HomeArtikujÇrregullimet e personalitetitQëndro larg njerëzve negativë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Qëndro larg njerëzve negativë

Askush nuk ka recetën për jetën, formulën magjike për ta bërë çdo ditë të mirë dhe të gjitha qëndrimet përkthehen në gjëra të mira. Jeta është shumë e pasigurt dhe shpesh, kur mendojmë se dimë të gjitha përgjigjet, na befason me pyetje të reja.

Sidoqoftë, edhe në mes të ndryshimeve të vazhdueshme që përjetojmë gjatë udhëtimit tonë, ekzistojnë disa receta që mund t’i ndjekim për të na mbajtur në rrugën e duhur, çfarëdo që të ndodhë me ne.

Këto receta kanë të bëjnë me mënyrën se si ne zgjedhim të reagojmë ndaj gjërave që na ndodhin.

Ngjarjet e jashtme gjithmonë do të jenë jashtë kontrollit tonë, por ne mund të menaxhojmë mirë çdo realitet të jetës, nëse jemi të përgatitur mirë brenda vetes.

Ju ndoshta keni marrë ose madje keni kërkuar për disa nga këto këshilla në momentet kur jeta ka patur tejet shumë angazhime. Ato janë të pranishme në libra, në fraza filmike, në këngë dhe madje edhe në vende “të fshehura”, si në aktin e natyrës ose në buzëqeshjen e një fëmije.

Kur zbulojmë ose dëgjojmë këshilla të rëndësishme për jetën nga dikush, sytë tanë hapen dhe, në një kuptim, mësojmë të shikojmë gjithçka që na ndodh, nga një këndvështrim tjetër.

Sot kemi tre këshilla për të sugjeruar për jetën tuaj:

Buzëqeshni më shumë, qëndroni larg njerëzve negativë dhe falënderoni çdo ditë për gjithçka keni!

Kjo këshillë duket e vetëkuptueshme, sepse është diçka që ne e dëgjojmë praktikisht çdo ditë, në kontekste të ndryshme, dhe mbase për këtë arsye nuk jemi aq të impresionuar, pasi ato tashmë janë bërë fraza të zakonshme.

Sidoqoftë, ato mbartin mençuri shumë të veçantë dhe mund të na ndihmojnë të jetojmë jetën me shumë më tepër lumturi, më pak keqardhje dhe negativitet.

Buzëqeshja është një nga gjërat më të mira që mund të bëjmë vetë. Kur buzëqeshim, ne i lejojmë vetes që të lërë mënjanë problemet dhe përshtasim një mendësi të re, e cila na shndërron së brendshmi, dhe na tregon se pakënaqësia është vetëm çështje pikëpamjesh.

Qëndrimi larg nga njerëzit negativë na jep mundësinë për të filluar përsëri dhe për të gjetur një anë tjetër të jetës, ku jemi të dashur dhe të mbështetur, madje edhe në dështimet tona, dhe ku çdo ditë kemi mundësi të reja për të fituar.

Dhe të falënderojmë për gjërat që kemi, është baza për të gjitha rezultatet tona. Njerëzit mirënjohës nxjerrin energji të mirë për universin dhe ai u përgjigjet në formën e bekimeve dhe rezultateve të pafundme.

Mendoni për këto tre këshilla dhe bëni çmos për t’i zbatuar ato. Mund të duken si klishe, por do të shihni ndryshimin që do të bëjnë në jetën tuaj.

Buzëqeshjet, dashuria për veten dhe mirënjohja janë shtylla të shkëlqyera të një jete me një sukses të pafund!

Të fundit