HomeKohaSygjerime për të përmirësuar menaxhimin e kohës
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Sygjerime për të përmirësuar menaxhimin e kohës

Gjetja e kohës për të përmbushur të gjitha aktivitetet tona të përditshme mund të duket si një detyrë e frikshme për t’u përfunduar. Bota është plot me shpërqëndrime dhe informacione të padobishme, dhe ne duhet vazhdimisht të dallojmë atë që ka rëndësi, në krahasim me atë që është e vjetëruar dhe e pakuptimtë. Këto këshilla do t’ju sigurojnë të gjitha mjetet që ju duhen për të shfrytëzuar kohën për atë që ka vërtet rëndësi:

 

 1. Përqendrimi
  Përgjegjësitë janë pjesë e jetës sonë të përditshme dhe përballja me to është jetike për të vazhduar një jetë të qetë. Përfundimi në kohë i përgjegjësivë nuk mund të arrihet pa elementin e përqendrimit. Të lejojeni mendjen tuaj të endet, t’i vonoj gjërat dhe të hutohet nga shpërqëndrimet është një dukuri e zakonshme, në këtë botë dixhitale. Zhvillimi i një mendimi që fokusohet në një detyrë në një kohë të caktuar, do t’ju kushtojë tërësinë e përpjekjeve tuaja dhe entuziazmin për të përfunduar atë që ju keni filluar. Këto praktika të thjeshta do ju sigurojnë që koha juaj është duke u përdorur me zgjuarsi.

 

 1. Qartësia
  Ekzistojnë metoda të shumta për të fituar qartësi dhe më efektive është kur fokusi dhe përkushtimi konvergjojnë në energji pozitive. Duke patur një kuptim të gjerë të asaj që është e nevojshme për t’u arritur, mund të bëhet një vlerësim i përafërt për sasinë e kohës që do të marr. Këto mendime do të shfaqen në ide, të cilat nga ana tjetër, do të rrisin performancën. Dhe sapo performanca të jetë përmirësuar, do të ketë më shumë kohë për t’u përdorur. Sa më e qartë të jetë mendja juaj, aq më e lehtë bëhet që të ketë sukses, dhe askush prej nesh nuk do të gjarpëroj përmes jetës si një dështim. Praktika për të punuar me zgjuarsi është një dëshmi e qartësisë. Duke ditur se si të përdorim një orë për interesat tona do të përfitojmë gjithmonë më shumë dhe do të jetë më e vlefshme se duke i dhënë dy orë të kohës tonë në një fushë të pafrytshme.

 

 1. Struktura
  Organizata është opsioni i vetëm për të përparuar në baza ditore. Shkruani një orar të përafërt në një fletore, kështu që ju do të keni një plan që mund të ndiqet gjatë gjithë ditës. Ajo nuk duhet të jetë një datë ose javë e caktuar, vetëm duhet të jetë e veçantë në detyrat që përmban. Mos e bëni më të vështirë se ajo që duhet të jetë. Struktura nuk ka sjell asnjë lloj të aftësive mbinjerëzore apo edhe të marr një bollëk të përpjekjeve, ju duhet t’i kushtoni çdo orë për të pasur një ndjenjë të qëllimit dhe qëndrueshmërisë.

 

 1. Fokusohu në të tashmen
  E kaluara tashmë shkoi dhe ajo nuk duhet të jetë një vend që ju do të zgjidhni për të qëndruar ose të jetoni me dhimbje. Reflektimi është projektuar vetëm për të parë se sa larg ju keni ardhur, vështirësitë që keni përballuar dhe bekimet e marra. Momenti është tani: ky është vendi ku e gjithë fuqia kanalizohet. Të jesh i vetëdijshëm për atë që ju po bëni në këtë moment është një tregues i drejtpërdrejtë se si e ardhmja juaj do të kthehet. Dhurata më e madhe është duke përfituar nga e tashmja duke pasur parasysh të ardhmen, me mendimet që duam më shumë. Kënaqësia dhe rehatia nuk janë një katalizator për përdorim optimal të së tashmes. Uria është mjeti që vajos rrotat e automjetit tuaj. Ec përgjate rrugës, goditi gungat, kthehu në autostradën e rastit, por kurrë mos e humbni urinë ose do ju mbarojë karburanti i makinës tuaj.

 

 1. Imagjinoni të ardhmen
  Të kesh një vizion është aftësia për të parë veten në një pozitë të statusit të lartë në të ardhmen. Duke u fokusuar në të ardhmen është e gjitha në lidhje me fokusin tuaj në të tashmen. Duke punuar nga A-Z është rruga e vetme për të marrë përfitime, por të kuptuarit e proçesit nga Z-A do t; ju çoë ju kudo ku ju doni të jeni shumë më të shpejtë. Shpejtësia është një aftësi që të gjithë mund ta prodhojnë, por ne të gjithë lëvizim me ritme të ndryshme, kështu që respektimi i proçesit është i nevojshëm. Menaxhimi i kohës është e vetmja korsi që mund të përparojë dhe ne shpresojmë që këto njohuri që do të merrni, mund t’ju çojnë atje ku ju duhet të jeni.

Të fundit