HomeArtikujKompleksetNëse e humbni motivimin kujtoni ...
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Nëse e humbni motivimin kujtoni …

A ndiheni ndonjëherë sikur sapo keni

A ndiheni ndonjëherë sikur sapo keni humbur motivimin për të vazhduar përpara? Pavarësisht se çfarë bëni, gjërat thjesht nuk do të shkojnë mirë për ju. Ju jeni të shpërfytyruar, joproduktivë dhe të mërzitur me drejtimin që duket se po merr jeta juaj.

Por pse ndodh kjo? Si mund ta ndaloni? A ka ndonjë mënyrë për ta rikthyer nxitje në shpirtin tuaj? Mos u frikësoni!

Ja 10 gjëra që mund të bëni kur humbisni motivimin tuaj.

Duhet të vazhdoni gjithnjë përpara

Kjo është pak më e lehtë për t’u thënë sesa është për t’u bërë, por është një faktor i rëndësishëm për tu mbajtur në mend. Gjëja e parë që duhet të bëni për të mbajtur mendimet tuaja të organizuara kur humbni shkëndijën tuaj është se duhet të vazhdoni përpara.

Kur ndjeheni të zënë ngusht dhe sikur nuk keni shumë fije shprese, motivimi për të vazhduar lëvizjen mund të jetë i padëshirueshëm. Por ndalesa është dënimi i vërtetë me vdekje për Motivimin tuaj.

Duhet t’i kaloni periudhat e vështira dhe të vazhdoni përpara. Është e vështirë, por është e mundur me një mendim pozitiv.

Thojini vetes: Unë kam kaluar kohë të këqija edhe më parë dhe gjithmonë ia kam dalë.”

“Gjërat gjithmonë janë përmirësuar; Unë thjesht duhet të vazhdoj derisa t’ia dal. ”

“Të gjithë kalojnë kohë të këqija, dhe kjo është koha ime. Kohë të mira do të vijnë përsëri së shpejti. ”

“Unë duhet të filloj; një përparim i vogël është më i mirë se asnjë ”.

Kujtoni se kush jeni

Jo, ne nuk po e citojmë Lion King këtu! Shpesh, kur e humbni shkëndijën tuaj, ndodh sepse keni humbur edhe një pjesë të vetvetes. E vërteta se kush jeni thellë brenda mund të jetë errësuar.

Kjo nuk është e pazakontë sepse, në jetë, shumë gjëra të ndryshme mund të fillojnë t’ju dmtojnë ekuilibrin, duke ndikuar në ndjenjën tuaj të vetvetes. Jeni ndeshur me shpërqendrime, luftëra, mendime të individëve të ndryshëm, ndikime nga ata që i doni dhe më shumë.

Por jo gjithçka është e humbur! Personi që ju jeni është i përbërë nga blloqe ndërtimi, të gjitha të bazuara në vlerat tuaja kryesore. Si i tillë, ajo që mbetet gjithmonë brenda jush, edhe pse ndonjëherë gabim, ju mbron nga burimet e gabuara.

Merrni kohën për të reflektuar rreth vlerave tuaja dhe gjërave për veten që i konsideroni të shtrenjta. A mendoni se po ndiqni ato vlera dhe po u drejtoheni atyre? Apo veprimet tuaja të fundit kanë kundërshtuar personin që ju e dini se jeni?

Duhet të jeni të etur për të zbuluar

Njerëzit pëlqejnë të thonë se kurioziteti vrau macen – por kjo sepse ata kanë harruar kuptimin e vërtetë të frazës së plotë: “kurioziteti vrau macen, por kënaqësia e riktheu atë.” Pra, edhe pse e ke humbur motivimin tuaj, duhet të mos ndaloni asnjëherë së qeni kurioz.

Mendojeni kështu, kurioziteti hap derën për në një vend të ri. Nëse kjo situatë e re rezulton të mos jetë sipas dëshirës tuaj do ju kushtojë më shumë kohë dhe ca përpjekje , por është edhe pjesë e vetë-zbulimit tuaj.

