HomeArtikujPsikologjia pozitiveTiparet që ju bëjnë të dëshirueshme
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Tiparet që ju bëjnë të dëshirueshme

Imagjinoni të hyni në punë dhe të përshëndeteni me buzëqeshje entuziaste nga të gjithë kolegët tuaj; ndërsa ecni nëpër ndërtesë ndiheni si një yll rroku. Shtrëngoni dorën e të gjithëve, dhe të qenit atje e bën të gjithë vendin të ndihet më i lehtësuar. Ju jeni miq me të gjithë dhe shefi juaj ju do. Kjo është një dukuri e përditshme nëse jeni një person i mirë. Nëse kjo duket si diçka që nuk mund të të ndodhë kurrë, atëherë do të doja të kujtoja se aftësitë shoqërore, si të gjitha aftësitë, janë plotësisht të mësueshme, dhe me pak praktikë edhe ti mund të jesh kryefjala e zyrës dhe të kthehesh në shtëpi, me një jetë të lulëzuar shoqërore.

Ja disa tipare që njerëzit e bukur ndajnë. Nëse i kultivoni, do të bashkoheni me radhët e atyre që kalojnë fundjavë me miqtë, mbrëmje në darka dhe ditë të rrethuara nga kolegë që i duan dhe i respektojnë.

 

  1. Nuk janë të pasigurt

Njerëzit e bukur nuk vijnë nga një vend pasigurie. Ato hyjnë në çdo ndërveprim duke menduar “Vë bast se unë dhe ky person do të biem dakord, me të vërtetë duhet t’a njoh më mirë”. Filloni nga një vend pozitiv dhe të tjerët do ta vënë re. Nëse nuk jeni ende atje, shtirja e besimit tuaj do të ndihmojë në qetësimin e pasigurive.

 

  1. Ato janë autentike

Njerëzit e bukur kurrë nuk përpiqen të jenë diçka që nuk janë. Nëse nuk dini diçka, pranojeni. Nëse nuk pajtoheni me një deklaratë të bërë nga dikush tjetër, mos buzëqeshni dhe mos e tregoni. Në vend të kësaj, pranoni sinqerisht se nuk e shihni atë në të njëjtën mënyrë si personi tjetër. Thjesht përpiquni të shihni se nga vijnë dhe përpiquni të kuptoni këndvështrimin e tyre.

 

  1. Janë pozitive

Negativitet ka shumë në botën tonë. Ne kemi negativitet në lajme, në faqet tona kryesore, dhe shfaqet në burimet e miqve tanë në Facebook dhe Tuitter. Shumë nga romanet gjithashtu përfundojnë me një përfundim negativ! Bëhuni një zë pozitiv në një botë ku të gjithë tingëllojnë pak negativë. Të qenit pozitiv do ta bëjë që të jetë kënaqësi të folurit me ju dhe më shumë njerëz do të duan të flasin me ju.

 

  1. Ato nuk konkurrojnë

Bisedat nuk janë gara. Njerëzit e bukur kurrë nuk tregojnë një histori ose nuk ndeshen në një bisedë. Në vend të kësaj, ato i shohin bisedat si një mundësi për t’u lidhur dhe ndërtuar marrëdhënie të thella me të tjerët. Nëse doni të jeni më të pëlqyeshëm, futuni në secilën bisedë me qëllim që ta bëni personin tjetër të ndihet i vlerësuar dhe i respektuar. Kjo do të ndryshojë tonin e ndërveprimeve që keni dhe do të bëjë më të mundshëm që të gjithë të përfshirë të kalojnë një kohë të mirë.

 

  1. Ato japin vlerë

Kur jeni në një bisedë me dikë dhe ata ankohen se nuk dinë çfarë t’i marrin nënës për Krishtlindje, a ankoheni se sa e tmerrshme duhet të jetë para se të hyni në një histori tuajën? Apo e kuptoni se ata kanë një problem që mund të kenë nevojë për ndihmë për ta zgjidhur atë? Njerëzit kudo kanë probleme që nuk do të shqetësoheshin t’i zgjidhnin. Por si njerëz, ne priremi të jemi të përqendruar te vetja dhe të mos e vërejmë. Nëse mbani shënim dhe ndihmoni njerëzit të zgjidhin problemet e tyre, do të krijoni miq për jetën.

 

  1. Ata nuk janë të kënaqur me muhabete kot

Bisedat e vogla nuk krijojnë miqësi të qëndrueshme dhe bisedat e vogla nuk do t’ju bëjnë një person të mirë. Njerëzit e bukur i shmangen bisedave të vogla duke i kthyer ato në biseda të thella. Ata e bëjnë duke u kujdesur vërtet për të tjerët, duke bërë pyetje të sinqerta për t’i ndihmuar ata të kuptojnë më mirë dhe duke u lidhur me atë që u thuhet, shkurtimisht, para se të mbledhin informacione të mëtejshme nga personi me të cilin po flasin. Mos u mjaftoni me biseda të vogla – bëni gjithçka në fuqinë tuaj për ta zhvendosur bisedën në tema më personale.

 

  1. Prekin njerëzit

Rrahja e shpatullave, shtrëngimi i duarve dhe (në disa raste) përqafimi i njerëzve të tjerë i bën njerëzit më komodë pranë jush. Prekja eliminon barrierën fizike të distancës, dhe kështu eliminon barrierën emocionale që përfaqëson distanca. Prekja është një art dhe herët e para që e provoni mund të jetë e vështirë, por praktika e bën të përsosur dhe arti i prekjes është i rëndësishëm nëse doni të bëheni më të pëlqyeshëm.

 

  1. Ato nuk largohen

Njerëzit e mirë kanë mijëra miq! Kjo nuk është magji, është sepse ata bëjnë miq me mijëra njerëz. Ata takojnë njerëz; merrni informacionin e kontaktit të atyre njerëzve; ata miqësohen me ata njerëz dhe kalojnë kohë me ta; dhe më pas ata takojnë më shumë njerëz, duke mos e humbur kurrë lidhjen me këdo që kanë njohur. Nuk mund të jesh më i pëlqyeshëm dhe të mos takosh njerëz të rinj. Duhet të dilni nga zona juaj e rehatisë dhe të krijoni shumë marrëdhënie nëse doni të bëheni më të pëlqyeshëm.

 

  1. Ata me të vërtetë i pëlqejnë njerëzit

Vërtetë, të gjithë kanë raste kur janë të pasjellshëm dhe të gjithë mund të jenë të bezdisshëm herë pas here. Por thellë, shumica e njerëzve janë vërtet të mirë. Ata kujdesen për të tjerët, dhe nëse nuk kanë një ditë të keqe, është e lehtë të merresh vesh. Njerëzit e mirë e dinë këtë dhe për këtë arsye i duan njerëzit. Ata duan të njihen me njerëzit e tjerë dhe të hyjnë në çdo ndërveprim duke pritur një përvojë pozitive.

 

Nëse ju kujtohet vetëm një këshillë nga ky artikull, ajo duhet të jetë për të zhvilluar një qëndrim simpatie për njerëzit. Nëse e bëni këtë, do të bëheni më të pëlqyeshëm në një kohë të shkurtër.

 

Previous article
Next article

Të fundit