spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pastrimi Emocional

Siç eshte nje diete po aq e rendesishme eshte dhe pastrimi emocional, lejon trupin te rigjenerohet. Po aq e rëndësishme sa dizintoksimi  fizik, një pastrim  emocional do të liroj mendjen tuaj dhe trupin në mënyra që ju nuk mund ta imagjinoni para se ta beni ate. Nuk është gjithmonë e lehtë, por unë kurrë nuk kam takuar ndonjë që e ka ndjekur protokollin dhe eshte penduar per kete.

Përtej përfitimeve të menjëhershme personale, spastrimi emocional mund të parandaloje  fillimin e sëmundjeve, pasi ka lidhje shkencore midis ankthit kronik emocional apo stresit dhe sëmundjeve te mëdha të sotme. Një studim i Harvardit mbi 1,305 burra me një moshë mesatare prej 62 vjeç zbuloi se burrat nervoze kishin tre herë më shumë gjasa për të zhvilluar sëmundjet e zemrës se sa ato më te qetë. Sipas hulumtuesit në Jonsson  Cancer Center UCLA, stresi vepron si një lloj plehu që në mënyrë të konsiderueshme përshpejton përhapjen dhe përparimin e kancerit të gjirit . Qelizat imune, të cilat zakonisht jane per të mbrojtur trupin ndaj sëmundjeve, janë duke u riprogramuar biologjikisht përmes stresit në qeliza që në fakt ndihmojnë kancerin të rritet. Në një rishikim të literaturës shkencore mbi marrëdhëniet në mes stresit dhe sëmundjes, psikologu i Universitetit Carnegie Mellon Sheldon Cohen ka gjetur se stresi është një faktor kontribues në sëmundjet e njeriut, dhe në veçanti depresionin, sëmundje kardiovaskulare dhe HIV / AIDS.

Nuk ka dyshim për këtë, stresi  kronik emocional kontribuon në sëmundje fatale. Mos e lejo! Sic eshte nje diete po aq e rendesishme eshte dhe pastrimi emocional  lejon trupin te rigjenerohet, largon ngarkesen toksike dhe redukton stresin. Mos e lini shendetin tuaj ne dore te fatit. Ndiqni receta qe ju ndihmojne.  Eshte gjeja e duhur per tu bere.

 

 

Largo zemerimin 

Identifikoni njerëzit me të cilët ju jeni të zemëruar. Pasi ta keni bere kete eshte e nevojshme qe ju te shkruani ne leter  shprehjet tuaja te matura per kete ceshtje. Pasi të jeni të qartë në pozicionin tuaj tëpjekur  për çështjen, përpara rruga do të jetë me e lehte.

 

Largoni ndjenjen e fajit

Identifiko njerëzit që keni bërë padrejtësi dhe për të cilin ju duhet të kërkoni falje. Identifikoni në mënyrë specifike atë që keni bërë ose se si ju keni vepruar keq ndaj çdo personi dhe, nëse ka mundesi kthimi. Bëni plane për të vepruar me njohuritë tuaja.

 

Pastro kujtimet negative qe ju mbajne peng

Shkruani një listë të kujtimeve  negative që ende shqetësojne. Pasi të keni listën tuaj,  shqyrtoni  çdo moment  plotësisht dhe me një distancë. Pyesni veten se çfarë ka për të mësuar nga çdo kujtim. Shenoni  mendimet tuaja.

 

Largoni  autokritiken

Vini re fjalët specifike që ju përdorni për të kritikuar veten. Merrni një letër dhe laps dhe shkruaj fjalet autokritike ne fillim. Pastaj, shkruani të gjitha frazat vijnë në mendje që ju përdorni për të mundur veten. Mos e censuroni veten. Shqyrto cdo fraze. Behu kurioz per origien e saj. Pastaj qartesoni veten duke degjuar nje ne menyre passive nje tingull te ambjentit tuaj te zakonshem. Pasi ju jeni të vendosur dhe të qartë, hidheni letren.

 

Zhvillimi i burimeve

Ne fund fusni veten ne nje kujtim pozitiv duke rikujtuar cfare keni pare, degjuar dhe ndjere. Imagjinoni shumë, shumë më tepër nga këto kujtime pozitive duke i shpërndarë në të ardhmen tuaj. Duke i dhënë fund me një shënim pozitiv dhe që hedh pozitivitet në të ardhmen tuaj, ju do të përgatisni  terrenin për gjëra të mira që do të vijnë. Pritjet pozitive dhe optimizëm janë të lidhura me shëndetin dhe jetëgjatësinë. Morali i tregimit: Merrni përgjegjësi për shëndetin tuaj emocional. Mos lejoni që stresi të diktojë gjendjen tuaj . Kur kjo ndodh,ne  mendjen tuaj dhe trupin të bëhet një habitat në të cilën sëmundja është më shumë gjasa për të lulëzojë. Ky është një fakt i provuar.Nëse ju nuk mund të përfundoni pastrimin emocional, merrni  ndihmë dhe mbështetje në këtë proces. Kjo është e rëndësishme.

Të fundit