Por, kur kurioziteti juaj hap derën drejt diçkaje që e doni, diçka për të cilën jeni të kënaqur, i bën të gjitha përpjekjet tuaja të vlefshme. Dhe ka edhe një të vërtetë shkencore për këtë. Hulumtimet tregojnë se kurioziteti ka efekte pozitive në krijimtari! Prandaj mos e humbni atë kuriozitet! Ju mund ta mbani gjallë duke:

 • Parë video mbi tema të reja
 • Vëzhguar diçka të re
 • Provuar një recetë të re gatimi
 • Marrë pjesë në një kurs interesant
 • U përpjekur për të mësuar një hobi të ri

Mbani mend që të luftoni mendimet negative

Mendimet negative dhe biseda negative mund t’ju bëjnë të ndjeheni sikur keni humbur një pjesë të vetes. Ju mund të ndjeheni sikur keni dështuar, dhe sikur jeni duke e lënë veten të dobësohet. Por dorëzimi në këto mendime është një mënyrë pothuajse e garantuar për të mbajtur larg motivimin tuaj larg, shumë larg.

Mendimet e ngatërruara mund të bëjnë që vetëvlerësimi dhe mendimi juaj pozitiv të bien shumë shpejt. Ju fiksoheni pas të gjitha gjërave të gabuara dhe nuk jeni në gjendje t’i kaloni ato, duke e dëmtuar më tej shkëlqimin tuaj.

Mund të provoni të përdorni pohime pozitive për të rritur besimin tuaj dhe për të devijuar nga mendimet negative. Këto janë vërtetuar shkencërisht se ndihmojnë shëndetin mendor dhe madje edhe fizik!

Ju gjithashtu mund të vendosni të lini mënjanë një kohë specifike të ditës – rreth 10 minuta – kushtuar vetëm të menduarit negativ. Kështu që, për tërë ditën, sa herë që ndjeni se po ju vjen një mendim negativ po ju vjen në mendje, shtyjeni atë dhe ruajeni për Kohën tuaj të Mendimit për Keq. Ju madje mund ta keni harruar atë deri atëherë!

Duhet të pushoni

Dikush që ka humbur shkëndijën e vet, mund të përpiqet ta shtyjë veten shumë fort me shpresën për të rimarrë atë shkëndijë përmes një projekti ose ndërmarrje të re. Nuk është një ide e keqe, por duhet të mbani mend se pushimi është gjithashtu i rëndësishëm.

Të detyrosh veten të vazhdosh të punosh pa ndalesë, ose edhe më shumë, mund të të dëmtojnë më shumë sesa ndihmojnë. Do t’i nënshtroheni vetveten dhe do ta bëni edhe më të vështirë të riktheheni përsëri. Ndonjëherë, të gjitha nevojat tuaja për motivim janë pak kohë pushimi. Ju mund:

 • Të trajtoni veten në një ditë në spa
 • Të shkoni të eksploroni vetë një vend të ri
 • Të shikoni një shfaqje gjithë ditën
 • Të lexoni një libër të mirë
 • Të kaloni tërë ditën duke mos bërë asgjë

Pushimi mund të ndihmojë që energjia juaj të rikthehet përsëri, dhe thjesht mund të zbuloni se kur zgjoheni nesër, do të ktheheni te vetja juaj me më shumë energji, dhe të frymëzuar.

Bëjeni veten të lumtur

Humbja e shkëndijës tuaj mund t’ju bëjë që të përballeni me veten, por nëse nuk keni mendime pozitiv, shkëndija thjesht nuk do të kthehet kurrë. Për ta bërë veten të lumtur, duhet të jeni të vetëdijshëm për tre gjërat e mëposhtme:

LIRIA

Kjo përfshin aftësinë tuaj për të bërë atë që dëshironi (në një farë mase në jetë). Për të ndier lirinë, ju duhet të merrni nën kontroll situatën tuaj. Pse të mos bëni diçka të zakonshme sot për të marrë përsëri lirinë e jetës suaj?

