HomeSuksesiThëniet të menqura të Dale Carnegie
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Thëniet të menqura të Dale Carnegie

Dale Carnegie ishte shumë gjëra … shkrimtar, gazetar, psikolog, edukator. Ai besoi se nuk ka njerëz të këqij në botë, vetëm se ekzistojnë rrethana të vështira që mund të tejkalohen edhe pa e prishur jetën e dikujt dhe pa e vrarë shpirtin e tyre. Këto janë pikërisht gjërat e theksuara në librat dhe ligjëratat e tij.

Çdo njeri bëhet budalla të paktën 5 minuta çdo ditë. Urtësia konsiston në mos tejkalimin e këtij afati kohor.

Nëse doni të mbedhni mjaltë, mos e shkatërroni kosheren e bletëve.

Barra e së nesërmes, shtuar asaj të djeshmes, mbajtur mbi shpatulla sot, e bën edhe më të fortin të bjerë në gjunjë.

Një e qeshur kushton asgjë por jep shumë.

Kur jeta të jep limona, bëj limonatë.

Kur lufta fillon brenda vetes, ai njeri vlen diçka.

Sigurisht që burri yt ka plot të meta. Nëse nuk do të kishte asnjë, ai nuk do të martohej kurrë me ty!

Merru me diçka. Është lloji më i lirë i ilaçit që ekziston në këtë tokë – dhe një nga më të mirët.

Shprehia me të cilën vesh fytyrën një person është shumë më e rëndësishme sesa rrobat që veshin trupin e tij.

Nëse dëshiron të ndryshosh njerëzit – pse të mos fillosh nga vetja? Kjo është shumë më fitimprurëse dhe shumë më pak e rrezikshme.

Imagjinoni skenarin e rastit më të keq që sjellja juaj mund të shkaktojë, pranojeni atë paraprakisht dhe veproni!

Mos harroni se emri i një personi është tingulli më i ëmbël dhe më i rëndësishëm në çdo gjuhë për atë person.

Sekreti i të qenit i mjeruar është të kesh kohën e lirë për t’u shqetësuar nëse je i lumtur apo jo.

Çdo ditë është një jete e re për njeriun e mençur.

Shumë njerëz thërrasin një mjek kur gjithçka që ata dëshirojnë është një audiencë.

Njerëzit nuk janë të interesuar për ju. Ata nuk janë të interesuar për mua. Ata janë të interesuar për veten e tyre – mëngjes, drekë dhe darkë.

Nuk ka të nesërme. Dita e shpëtimit të njeriut është e tanishmja.

Mos kini frikë nga armiqtë që ju sulmojnë. Kini frikë nga miqtë që ju lavdërojnë.

Ja ku jemi; natyra njerëzore në veprim, gabues, që i fajësojnë të gjithë, por kurrë veten e tyre.

Frika nuk ekziston askund përveçse në mendje.

Një dëshirë e fortë për të mësuar diçka është 50% e suksesit.

Vepro sikur të ishit tashmë i lumtur dhe kjo do t’ju prijë të të bëjë të lumtur.

Mënyra e vetme në këtë botë që dikush mund të shpresojë ndonjëherë ta duan është të ndalosh së kërkuari dashurinë dhe të fillosh të derdhësh dashuri pa shpresën që të të kthehet.

Të fundit