HomeFokusPse martesat fillojnë të lëkunden
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pse martesat fillojnë të lëkunden

Martesa, siç e dimë, është kulmi i një ëndrre të madhe dashurie, por kjo nuk përfaqëson gjithmonë një garanci. Në fakt, ka shumë marrëdhënie që edhe pas disa vitesh përfundojnë duke u përkeqësuar dhe në mënyrë drastike marrin fund. Një problem që, krahasuar me disa dekada më parë, duket se është më i pranishëm, deri në frikën e atyre që çdo ditë përballen me zgjedhjen e ndërmarrjes së hapit të madh apo jo.

E vërteta është se përtej shkaqeve serioze dhe për të cilat ndarja është mënyra e vetme e mundshme, siç është dhuna në familje, në ditët e sotme shumë çifte përfundojnë duke u ndarë për probleme të kota. Problemet që nëse identifikohen në kohë mund të vërehen dhe zgjidhen duke i dhënë kështu një shans të ri marrëdhënies. Pra, le të zbulojmë cilat janë shkaqet më të zakonshme që çojnë në fundin e një dashurie dhe si t’i shmangim ato.

Zgjedhja për të jetuar një jetë së bashku do të thotë të marrësh përgjegjësinë për jetën e tjetrit, të ndash tënden dhe të krijosh një njësi familjare të aftë për të kuptuar çiftin në tërësi. Është një proces i bukur për ata që e duan njëri-tjetrin, por që nuk u mungon përgjegjësia. Të jesh së bashku me një person tjetër do të thotë të mësosh t’i njohësh ata, të bësh kompromise dhe të dish gjithnjë se si të gjesh një pikë takimi.

 

Pra, cilat janë arsyet kryesore pse martesat fillojnë të lëkunden?

Pamundësia për të qenë një ekip. Pasi martohen, çifti duhet të fillojë ta shohë veten si një ekip. Çdo fitore dhe çdo humbje duhet të jetohet së bashku, të përpunohet dhe të kapërcehet. Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë njerëz priren të përqendrohen vetëm tek vetja dhe nevojat e tyre. Kështu, një punë që nuk shkon mirë bëhet një arsye për zhgënjim dhe e njëjta gjë mund të thuhet për çdo problem ekonomik.

Mungesa e komunikimit. Biseda është thelbësore për të kuptuar se çfarë ndjen personi tjetër dhe për t’i informuar ata mbi ndryshimet personale. Pa një komunikim të mirë, një martesë është e destinuar të dështojë. Dhe sot, për fat të keq, çiftet që komunikojnë vërtet janë të paktë. Angazhimet e përditshme, hapësirat personale dhe dëshira për t’u shpërqendruar nga problemet shpesh çojnë në distancimin nga dëshira për të njohur tjetrin. E cila në vend të kësaj është e domosdoshme. Sepse secili prej nesh ndryshon çdo ditë dhe vetëm duke vazhduar të dëshirojmë të dimë për partnerin tonë mund të vazhdojmë ta njohim atë. Përndryshe, rezultati i vetëm i mundshëm është ai i zbulimit të befasishëm të të huajve.

Shumë individualitet. Të jesh vetvetja dhe të ndjekësh ëndrrat me çdo kusht është një e drejtë personale që nuk duhet harruar kurrë. Megjithatë, në të njëjtën kohë duhet të mbahet mend se martesa është gjithashtu një nga ëndrrat. Shpesh, shumë çifte të martuar mendojnë se e kanë arritur atë dëshirë duke filluar të përqendrohen në diçka tjetër. Por të qenit i martuar shkon përtej copës së letrës dhe përfshin punë të vazhdueshme për të siguruar që marrëdhënia midis të dyve të vazhdojë në mënyrë harmonike. Të përqendrohesh vetëm te vetja dhe të mos jesh kurrë i gatshëm të largohesh për hir të personit tjetër nënkupton një qëndrim të dobët ndaj jetës në çift dhe shpesh çon edhe në përfundimin e martesës.

Përdorimi i ekzagjeruar i mediave sociale. Duke folur për marrëdhëniet, nuk mund të mos përmendim rrjetet sociale. Megjithëse është diçka që, nëse përdoret mirë, mund të afrojë shumë njerëz, shpesh duhet të merret parasysh edhe ana tjetër e medaljes. Çiftet që sot e përdorin atë në mnëyrë të ekzagjeruar sa vështirë se flasin më me njëri-tjetrin janë të shumtë. Thjesht shikoni përreth për të parë se si edhe ato që dikur do të kishin qenë takime romantike në të cilat do të bisedonit duke parë sytë e njëri-tjetrit, sot ne kufizohemi në disa sugjerime ndërsa i kemi sytë drejt smartphone-it. Një problem që nëse nuk zgjidhet në kohë mund ta bëjë çiftin të komunikojë gjithnjë e më pak dhe rrjedhimisht ta gjejë veten pa asgjë më shumë për të thënë. E cila, në planin afatgjatë, do të çojë në fundin e marrëdhënies midis dy personave.

Mungesa e qëllimeve. Një aspekt tjetër për t’u marrë parasysh janë qëllimet. Shumë çifte martohen me shumë ëndrra të përbashkëta të cilat përfundojnë duke u rishikuar ose lënë mënjanë. Sigurisht, të rishikosh disa dëshira dhe të ndryshosh itineraret e planifikuara për disa kohë është pjesë e jetës, por kjo nuk do të thotë të heqësh dorë nga bërja e planeve.

Nga pushimet së bashku me fëmijët, në ndjekjen e një projekti të përbashkët është e rëndësishme që çifti të ketë gjithmonë një të ardhme për të pritur. Sepse shpesh kjo është një mënyrë për të forcuar marrëdhënien, pasi pa këto fitojnë vështirësitë e përditshme. Vazhdimi për të bërë plane së bashku është një nga rregullat themelore për një martesë që mund të zgjasë me kalimin e kohës.

Të mësosh të njohësh shkaqet që mund të çojnë në përfundimin e një martese është shumë e rëndësishme dhe ndihmon shumë ata që duan ta bëjnë të qëndrueshme dashurinë e tyre. Mbi të gjitha, me bashkëpunimin e duhur dhe dëshirën për tu rritur së bashku si çift, me të vërtetë mund të bësh shumë. Dhe një pjesë e kësaj qëndron në mundësinë e përjetimit të një martese përrallore.

Të fundit