spot_img

Artikuj të ngjashëm

Personat që Qajnë

Ka njerëz që mendojnë se kur qajnë tregojnë dobësi, por e vërteta nuk është kështu.

Nganjëherë është bukur të ndihesh kështu, e dobët për një moment, ta lësh gjithë zemërimin e zhgënjimin që ke brenda të dalë jashtë njëherë e mirë.

Përse t’i mbash gjërat e këqija brenda teje, kur mund të ruash vetëm të mirat?

Lotët na tregojnë këtë, që edhe në qoftë se në një moment në jetën tonë ne mendojmë se jemi prej çeliku, ne kemi ndjenja dhe kjo është vetëm një çështje kohe para se t’i shpërfaqim.

Nga ana tjetër, psikologët thonë se njerëzit që qajnë shpesh kanë një veçori të veçantë në personalitetin e tyre.

Duke qarë dëshmon se je një mik i madh

Ndoshta takoni një nga miqtë tuaj dhe ju të dy merrni disa lajme të trishtueshme.

Mund të mendoni se të gjitha ndjenjat tuaja janë shkrirë dhe ju arrini në pikën ku nuk dini saktësisht se si të reagoni, ju ndjeni ato gjërat e pakëndshme dhe irrituese në fyt.

Mos mendoni më për këtë por qani, bëni hapin e parë dhe, në këtë mënyrë, ngushëlloni mikun/mikeshën tuaj.

Ky lloj momenti krijon një lidhje shumë më të fortë të miqësisë dhe lejon që të dy të njohin njëri-tjetrin edhe kur ato janë plotësisht të shpërbërë.

E qara do të thotë që ju nuk keni frikë nga ndjenjat tuaja

Ju gjithashtu mund të qani për diçka të parëndësishme ose ndoshta sepse ndiheni të trishtuar, të lodhur, diçka që ka ndodhur ka shkaktuar një ndjenjë që nuk ju pëlqen ta keni…

Çështja është që kur të lëshoni lotët, më në fund të njihni të vërtetën tuaj, gjendjen e shpirtit dhe ta lini të shkojë.

Gjëja më e rëndësishme është të hiqni gjithë dhimbjen që keni brenda, sepse përndryshe jo vetëm do të mbyllni derën për të tjerët që përpiqen t’ju njohin, por do të mbeteni të mbërthyer dhe kjo mund të shkaktojë probleme serioze emocionale.

Mos i jepni rëndësi asaj që mendojnë të tjerët

Me kalimin e kohës, do të përpiqeni të shtypni gjithçka që ndjeni, por ne jemi njerëzorë dhe askush nuk mund të bartë kaq shumë konflikte në mendje, prandaj mos refuzoni të lini gjithçka të shkojë përmes lotëve.

 

Gjëja më e mirë e të qarës është se thjesht harroni se ka njerëz rreth jush.

Në ato momente, nuk shqetësoheni nëse dikush ju shikon ose ju gjykon, aq më pak të jeni të interesuar për vendin ku jeni dhe kjo tregon vetëm se kur keni arritur kufirin, ju shpërtheni emocionalisht pa menduar për asgjë.

 

E qara zvogëlon stresin

A ndjeheni që trupi juaj pushon dhe mendja juaj zhduket pasi të qani?

Një hulumtim i bërë në vitin 1983 nga Shoqata Psikologjike Amerikane zbuloi se shumica e njerëzve që ndjejnë trishtim dhe melankoli janë më të stresuarit dhe duke i lënë ata të qajnë, trupi dhe mendja e tyre arrin një nivel të relaksimit të plotë dhe e mbajnë atë qetësi për disa kohë.

 

Të fundit