditshme. Për introvertin, ekziston një arsye shumë e mirë pse ata bëjnë atë që bëjnë.

Ka shumë gjëra që njerëzit kurrë nuk do t’i merrnin me mend për njerëzit introvertë. Edhe një introvert mund të mos dijë se të tjerët bëjnë të njëjtat gjëra derisa të lexojë për to.

Këtu janë 15 fakte mjaft të panjohura për introvertët:

ATA E BËJNË VETEN PËR TË QESHUR

Ata preferojnë të rrinë në shoqërinë e vetvetes herë pas here. Ata i pëlqejnë idetë e tyre, ata e pëlqejnë ëndërrimin, krijimin, leximin, shikimin e një filmi, relaksimin dhe vërtet e bëjnë veten të qeshë herë pas here.

Ata do t’ju bëjnë të qeshni gjithashtu, por vetëm nëse ndihen mjaft të qetë për të ndarë humorin e tyre me ju. Shumë komedianë janë introvertë, gjë që shpjegon shumë se përse vërejnë gjëra që të tjerët rrallë i vërejnë.

ATA DUHET TË QËNDROJNË VETËM PËR TË MARRË VETEN

Introvertët duhet të jenë vetëm për të rimarrë veten. Njerëzit kanë tendencë të mendojnë se introvertët janë njerëz të pahijshëm shoqëror, të ndrojtur dhe të mërzitshëm. Kjo gjë është shumë larg nga e vërteta. Ata vlerësojnë marrëdhëniet e vërteta dhe duan të kenë biseda të thella.

Ata nuk janë të trembur, por duan të shmangin ndërveprimet e pakuptimta. Kjo është arsyeja pse ata nuk e pëlqejnë të kenë një numër të madh miqsh thjesht për të mos mbetur vetëm. Ata duhet të jenë vetëm sepse për ta është e lodhshme të jenë rreth shumë njerëzve.

DISA NJERËZ I PËLQEJNË E DISA JO

Ata i duan gjërat e mira tek njerëzit, duke i njohur ata më nga afër dhe ndjehen rehat kur janë rreth tyre edhe kur nuk thuhet asgjë. Ata pëlqejnë të njohin anën e vërtetë të tyre. Ajo që ata nuk pëlqejnë janë personalitetet e rreme, thashethemet, të flasin për motin ose gjithçka tjetër që nuk është e favorshme për krijimin e një të nesërme më të mirë.

Kjo shpatë me dy tehe krijon nxit për të pyetur gjithmonë se në cilën kategori bien njerëzit. Nëse një introvert përfundon duke pyetur veten: “A duhet të njihem me ju apo nuk duhet?”, ai e di menjëherë se me kë do të krijojë miqësi dhe me kë jo.

ATA DO TË DËSHIRONIN QË TË TJERËT TË DONIN PO AQ THELLËSISHT SA DUAN ATA VETË

Meqenëse një introvert mendon thellë dhe kujdeset për marrëdhëniet e vërteta, ai/ajo dashuron shumë. Shpesh, një introvert e do partnerin e tyre më shumë sesa partneri i tyre i do ata.

Thuhet se një introvert zakonisht çiftëzohet me një ekstrovert, dhe kjo shpjegon pse një introvert do ta donte më shumë partnerin e tyre. Ata mendojnë për partnerin e tyre shumë herë gjatë gjithë ditës, ata duan t’i njohin më mirë dhe të kuptojnë pse janë ashtu siç janë dhe mendojnë për mënyra për të bërë gjëra të vogla për ta.

NDERSHMËRIA KA SHUMË RËNDËSI PËR TA

Nëse një introvert kërkon kohë të të njohë, ju do të thoni shumë për ta. Ata nuk kanë shumë miq, që do të thotë se ata investojnë shumë kohë, dashuri, mirësi dhe më shumë në ju.

Ata duan që ju të rrini rreth e rrotull dhe të jeni një mik i vërtetë, që do të thotë që nuk duhet t’i largoni ato, të trivializoni miqësinë e tyre ose t’i tradhtoni. Kjo do të thotë që nëse ktheheni kundër një introverti, kjo do t’i vrasë ata thellësisht. Ata zgjedhin miqtë e tyre me mençuri. Nëse keni një mik që është një introvert, ata ju duan dhe ju respektojnë jashtëzakonisht.