ARGËTIM

Të gjithë e dimë se lumturia shpesh buron nga argëtimi. Çfarë mund të bësh që të argëtohesh sot? Trajtojeni veten për një ditë kushtuar lumturisë!

PËRMBUSHJA

Kjo i referohet kënaqësisë, që zakonisht merrni në fund të qëllimeve tuaja. Çfarë gjëje më të vogël mund të bëni për të ndihmuar të ndiheni të kënaqur sot? Mund të jetë po aq e thjeshtë sa të krijoni me sukses një zanat ose aq komplekse sa të bëni një detyrë që e keni refuzuar.

Ndryshojini gjërat

Nëse një shkëndijë vdiq në rrethana të caktuara, nuk do të kthehet më në jetë në të po njëjtat situata. Kjo është arsyeja pse ju duhet të ndryshoni gjërat në jetën tuaj për t’i rikthyer asaj përsëri zjarrin e saj të plotë.

NDRYSHONI RUTINËN TUAJ

A është çdo ditë saktësisht e njëjtë? A mundet dikush të caktojë praktikisht një orar për ju? A është e gjitha monotone dhe e parashikueshme?

Është koha për të ndryshuar gjërat. Zhvendosni disa nga aktivitetet tuaja të përditshme përreth, provoni një markë të re kafeje, hani në një vend të ri, bëni një rrugë tjetër për në në shtëpi – varet nga ju!

FILLONI NJË PROJEKT SHTESË

A ka diçka të cilën keni dashur të bëni, por kurrë nuk keni arritur ta bëni? Epo, nuk ka kohë si e tanishmja. Fillimi i një projekti tjetër është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shtuar nuanca në jetën tuaj dhe ndoshta të rikthejë shkëndijën tuaj të humbur.

MËSONI DIÇKA TË RE

Ju kurrë nuk jeni shumë të vjetër për të mësuar diçka të re. Merrni një hobi të ri duke luajtur një instrument ose duke bërë një formë të re të ushtrimit. Merrni pjesë në një kurs për diçka krejtësisht jashtë fushës tuaj të zakonshme. Përsëri, kjo shton shumëllojshmëri në jetën tuaj.

Kujtohuni që të lidheni me të tjerët plotësisht

Shumë njerëz që shohim çdo ditë nuk janë ata me të cilët bashkëveprojmë plotësisht. Ju mund të keni marrëdhënie relativisht të cekëta me shumicën e njerëzve në jetën tuaj, pa ndonjë lidhje të vërtetë kuptimplote.

Kjo nuk do të thotë që ju duhet të keni lidhje domethënëse me çdo person atje. Por ju duhet të përpiqeni të krijoni lidhje të rëndësishme me më shumë se disa njerëz.

Si mund ta bëni këtë? Filloni duke qenë më të vetëdijshëm për njerëzit e tjerë, veprimet tuaja ndaj tyre dhe si ndikojnë veprimet tuaja mbi ta. Kështu që, herën tjetër kur të flisni me një mik apo të njohur, mendoni se si po veproni. A duken të stresuar? Apo e dini se ata po kalojnë diçka dhe a mund të shihni se si po ndikon te ata?

Bëni të njëjtën gjë edhe me veprimet tuaja. Në vend që të ankoheni sepse jeni vonuar pasi keni dëgjuar dikë për pesë minuta, mendoni se si energjia juaj pozitive mund ta ketë ndihmuar atë person, dhe vetëm për një përpjekje të shkurtër për një kohë të shkurtër.

Kujdesuni për shëndetin tuaj

Një trup i shëndetshëm me mendje të shëndetshme. Nëse e keni lënë pas dore shëndetin tuaj fizik, nuk është për t’u habitur që motivimi juaj po bën një pushim. Këtu janë disa këshilla për t’u kujdesur për shëndetin tuaj.

