HomeArtikujÇrregullimet emocionaleNjerëzit e zbrazur nga brenda
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Njerëzit e zbrazur nga brenda

Nga studimet e fundit njohja e një personaliteti narcisist nuk është e vështirë. Këta njerëz e konsiderojnë botën si diçka që sillet rreth vetes, ata ndihen më superior ndaj të tjerëve. Ata kanë një konsideratë të gabuar të vlerës së tyre, potencialin e tyre

Gjithkush në jetë ka të bëjë me njerëz që janë tepër krenar me veten. Të besosh në veten tënde është shumë e rëndësishme, por ka një ndryshim midis vetëvlerësimit dhe krenarisë. Vetëbesimi është thelbësor për të udhëhequr një jetë të shëndetshme dhe të balancuar gjithashtu për të mbajtur marrëdhënie të qëndrueshme emocionale. Krenaria, nga ana tjetër, e bën personin “në dashuri” me veten, me epërsinë e tij (supozohet). Njerëzit tepër krenar me veten e tyre janë mendja më bosh. Ata janë individë arrogantë, plot krenari, të cilët në përgjithësi mendojnë vetëm për veten e tyre.

 

Karakteristikat e njerëzve të mbushur me veten, por të zbrazët brenda

Në një mjedis pune, për shembull, është e lehtë të identifikosh një personalitet narcisist: ata besojnë se janë më të mirët (pavarësisht nga aftësitë e tyre reale) dhe nuk kanë probleme në nxjerrjen jashtë dënimit të tyre. Ata ndjehen të drejtë për të kënaqur nevojat e tyre gjithnjë dhe në çdo rast dhe nganjëherë ata nuk bëjnë kureshtje në manipulimin e njerëzve për të arritur qëllimet e tyre. Ata kanë respekt vetëm për veten e tyre. Ata i konsiderojnë të tjerët si individë të ulët ose në shumicën e besimtarëve. Ata duan të jenë në qendër të vëmendjes, ata janë të përqendruar në pikën e lodhjes, me koston e shfaqjes sipërfaqësore.

 

Ata besojnë në vetvete por në një mënyrë jo të shëndetshme

Vetëbesimi siç është parashikuar është shumë i rëndësishëm për të udhëhequr një jetë të shëndetshme, të bërë nga përvoja pozitive emocionale. Njerëzit narcissistic besojnë vetëm në veten e tyre, ata nuk kanë besim në askënd përtej tyre.Për shkak të egos së tyre disproporcionale, ata nuk mund të kuptojnë ndjenjat e të tjerëve. Ata bazohen vetëm në bindjet e tyre. Çfarë bëjnë ata, si punojnë ata, është e drejtë për ta. Gjithmonë dhe gjithsesi. Çdo gjë në fakt sillet rreth vetes, gëzimet dhe dhimbjet e të tjerëve nuk janë të parashikuara.

 

Ata besojnë se gjithçka është për shkak të tij.

Njerëzit narcisistik kërkojnë ndonjë gjë në çdo kohë pavarësisht situatës ose llojit të marrëdhënies që kanë me bashkëbiseduesin e tyre. Ata ndjehen të drejtë të kërkojnë dhe të marrin gjithçka dhe shpesh manipulojnë të tjerët derisa të fitojnë atë që duan.

 

Ata vazhdimisht mendojnë se i kanë zili.

Kjo është një tjetër veçori e tyre. Për shkak të vizionit të shtrembëruar të vlerës së tyre, ata besohet të jenë superior dhe për këtë arsye lakmohen nga të tjerët. Nuk është e rrallë, në të vërtetë, që këta njerëz përsërisin fjali të tilla si: “Edhe ti do të doje të ishe si unë”.

 

Ata nuk pranojnë standarte

Të ballafaquar me të metat, (të çdo lloji, nga marrëdhëniet-afektive tek profesionistët), narcisistët reagojnë në një mënyrë pothuajse të paekuilibruar, duke u bërë të padurueshëm. Ata i përgjigjen mosrespektimit duke u zemëruar ose shumë të dëshpëruar. Ata nuk mund ta kapërcejnë faktin se ata gjithmonë nuk mund të marrin atë që duan.

 

Ato duken të lirë, por nuk janë të kënaqur

Edhe nëse ata nuk e pranojnë këtë, narcisistët nuk janë vërtet të lirë. Ata e kushtëzojnë ekzistencën e tyre sipas bindjeve të tyre. Kjo gjithashtu mund të ndodhë në mënyrë të pandërgjegjshme (ata janë aq krenar me veten që nuk i njohin kufijtë e tyre, as vetë lirinë e tyre).

Ata tregojnë jetë të pabesueshme, por në realitet janë të trishtuar, sepse ata i kuptojnë vetëm emocionet e tyre. Ata nuk mund t’i kuptojnë ato të të tjerëve ose përndryshe nuk i respektojnë. Njerëzit bosh janë ata që nuk dëgjojnë të tjerët, të cilët vetëm duan të dëgjojnë zërat e tyre. Ata rrethojnë veten me shumë njerëz nga frika e vetmisë, por në realitet ata nuk shqetësohen për t’i njohur ata në thellësi. Disa miratojnë një qëndrim arrogant ndërsa të tjerët krenohen me arritjet e tyre, të cilat ndonjëherë fshihen nën një maskë të rreme modestie.

Në përgjithësi këta njerëz duhet të bëjnë shumë zhurmë, ata duhet të imponojnë pikëpamjet e tyre sepse ndihen shumë të pasigurtë, janë emocionalisht të zbrazët dhe kur shohin brenda, kanë frikë nga ajo që shohin. Këta njerëz priren të sillen me egoizëm dhe shpesh grumbullojnë shumë zhgënjim, zili dhe pakënaqësi. Natyrisht, të gjitha ndjenjat që nuk çojnë askund, thjesht i bëjnë ata të ndihen keq dhe i largojnë ata nga të tjerët.

Previous article
Next article

Të fundit