ATA NUK I PËLQEJNË VIZITORËT E PAPRITUR

Atyre nuk u pëlqen asgjë e papritur, por mbi të gjitha vizitorët e papritur. Ata e kanë planifikuar kohën e tyre. Ata e dinë se çfarë do të bëjnë për ditën. Atyre nuk u pëlqejnë shpërqendrimet. Ata kanë menduar shumë në mënyrën sesi duan të kalojnë ditën e tyre. Nëse e vizitoni papritur, do t’i hidhni të gjitha poshtë. Ata mund të mos kenë energji ose të jenë të gatshëm që dikush t’i vizitojë. Shmangni vizitat e papritura me çdo kusht.

ATA NUK JANË DOMOSDOSHMËRITSHT TË MËRZITUR EDHE PSE MUND TË DUKEN SIKUR JANË

Një introvert mund të argëtohet pa u hedhur në të gjithë vendin. Në fakt, një introvert rrallë mërzitet sepse ata janë të zhytur në mendime shumicën e kohës. Mendimet e tyre i largojnë nga mërzitja. Ata janë lloje krijuese që energjizohen dhe përqendrohen nga aktivitetet solo. Të jini të sigurt, ata nuk janë mërzitur. Ato mund të jenë jashtëzakonisht të entuziazmuar ndërsa qëndrojnë ulur, dhe ju nuk do ta dini ndryshimin.

ATA DUAN SHUMË TË KALOJNË KOHË MË EFËMIJËT E TYRE POR ATA KANË EDHE KOHËN E TYRE TË PUSHIMIT GJITHASHTU

Fëmijët vijnë së bashku me personalitetet e tyre, që do të thotë se ata mund të ekstrovertohen. Është kënaqësi të shikosh ekstrovertë në veprim dhe të dëshmosh sesi njerëzit ndërveprojnë, por një introverti duhet ende kohë vetëm nga fëmijët e tyre për t’u rikarukuar. Të qenit introvert e bën një prind të shkëlqyeshëm: Ata janë në gjendje të përgjigjen për misteret e jetës, ata janë të durueshëm, i duan fëmijët e tyre në mënyrë të jashtëzakonshme dhe është kënaqësi të jesh përreth tyre.

HERË PAS HERE U DUHET TË DALIN

Introvertët nuk pëlqejnë të jenë vetëm gjatë gjithë kohës. Shpesh, ata pëlqejnë të dalin jashtë dhe të shohin pamje të reja. Ata pëlqejnë të rrinë dhe të pinë kafe, por nuk janë në jnë të dhënë pas bisedave sipërfaqësore. Pas disa ditësh pasi kanë qenë vetmitarë, ata janë gati të dalin përsëri.

SJELLJET QË KËRKOJNË VEMENDJE I BEZDISIN ATA

Atyre nuk u pëlqen të jenë qendra e vëmendjes dhe kjo i shqetëson kur njerëzit veprojnë kështu për të tërhequr vëmendjen. Është paksa ironike sepse introvertët janë mendimtarë të thellë dhe kanë shumë për t’u mësuar njerëzve. Ata thjesht nuk duan të jenë sytë e të gjithëve domosdoshmërisht. Sidoqoftë, ata janë folës të shkëlqyeshëm sepse janë të mençur. Në përgjithësi nuk u pëlqen të flasin me njerëz nga turma, pas një fjalimi.

ATA NUK PËRGJIGJEN NË TELEFON NËSE NUK E DINË SE KUSH PO TELEFONON

Ata madje nuk do të përgjigjen në telefon edhe nëse e dinë se kush është ndonjëherë. Nuk është asgjë personale, por ka disa arsye që ata nuk mund të duan të flasin menjëherë. Ata mund të kenë kaluar diçka dhe mund të jenë duke menduar. Ata mund të jenë në mes të një projekti, ose thjesht nuk janë në gjendje të bëjnë një bisedë të gjatë.