HANI MIRË

Ju nuk duhet të kufizoheni në një plan dietik për të ngrënë mirë. Vetëm sigurohuni që të merrni të gjitha lëndët ushqyese që ju nevojiten në sasi të arsyeshme, hani sasi të mira dhe kurseni trajtimet për fundjavën!

USHTROHUNI

Megjithëse fatkeqësisht shpërfillet, stërvitja është një nga mënyrat më të mira për të bërë për të menduarit pozitiv. Edhe një herë, nuk keni nevojë të ushtroheni me orë të tëra çdo ditë. Ju mund të bëni ushtrime të thjeshta, si të bëni shëtitje, të shkoni për të notuar, apo edhe thjesht të vallëzoni. Gjysmë ore aktivitet fizik çdo ditë mund të bëjë mrekulli!

VIZITOHUNI TEK MJEKU

Mos e lini pas dore shëndetin tuaj. Po, kontrollet janë të shtrenjta, por zhvillimi i një sëmundjeje lehtësisht të parandalueshme është edhe më e shtrenjtë.

Vlerësoni rëniet dhe ngritjet

Humbja e motivimit tuaj nuk është e nevojshme të jetë i përhershëm. Është pjesë e jetës: gjërat shkojnë lart e poshtë. Ju nuk mund të keni një kohë të përsosur përgjithmonë.

Mësoni të vlerësoni udhëtimin, pa marrë parasysh se me sa vështirësi përballeni, është thelbësore të mos e humbni shkëndijën tuaj. Ju jeni mjaft të fortë për të kapërcyer gjithçka, dhe nëse përballeni uljet dhe ngritjet e jetës në të njëjtën mënyrë, nuk do ta keni problem ta ruani shkëndijën tuaj .

Humbja e shkëndijës suaj nuk ka pse të jetë fundi i botës. Ju mund ta rimarrni atë me ndryshime pozitive të jetës, por në të njëjtën kohë, nuk është e nevojshme të jeni në nxitim për ta rikthyer atë. Merrni kohën tuaj dhe bëni atë që duhet të bëni, por mos u mashtroni! Kur e prisni më pak, shkëndija juaj do të kthehet.

për të vazhduar përpara? Pavarësisht se çfarë bëni, gjërat thjesht nuk do të shkojnë mirë për ju. Ju jeni të shpërfytyruar, joproduktivë dhe të mërzitur me drejtimin që duket se po merr jeta juaj.

Por pse ndodh kjo? Si mund ta ndaloni? A ka ndonjë mënyrë për ta rikthyer nxitje në shpirtin tuaj? Mos u frikësoni!

Ja 10 gjëra që mund të bëni kur humbisni motivimin tuaj.

Duhet të vazhdoni gjithnjë përpara

Kjo është pak më e lehtë për t’u thënë sesa është për t’u bërë, por është një faktor i rëndësishëm për tu mbajtur në mend. Gjëja e parë që duhet të bëni për të mbajtur mendimet tuaja të organizuara kur humbni shkëndijën tuaj është se duhet të vazhdoni përpara.

Kur ndjeheni të zënë ngusht dhe sikur nuk keni shumë fije shprese, motivimi për të vazhduar lëvizjen mund të jetë i padëshirueshëm. Por ndalesa është dënimi i vërtetë me vdekje për Motivimin tuaj.

Duhet t’i kaloni periudhat e vështira dhe të vazhdoni përpara. Është e vështirë, por është e mundur me një mendim pozitiv.

Thojini vetes: Unë kam kaluar kohë të këqija edhe më parë dhe gjithmonë ia kam dalë.”

“Gjërat gjithmonë janë përmirësuar; Unë thjesht duhet të vazhdoj derisa t’ia dal. ”

“Të gjithë kalojnë kohë të këqija, dhe kjo është koha ime. Kohë të mira do të vijnë përsëri së shpejti. ”

“Unë duhet të filloj; një përparim i vogël është më i mirë se asnjë ”.

