HomeFokusShenjat që tregojnë se ke nevojë për pushim
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Shenjat që tregojnë se ke nevojë për pushim

Ndonjëherë keni nevojë për pushime, por injoroni shenjat. Në botën e sotme është shumë e zakonshme që njerëzit të zhyten në mënyrë obsesive në punë, deri në atë pikë sa të harrojnë aspekte të tjera të jetës së tyre. Pavarësisht gjithçkaje, disa tregues shfaqen me kalimin e kohës, ulin performancën dhe ju prishin humorin. Është shumë e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje shenjave që tregojnë se keni nevojë për pushime, përndryshe mund të jetë shumë keq për ju.

 

“Arti i pushimit është pjesë e artit të punës”.-

Kur trupi dhe mendja kanë nevojë për pushim, kjo duhet kërkuar. Nëse nuk është e mundur të pushoni për një kohë të gjatë, sigurisht që ekziston një mënyrë për të ulur intensitetin e punës dhe për të bërë pushime. Por cilat shenja tregojnë nevojën për pushime?

 

1.Humbje entuziazmi për punë

Është krejtësisht normale që entuziazmi nuk është gjithmonë në kulmin e tij. Megjithatë, kur dekurajimi vazhdon për një kohë të gjatë, sigurisht që ka një problem. Në vetvete, kjo nuk tregon domosdoshmërisht nevojën për pushime, por nuk duhet anashkaluar. Humbja e entuziazmit tregon një rënie të humorit të mirë. Nëse e vlerësoni punën tuaj, por e keni të pamundur të interesoheni për atë që po bëni, shkaku mund të jetë lodhja. Në bazë qëndron shpesh rutina ose të paturit shumë punë, ndaj është koha të bëni një pushim.

 

2.Mungesa e përqendrimit

Është normale të mos japësh gjithmonë më të mirën e aftësive njohëse. Truri nuk ka aktivitet të qëndrueshëm në mënyrë të vazhdueshme, por shpesh është i lodhur dhe ka nevojë për ndryshime. Mungesa e përqendrimit na tregon se është koha për të marrë një pushim. Në përgjithësi, me disa minuta pushim mund të kapërceni nivelet e ulëta të përqendrimit. Pastaj ju ktheheni në punë më të përqendruar. Nëse kjo nuk ndodh ose nëse problemi është i shpeshtë, mund të jetë koha e duhur për të bërë pushime.

 

3.Bëni shumë gabime

Një mendje dhe trup i lodhur nuk mund të funksionojë siç duhet. Të gjithë bëjmë gabime, por kemi edhe një lloj sensori që na tregon se deri në çfarë mase kjo është normale ose jo. Alarmi aktivizohet kur bëhen gabime të pashpjegueshme ose kur ato ndodhin shumë shpesh. Nëse kryejmë një detyrë relativisht të thjeshtë në mënyrën e zakonshme dhe papritmas nuk e bëjmë mirë ose harrojmë një hap të dukshëm, ka shumë të ngjarë që të fitojë lodhja. Prandaj është koha për t’i lënë vend argëtimit dhe aktiviteteve të tjera. Është gjithashtu një shenjë e nevojës për pushime.

 

4.Ndiheni të mbingarkuar

Ndonjëherë, pa ndodhur një ndryshim specifik, befas ndjejmë se koha nuk është e mjaftueshme. Është sikur gjithmonë duhet të shkosh me nxitim. Më keq akoma, mund ta përfundojmë ditën me ndjenjën sikur nuk kemi bërë përparim të rëndësishëm dhe kemi ende shumë punë të papërfunduara. Përtej numrit të detyrave që duhen kryer, aspekti më i rëndësishëm është ndjenja e të mbyturit nga angazhimet dhe detyrimet. Është sikur është e pamundur të menaxhosh gjithçka. Ndiheni sikur nuk keni kohë për veten tuaj. Në këto raste, nevoja për pushime është evidente.

 

5.Irritimi dhe zhgënjimi

Përveç sa më sipër, njeriu ka nevojë për pushime kur është gjithmonë në humor të keq. Për të qenë të saktë, njeriu bëhet i zemëruar dhe intolerant edhe ndaj vështirësive më të mëdha apo ngjarjeve të papritura. Është sikur çdo gjë të bezdis apo mbaron. Në të njëjtën kohë, ekziston një ndjenjë e stagnimit, mos rritjes ose arritjes së rezultateve të kënaqshme. Jeni të pakënaqur me performancën tuaj dhe nuk mund të gjeni një mënyrë për të bërë ndryshime. Ajo që ju duhet vërtet është një pushim.

Të fundit