spot_img

Artikuj të ngjashëm

Mos ndryshoni personin që jeni

Mos e thyej zemrën e dikujt vetëm sepse ta kanë thyer edhe ty. Mos u bëni mizorë sepse dikush ka qenë mizorë me ju. Mos e lëndoni dikë vetëm sepse jeni lënduar. Ne gjithmonë kemi dy mundësi në jetë, kur gjërat nuk shkojnë ashtu siç duam, mund të vazhdojmë me një qëndrim pozitiv ose mund të qëndrojmë të palëvizur, pa bërë asgjë.

M’u desh ca kohë ta kuptoja, por shumica e dhimbjeve që ndjeja në jetën time ishin autonome. Kam bërë më shumë dëme se gjithçka tjetër, sepse kam zgjedhur të mendoj negativisht. Nuk kisha fuqi të kontrolloja situatën time por kisha fuqi të kontrolloja mendjen time, por nuk doja ta bëja.

Të gjithë kanë problemet e tyre në jetë. Problemet janë të gjitha të rëndësishme, sepse të gjithë merren me dhimbjen në mënyra të ndryshme. Ajo që mund të bëjmë është që këto probleme të mos na keqësojnë.

Ne nuk mund të lejojmë askënd të na heqë shpresën dhe dëshirën për të gjetur dashuri të re, dashuri më të mirë. Mos hiqni dorë nga dashuria sepse keni vuajtur, mos u bëni si personi që ju ka lënduar. Nuk është e drejtë për ju dhe për të tjerët, sepse zemra juaj do të shërohet, mbase jo plotësisht ose shpejt, por dikush do t’ju dashurojë përsëri. Ata do të duan gjithçka për ju, veçanërisht pjesën e dëmtuar, për të cilën keni punuar kaq shumë për ta rregulluar. Mos lejoni që ata që ju thyen zemrën t’ju ndryshojnë mënyrën e të dashuruarit. Mos lejoni që mënyra juaj e ndjenjës të ndryshojë. Mos lejoni që ajo të ndryshojë mënyrën si ndjeheni kur dashuroheni. Mos lejoni që mënyra se si rreh zemra juaj për një person tjetër, të ndryshojë. Mos lejoni që pasioni që ndjeni të ndryshojë para se të shkatërrohet gjithçka.

Dhe ju lutemi mos lejoni që personi juaj të ndryshojë sepse ju nuk jeni personi që shkatërroi zemrën tuaj, ju jeni më të mirë. Mos ndryshoni personin që jeni, mësoni prej tij.

Shërimi do të marrë kohë, por pasi të gjeni dikë që e doni aq sa mund ta imagjinoni, do të doni më fort se më parë. Mos u zemëroni me ata që ju lëndojnë, mos u mërzitni, mos ndryshoni kush jeni për shkak të asaj që ju ka ndodhur. Zemra juaj është plot dashuri për ta ndarë, mos lejoni askënd ta vjedhë atë nga ju, veçanërisht atë që ju lëndon, sepse atëherë ai do të fitojë.

Jini vetvetja, pa turp dhe dijeni gjithmonë se dashuria fiton dhe do të kesh fundin tënd të lumtur.

Të fundit