spot_img

Artikuj të ngjashëm

Migrena e Heshtur

Migrena nuk vjen gjithmonë me dhimbje koke.

Kështu që, gratë me migrenë “të heshtur”, të shënuara nga shqetësime vizuale, lodhje dhe simptoma të tjera të migrenës, mund të vuajnë për vite me radhë para se të diagnostikohen dhe trajtohen, thotë John Rothrock, profesor i neurologji në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit George Washington. Në fakt, vetëm gjysma e të sëmurëve diagnostikohen siç duhet. Migrena e heshtur godet gratë deri në tre herë më shumë se burrat. Dhe për shkak se simptomat mund të jenë të paqarta, gratë mund të mos shohin një mjek ose mund të nxitojnë në emergjencë kur problemet e shikimit ose marramendja godasin dhe të kalojnë në shumë testime, thotë Dr. Rothrock. Nëse dyshoni për migrenë të heshtur, flisni me një specialist të dhimbjes së kokës për këtë. Në ndërkohë, hapat e mëposhtëm mund të ndihmojnë.

 

Si të parandaloni dhe trajtoni migrenën e heshtur

Korrigjimi i një mungese magnezi mund të zvogëlojë dhimbjet deri në 42 për qind. “Nivelet e ulëta të magnezit nxisin një valë të sinjalizimit të trurit që shkakton ndryshimet vizuale dhe shqisore që shënojnë migrenën e heshtur dhe korrigjimi i niveleve të magnezit mund të bëjë një ndryshim dramatik në simptomat”, thotë Alexander Mauskop. “Meditimi lehtëson stresin që është një shkaktar kryesor për të gjitha llojet e migrenës”, thotë Dr. Mauskop. Në një studim, meditimi për 20 minuta në ditë uli shpërthimet e heshtura të migrenës me 71 për qind. Dr. Mauskop këshillon përdorimin e meditimeve të drejtuara në aplikacione si Calm dhe Breathe.

“Ushtrimi është numri një në listën time të rekomandimeve në çdo kohë që shoh një pacient me migrenë”, thotë Alexander Mauskop, drejtor i Qendrës së Dhimbjes së Kokës në New York. Ai këshillon përfshirjen në 90 minuta aktivitet të moderuar në javë – një qasje që lehtëson migrenën në mënyrë më efektive sa medikamentet me recetë në një studim suedez.

 

Të fundit