HomeFokusShenjat e Hipokritit
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Shenjat e Hipokritit

Hipokritët janë si helmi – sa më shumë prej marrëzive të tyre përbrendësoni, aq më të sëmurë bëheni emocionalisht dhe mendërisht. Përpara se ta kuptoni, do të ndjeheni inferiorë dhe të pasigurtë. Ndiheni sikur dikush ju gjykon vazhdimisht, dhe që nuk do i përmbushni dot kurrë pritshmëritë e tyre. Lajmi i mirë? Ka shenja paralajmëruese! Ndiqini këto dhe nuk do të bini kurrë viktima të hipokritëve.

 

  1. Ata vetëm respektojnë vetëm njerëzit me pushtet

Njerëzit hipokritë duan të thithin. Dhe shanset janë që ta keni vënë re në vendin tuaj të punës. I njëjti person që buzëqesh dhe i bën komplimenta shefit, sillet keq me ju, apo edhe i bërtet personelit të pastrimit. Një person i sinqertë i respekton dhe sillet mirë me të gjithë, pavarësisht nga pozicioni i tyre në jetë, apo çfarë mund të bëjë për ta.

 

  1. Ata kritikojnë të tjerët, që duken më mirë se ata

Njerëzit hipokritë zakonisht janë të pasigurtë. Pra, në vend që të përgëzojnë dikë që e perceptojnë se duket më mirë, ata ndjehen të kërcënuar dhe i poshtërojnë ato. Mendoni pak Regina George nga Mean Girls. “Më pëlqen trikoja …” (pastaj mënjanë: “Kjo triko është e shëmtuar.”) Njerëzit e sinqertë, nga ana tjetër, janë të sigurt në vetvete dhe admirojnë stilin e një personi tjetër.

 

  1. Ata kurrë nuk pushojnë së bëri thashetheme

Studimet tregojnë se njerëzit të cilët bëjnë thashetheme, nuk janë përgjithësisht të kënaqur me veten dhe kanë nivele të lartë të ankthit. Për të luftuar këtë, hipokritët bëjnë thashetheme që të ndjehen superiorë, për të ngritur veten përkohësisht, duke ulur të tjerët poshtë. Megjithatë, njerëzit e sinqertë nuk bëjnë thashetheme; ata thjesht shprehin mendimin e tyre, pa ligësi. Kjo ndodh për shkak se ata kanë një vetëbesim të shëndetshëm.

 

  1. Ata ndihmojnë njerëzit vetëm kur kanë interes për vete

Njerëzit hipokritë gjithmonë mendojnë për veten e tyre, para së gjithash. Nëse ata mendojnë se mund të përfitojnë nga një situatë, ata do të hidhen me kokë, nuk do të bëjnë pyetje dhe pastaj do të presin shpërblimin (monetar apo jo). Njerëzit e sinqertë i ndihmojnë të tjerët sepse duan. Ata nuk presin shpërblime të çfarëdo lloji; ata thjeshtë ndjejnë kënaqësinë e të ndihmuarit të njerëzve në nevojë.

 

  1. Ata përpiqen aq shumë për të marrë vëmendje

Nëse një person hipokritik ka arritur diçka, do të sigurohet që e gjithë bota ta mësojë. Kjo është për shkak se hipokritët vdesin që të kenë vëmendjen dhe vlerësimin nga të tjerët, për shkak të faktit se ata nuk kanë mësuar se si ta kultivojnë vetëvlerësimin. Ju mund ose mund të mos i shihni këto lloje njerëzish në mediat sociale, duke bërë paradë të jetës së tyre “të përsosur”. Në anën tjetër, njerëzit e sinqertë kujdesen vetëm për atë që mendojnë ata dhe të dashurit e tyre. Ata nuk kanë nevojë për vëmendje apo vlefshmëri nga askush tjetër.

 

  1. Ata kanë nevojë që t’u bëjnë përshtypje të tjerëve

T’u bësh përshtypje të tjerëve nganjëherë është normale. Por kur të bëhet një mënyrë jete, keni të bëni me një hipokrit. Hipokritët janë aq të fokusuar në atë që të tjerët mendojnë, sa që humbasin kontaktin me atë që ata vetë besojnë dhe vlerësojnë. Nëse ata nuk kanë të vërtetën e tyre , atëherë vazhdimisht dëshirojnë të vërtetën e të tjerëve. Njerëzit e sinqertë janë mjaft të sigurt në vetvete, saqë nuk kanë nevojë për miratimin e të tjerëve. Duke qenë vetvetja, njerëzit e tjerë e ndjejnë sinqeritetin e tyre, gjë që i bën ata të pëlqyeshëm, pa u munduar shumë.

 

  1. Ata të gjithë flasin dhe nuk veprojnë

Hipokritët duan të flasin, dhe të mos bëjnë. Ata janë plot me fjalë elokuente, por në realitet, nuk kanë ndërmend të përmbushin premtimet e tyre. Hipokritët vënë veten e tyre në plan të parë, dhe, si rezultat, janë të mangët sa i përket ndjeshmërisë. Në të kundërt, një person i sinqertë e di vlerën e një premtimi. Ata vendosen në vendin e tjetrit, edhe nëse kjo do të thotë të vendosësh veten në plan të dytë.

 

  1. Ata vdesin të mburrem

A keni takuar ndonjëherë dikë që, një nga gjërat e para që bën, është mburrja? Kjo vjen nga dikush me vetëbesim të ulët, dikush që po përpiqet kaq shumë për të krijuar një imazh të rremë për veten, thjesht si një mjet për të bërë përshtypje. Për hipokritët, sepse ata kanë mungesë të një sistemi të fortë besimi, arritjet e tyre nuk kanë vlerë përveçse kur të tjerët ua miratojnë. Njerëzit e sinqertë nuk mburren për suksesin e tyre. Ata nuk kanë nevojë për miratimin e të tjerëve sepse ato tashmë kanë të tyrin.

 

 

Previous article
Next article

Të fundit