Ata mund të mos përgjigjen nëse thirrja nuk është planifikuar. Ata gjithashtu i urrejnë bisedat e vogla, kështu që ata do të shmangin bisedat 30-minutëshe rreth perimeve nëse. Ata më mirë do të shkruajnë diçka që do të zgjasë disa minuta sesa të flasim në telefon për të njëjtën gjë sepse do të zgjasë shumë më gjatë. Nëse ata i përgjigjen thirrjes tuaj, merrni atë si një kompliment të madh.

ZAKONISHT NUK JU GJYKOJNË

Një introvert është i qetë, vëzhgues dhe në mendime të thella shumicën e kohës. Kur ata janë jashtë në publik, ata zakonisht shikojnë përreth të gjithëve. Ata mund të shikojnë njerëzit për të parë se çfarë po ndodh. Ndonjëherë, është zbavitëse. Në raste të tjera, ata po ndjejnë atë që po ndodh. Kjo bën që ekstrovertët të mendojnë se një introvert po i gjykon fshehurazi ato.

Shumicën e kohës, ky nuk është rasti. Në një rast të rrallë, një introvert mund të shqetësohet nga një sjellje, kështu që është e mundur që ata po gjykojnë një tjetër. Një introverti nuk do që të harxhojë shumë energji për çështje si kjo.

ATA SHPËRQËNDROHEN LEHTËSISHT

Shumë stimuj nuk janë një gjë e mirë për introvertët. Ata kënaqen duke punuar në ambiente të qeta, larg nga të tjerët. Ata shpërqendrohen nga zhurmat e caktuara, të cilat mund të përfshijnë ujin që pikon nga një rubinet, rrëmuja dhe një larmi tingujsh që bëhen të bezdisshme. Tinguj qetësues nuk i shqetësojnë ata. Lëvizja në rangun e tyre të shikimit mund të shërbejë edhe si hutim. Njerëzit që i shikojnë ata ose qëndrojnë prapa tyre ndërsa punojnë gjithashtu shërben si shpërqendrim dhe shqetësim për ta. Mos qëndroni prapa një introverti kur ata po bëjnë diçka.

NUK JANË NË HUMOR TË KEQ

Një introvert zakonisht është duke menduar për diçka. Ata mendojnë për gjërat gjatë gjithë ditës. Trurin e tyre është vazhdimisht në lëvizje. Kur dikush sheh një introvert, ata pa dallim krijojnë një mendim se janë me humor të keq kur kjo mund të jetë më larg nga e vërteta.

Nëse e pyetni një introvert nëse janë të lumtur, ata zakonisht do t’ju thonë se janë. Nëse njiheni me një introvert dhe ju konsiderojnë si një mik të vërtetë, ata do të jenë një nga njerëzit më interesantë me të cilët do të realizonit biseda.

ATA MUND TË JENË SHPIRTI I FESTËS DISA HERË

Nuk do të thotë që ata domosdoshmërisht e duan jetën e festave. Ata mund ta bëjnë këtë pa mirësjellje, për shkak të nevojës për të qenë një pritës i mirë ose për shkak të ndonjë detyrimi tjetër. Një introvert ka aftësinë të argëtojë njerëzit. U duhet përpjekje për të bërë sepse nuk vjen natyrshëm, kjo është arsyeja pse ata e vlerësojnë miqësinë e mirëfilltë dhe bisedat e vërteta. Ju duhet të flisni për gjëra të parëndësishme dhe të drejtoheni në materiale sipërfaqësore për të argëtuar një turmë në një festë. Kërkon gjeste madhështore dhe shprehje të ekzagjeruara të fytyrës. Një introvert është i aftë për të gjitha këto.

Është e rëndësishme të kuptoni që nuk mund të thuash “të gjithë” introvertët ose ekstrovertët e bëjnë këtë apo atë. Disa njerëz janë më introvertë se të tjerët.

Ju mund të zbuloni se ndani disa nga cilësitë e mësipërme. Festoni çdo gjë që ju bën unik. Si introvertët edhe ekstrovertët mund të jenë njerëz të mahnitshëm. Thjesht duhet të keni durim me një introvert për të zbuluar se çfarë qëndron tek ata. Ia vlen të presësh.

Të fundit