Kujtoni se kush jeni

Jo, ne nuk po e citojmë Lion King këtu! Shpesh, kur e humbni shkëndijën tuaj, ndodh sepse keni humbur edhe një pjesë të vetvetes. E vërteta se kush jeni thellë brenda mund të jetë errësuar.

Kjo nuk është e pazakontë sepse, në jetë, shumë gjëra të ndryshme mund të fillojnë t’ju dmtojnë ekuilibrin, duke ndikuar në ndjenjën tuaj të vetvetes. Jeni ndeshur me shpërqendrime, luftëra, mendime të individëve të ndryshëm, ndikime nga ata që i doni dhe më shumë.

Por jo gjithçka është e humbur! Personi që ju jeni është i përbërë nga blloqe ndërtimi, të gjitha të bazuara në vlerat tuaja kryesore. Si i tillë, ajo që mbetet gjithmonë brenda jush, edhe pse ndonjëherë gabim, ju mbron nga burimet e gabuara.

Merrni kohën për të reflektuar rreth vlerave tuaja dhe gjërave për veten që i konsideroni të shtrenjta. A mendoni se po ndiqni ato vlera dhe po u drejtoheni atyre? Apo veprimet tuaja të fundit kanë kundërshtuar personin që ju e dini se jeni?

Duhet të jeni të etur për të zbuluar

Njerëzit pëlqejnë të thonë se kurioziteti vrau macen – por kjo sepse ata kanë harruar kuptimin e vërtetë të frazës së plotë: “kurioziteti vrau macen, por kënaqësia e riktheu atë.” Pra, edhe pse e ke humbur motivimin tuaj, duhet të mos ndaloni asnjëherë së qeni kurioz.

Mendojeni kështu, kurioziteti hap derën për në një vend të ri. Nëse kjo situatë e re rezulton të mos jetë sipas dëshirës tuaj do ju kushtojë më shumë kohë dhe ca përpjekje , por është edhe pjesë e vetë-zbulimit tuaj.

Por, kur kurioziteti juaj hap derën drejt diçkaje që e doni, diçka për të cilën jeni të kënaqur, i bën të gjitha përpjekjet tuaja të vlefshme. Dhe ka edhe një të vërtetë shkencore për këtë. Hulumtimet tregojnë se kurioziteti ka efekte pozitive në krijimtari! Prandaj mos e humbni atë kuriozitet! Ju mund ta mbani gjallë duke:

 • Parë video mbi tema të reja
 • Vëzhguar diçka të re
 • Provuar një recetë të re gatimi
 • Marrë pjesë në një kurs interesant
 • U përpjekur për të mësuar një hobi të ri

Mbani mend që të luftoni mendimet negative

Mendimet negative dhe biseda negative mund t’ju bëjnë të ndjeheni sikur keni humbur një pjesë të vetes. Ju mund të ndjeheni sikur keni dështuar, dhe sikur jeni duke e lënë veten të dobësohet. Por dorëzimi në këto mendime është një mënyrë pothuajse e garantuar për të mbajtur larg motivimin tuaj larg, shumë larg.

Mendimet e ngatërruara mund të bëjnë që vetëvlerësimi dhe mendimi juaj pozitiv të bien shumë shpejt. Ju fiksoheni pas të gjitha gjërave të gabuara dhe nuk jeni në gjendje t’i kaloni ato, duke e dëmtuar më tej shkëlqimin tuaj.

Mund të provoni të përdorni pohime pozitive për të rritur besimin tuaj dhe për të devijuar nga mendimet negative. Këto janë vërtetuar shkencërisht se ndihmojnë shëndetin mendor dhe madje edhe fizik!

Ju gjithashtu mund të vendosni të lini mënjanë një kohë specifike të ditës – rreth 10 minuta – kushtuar vetëm të menduarit negativ. Kështu që, për tërë ditën, sa herë që ndjeni se po ju vjen një mendim negativ po ju vjen në mendje, shtyjeni atë dhe ruajeni për Kohën tuaj të Mendimit për Keq. Ju madje mund ta keni harruar atë deri atëherë!

