HomeArtikujVetëdijesimi mbi mirëqenien mendorePse njerëzit e zgjuar mendojnë shumë?
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pse njerëzit e zgjuar mendojnë shumë?

Ka gjithmonë një milion gjëra në mendje, edhe kur duhet të pushojë, stresohet për çdo gjë. Mendja nuk ndalet kurrë. Kjo është arsyeja pse mendon shumë për gjithçka, për shembull mendon se çfarë duhet të veshë, çfarë duhet të hajë, ku duhet të shkojë. Ka inteligjencë, që do të thotë se mund të sajojë dhjetëra alternativa të mundshme për çdo situatë, dhe kur mendon për këtë, shqetësohet për gjëra të pamundura. Mendon shumë, sepse nuk i pëlqen të befasohet, gjithmonë i pëlqen të dijë gjithçka.

Eshtë mësuar të kontrollojë çdo situatë dhe nuk dëshiron të befasohet nga diçka e papritur. Dëshiron të planifikojë gjithçka që mund të ndodhë. I pëlqen të dijë se ku po shkon, kush do të jetë atje dhe si janë planifikuar ngjarjet. Ka nevojë për atë njohuri për t’u ndjerë sikur nuk po ecën verbërisht. Urren kur nuk mund të kuptojë se çfarë të bëjë ose kur takon dikë që nuk priste ta shihte.

Gjithmonë dëshiron të dijë se çfarë po ndodh. Kjo është arsyeja pse është lloji i personit që analizon tej mase gjithçka. Fjalët në një mesazh, mënyra se si dikush e shikon, tonin që dikush përdor kur flet me të. Eshtë perceptuese, kështu që sheh gjithçka që një person thotë dhe bën, dhe mendon shumë për ato veprime. Kjo është arsyeja pse bëhet aq e vetëdijshme. Mund ta dijë kur një mik është i mërzitur nga diçka që ka thënë, kur dikush nuk përgjigjet sepse është mërzitur me të.

Mundohet të kuptojë njerëzit përreth në mënyrë që të mos i shqetësojë. Nuk dëshiron të bëjë marrëzi, si të bjerë në dashuri me dikë që nuk ndjehet në të njëjtën mënyrë me të ose të bezdisë një mike a mik, që preferon të mbetet vetëm. Shumica e njerëzve e konsiderojnë një person logjik, por është gjithashtu një nga njerëzit më të ndjeshëm që ekziston. Ka një zemër me madhësinë saktësisht sa truri i vet.

Kjo është arsyeja pse ndjehet e ndërlikuar. Ajo është krenare, më shumë sesa është inteligjente. Ajo është e lumtur që është në gjendje të kujdeset për veten, të bëjë atë që shumica e njerëzve nuk mund ta bëjnë. Por ndonjëherë, mendja e saj e bën të çmendur, ndonjëherë, kjo e bën jetën e saj edhe më të vështirë.

Të fundit