HomeArtikujPsikologjia pozitiveMbani fjalën në Martesë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Mbani fjalën në Martesë

Të jesh një partner i besueshëm dhe i sinqertë është çelësi i suksesit martesor

Të qenit i besueshëm është një nga cilësitë më të mira që njerëzit kërkojnë nga një bashkëshort dhe duhet të jetë i tillë. Nëse njëri prej jush ose që të dy bashkëshortët nuk mund të varen nga njëri-tjetri, qëndrueshmëria e martesës është e dyshimtë. Prandaj nëse ju si bashkëshorte i bëni një premtim bashkëshortit tuaj dhe i thoni se do të bëni diçka për bashkëshortin apo familjen tuaj dhe pastaj nuk do e mbani fjalën tuaj, ju e zhgënjeni bashkëshortin tuaj ai do ndihet keq dhe kjo dëmton shumë martesën tuaj. Mbajtja e fjalës dhe ndjekja e premtimeve tuaja ndihmon në përforcimin e besimit që bashkëshorti juaj ka në ju. Mosmbajtja e fjalës tuaj tregon thjesht se juve bashkëshorti  juaj nuk iu intereson. Disa njerëz e minimizojnë nevojën e tyre për të tjerët. Kjo është shpesh një rezultat i përvojave të hershme të fëmijërisë, ku nuk kishte një kujdestar të besueshëm në dispozicion. Pra, këta njerëz mësojnë të kujdesen për veten dhe të mos arrijnë te të tjerët për ndihmë ose për të qeneë të varur. Një mundësi tjetër është se person i tillë është formuar në një familje të mbushur me kaos, aty ku nuk kishte asnjë qëndrueshmëri dhe një model i varfër i një martese të pjekur nuk ishte në dispozicion.

Si të mbani fjalën tuaj

  • Mos thuaj se do të bësh diçka nëse nuk mund ta bësh. Jeni përpara dhe të ndershëm.
  • Mos thuaj “Nuk kam qëllim të _____ (harroj / lëndoj / mos e bëj, etj.) Kjo është e pakuptimtë.
  • Nëse e kuptoni se nuk mund ta mbani premtimin, jini të sinqertë dhe pranojeni.
  • Nëse keni ndryshuar mendjen dhe nuk doni të mbani premtimin tuaj, duhet të jeni i sinqertë me bashkëshortin tuaj përse mendoni se keni bërë premtimin në radhë të parë dhe pse nuk mund të vazhdoni tani.
  • Nëse keni thyer një premtim sepse shpesh harroni, merrni në konsideratë përdorimin e disa prej mënyrave të teknologjisë së lartë për t’iu kujtuar për gjërat që keni thënë se do t’i bëni. Ju mund të merrni alarme në e-mail, lajmërime popup nga programi juaj i kalendarit në kompjuterin tuaj dhe të merrni mesazhe teksti ose zëri të kujtesës në telefonin tuaj celular.
  • Ju mund t’i jepni leje bashkëshortit tuaj që gjithashtu edhe ai t’ ju kujtoj, pa ndonjë keqkuptim apo nënvlersim.
  • Mendoni se si do të ndiheshit kur dikush nuk mban premtimin e dhënë ndaj jush. Vendoseni veten në këpucët e bashkëshortit tuaj.
  • Eksploroni dhe kuptoni arsyet pse nuk e mbani fjalën tuaj. A keni nevojë për ndonjë këshillim për të punuar me ndonjë problem fëmijëror? A keni nevojë për trajtim për ADD ose ndonjë shqetësim tjetër për shëndetin mendor? A ka ndonjë problem tjetër në martesën tuaj dhe ju jeni agresiv pasiv?

Pavarësisht nga arsyeja, është e rëndësishme që të dy bashkëshortët të jenë në gjendje të varen te njëri-tjetri. Të dy bashkëshortët duhet të jenë të vëmendshëm dhe t’i përmbushin premtimet e tyre dhe të mos jenë vazhdimisht të bezdisur kur kujtohen se nuk i kanë përmbushur premtimet. Mosmbajtja e fjalës tuaj është jashtëzakonisht e dëmshme për martesën tuaj dhe e lini atë në rrezik për të përfunduar në divorc.

 

Të fundit