Duhet të pushoni

Dikush që ka humbur shkëndijën e vet, mund të përpiqet ta shtyjë veten shumë fort me shpresën për të rimarrë atë shkëndijë përmes një projekti ose ndërmarrje të re. Nuk është një ide e keqe, por duhet të mbani mend se pushimi është gjithashtu i rëndësishëm.

Të detyrosh veten të vazhdosh të punosh pa ndalesë, ose edhe më shumë, mund të të dëmtojnë më shumë sesa ndihmojnë. Do t’i nënshtroheni vetveten dhe do ta bëni edhe më të vështirë të riktheheni përsëri. Ndonjëherë, të gjitha nevojat tuaja për motivim janë pak kohë pushimi. Ju mund:

 • Të trajtoni veten në një ditë në spa
 • Të shkoni të eksploroni vetë një vend të ri
 • Të shikoni një shfaqje gjithë ditën
 • Të lexoni një libër të mirë
 • Të kaloni tërë ditën duke mos bërë asgjë

Pushimi mund të ndihmojë që energjia juaj të rikthehet përsëri, dhe thjesht mund të zbuloni se kur zgjoheni nesër, do të ktheheni te vetja juaj me më shumë energji, dhe të frymëzuar.

Bëjeni veten të lumtur

Humbja e shkëndijës tuaj mund t’ju bëjë që të përballeni me veten, por nëse nuk keni mendime pozitiv, shkëndija thjesht nuk do të kthehet kurrë. Për ta bërë veten të lumtur, duhet të jeni të vetëdijshëm për tre gjërat e mëposhtme:

LIRIA

Kjo përfshin aftësinë tuaj për të bërë atë që dëshironi (në një farë mase në jetë). Për të ndier lirinë, ju duhet të merrni nën kontroll situatën tuaj. Pse të mos bëni diçka të zakonshme sot për të marrë përsëri lirinë e jetës suaj?

ARGËTIM

Të gjithë e dimë se lumturia shpesh buron nga argëtimi. Çfarë mund të bësh që të argëtohesh sot? Trajtojeni veten për një ditë kushtuar lumturisë!

PËRMBUSHJA

Kjo i referohet kënaqësisë, që zakonisht merrni në fund të qëllimeve tuaja. Çfarë gjëje më të vogël mund të bëni për të ndihmuar të ndiheni të kënaqur sot? Mund të jetë po aq e thjeshtë sa të krijoni me sukses një zanat ose aq komplekse sa të bëni një detyrë që e keni refuzuar.

Ndryshojini gjërat

Nëse një shkëndijë vdiq në rrethana të caktuara, nuk do të kthehet më në jetë në të po njëjtat situata. Kjo është arsyeja pse ju duhet të ndryshoni gjërat në jetën tuaj për t’i rikthyer asaj përsëri zjarrin e saj të plotë.

NDRYSHONI RUTINËN TUAJ

A është çdo ditë saktësisht e njëjtë? A mundet dikush të caktojë praktikisht një orar për ju? A është e gjitha monotone dhe e parashikueshme?

Është koha për të ndryshuar gjërat. Zhvendosni disa nga aktivitetet tuaja të përditshme përreth, provoni një markë të re kafeje, hani në një vend të ri, bëni një rrugë tjetër për në në shtëpi – varet nga ju!

FILLONI NJË PROJEKT SHTESË

A ka diçka të cilën keni dashur të bëni, por kurrë nuk keni arritur ta bëni? Epo, nuk ka kohë si e tanishmja. Fillimi i një projekti tjetër është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shtuar nuanca në jetën tuaj dhe ndoshta të rikthejë shkëndijën tuaj të humbur.

MËSONI DIÇKA TË RE

Ju kurrë nuk jeni shumë të vjetër për të mësuar diçka të re. Merrni një hobi të ri duke luajtur një instrument ose duke bërë një formë të re të ushtrimit. Merrni pjesë në një kurs për diçka krejtësisht jashtë fushës tuaj të zakonshme. Përsëri, kjo shton shumëllojshmëri në jetën tuaj.

Kujtohuni që të lidheni me të tjerët plotësisht

Shumë njerëz që shohim çdo ditë nuk janë ata me të cilët bashkëveprojmë plotësisht. Ju mund të keni marrëdhënie relativisht të cekëta me shumicën e njerëzve në jetën tuaj, pa ndonjë lidhje të vërtetë kuptimplote.

Kjo nuk do të thotë që ju duhet të keni lidhje domethënëse me çdo person atje. Por ju duhet të përpiqeni të krijoni lidhje të rëndësishme me më shumë se disa njerëz.

Si mund ta bëni këtë? Filloni duke qenë më të vetëdijshëm për njerëzit e tjerë, veprimet tuaja ndaj tyre dhe si ndikojnë veprimet tuaja mbi ta. Kështu që, herën tjetër kur të flisni me një mik apo të njohur, mendoni se si po veproni. A duken të stresuar? Apo e dini se ata po kalojnë diçka dhe a mund të shihni se si po ndikon te ata?

Bëni të njëjtën gjë edhe me veprimet tuaja. Në vend që të ankoheni sepse jeni vonuar pasi keni dëgjuar dikë për pesë minuta, mendoni se si energjia juaj pozitive mund ta ketë ndihmuar atë person, dhe vetëm për një përpjekje të shkurtër për një kohë të shkurtër.

Kujdesuni për shëndetin tuaj

Një trup i shëndetshëm me mendje të shëndetshme. Nëse e keni lënë pas dore shëndetin tuaj fizik, nuk është për t’u habitur që motivimi juaj po bën një pushim. Këtu janë disa këshilla për t’u kujdesur për shëndetin tuaj.

HANI MIRË

Ju nuk duhet të kufizoheni në një plan dietik për të ngrënë mirë. Vetëm sigurohuni që të merrni të gjitha lëndët ushqyese që ju nevojiten në sasi të arsyeshme, hani sasi të mira dhe kurseni trajtimet për fundjavën!

USHTROHUNI

Megjithëse fatkeqësisht shpërfillet, stërvitja është një nga mënyrat më të mira për të bërë për të menduarit pozitiv. Edhe një herë, nuk keni nevojë të ushtroheni me orë të tëra çdo ditë. Ju mund të bëni ushtrime të thjeshta, si të bëni shëtitje, të shkoni për të notuar, apo edhe thjesht të vallëzoni. Gjysmë ore aktivitet fizik çdo ditë mund të bëjë mrekulli!

VIZITOHUNI TEK MJEKU

Mos e lini pas dore shëndetin tuaj. Po, kontrollet janë të shtrenjta, por zhvillimi i një sëmundjeje lehtësisht të parandalueshme është edhe më e shtrenjtë.

Vlerësoni rëniet dhe ngritjet

Humbja e motivimit tuaj nuk është e nevojshme të jetë i përhershëm. Është pjesë e jetës: gjërat shkojnë lart e poshtë. Ju nuk mund të keni një kohë të përsosur përgjithmonë.

Mësoni të vlerësoni udhëtimin, pa marrë parasysh se me sa vështirësi përballeni, është thelbësore të mos e humbni shkëndijën tuaj. Ju jeni mjaft të fortë për të kapërcyer gjithçka, dhe nëse përballeni uljet dhe ngritjet e jetës në të njëjtën mënyrë, nuk do ta keni problem ta ruani shkëndijën tuaj .

Humbja e shkëndijës suaj nuk ka pse të jetë fundi i botës. Ju mund ta rimarrni atë me ndryshime pozitive të jetës, por në të njëjtën kohë, nuk është e nevojshme të jeni në nxitim për ta rikthyer atë. Merrni kohën tuaj dhe bëni atë që duhet të bëni, por mos u mashtroni! Kur e prisni më pak, shkëndija juaj do të kthehet.

Të fundit