HomeFokusVendos veten në radhë të parë
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Vendos veten në radhë të parë

Jeni të rraskapitur pas një dite tjetër të ngarkuar. Pra, kur një mik të telefonon duke të kërkuar që ta ndihmosh, është gjëja e fundit që dëshiron të bësh.

Megjithatë pesha e ndihmës zbehet në krahasim me peshën e të thënit jo – vetëm mendimi për të, të rëndon me faj. I vetmi “efekt anësor” i shpirtit tuaj bujar është se shpesh nënkupton vënien e fundit në vetvete, duke çuar në stres, fajësim për veten dhe madje edhe lodhje. Fatmirësisht, krijimi i kufijve të dashurisë jo vetëm që ju mbron, por ndihmon që të gjitha marrëdhëniet tuaja të lulëzojnë.

Larg kufizimit, kufijtë ju japin hapësirë ​​për të treguar dhembshuri. “Ato ju lejojnë të njihni veten dhe lejojnë që të tjerët t’ju njohin”, thotë Terri Cole. “Kjo do të thotë të kuptosh dëshirat e tua dhe të jesh në gjendje t’i komunikosh ato me lehtësi”. Ka kuptim të përsosur. Në të vërtetë, miti më i madh në lidhje me kufijtë është se ato rrjedhin nga egoizmi. “Ata në fakt ju bëjnë më zemërhapur sepse kur e pohoni veten me hir, dashuri dhe mirësi, ju jeni duke qenë vetja juaj autentike dhe nuk ka asgjë më vërtet të dhënë sesa kjo lloj ndershmërie”, shton Cole.

 

Ndiheni të pakënaqur? Filloni me ju

Keni bërë plane paradite me motrën tuaj, por ndërsa minutat kalojnë, tryeza juaj për dy është një tryezë për një… sepse ajo është vonë përsëri. Megjithëse ndjeni një grindje pakënaqësie, ju e injoroni atë. Është një reagim i zakonshëm, vëren Cole, por pakënaqësia është gjithashtu një sugjerim për të pyetur veten, “A ka nevojë për një kufi këtu?”. Për të filluar të përqendroheni në nevojat tuaja, pyesni veten, “Ku dhe kur ndiheni të lënduar ose të nënvlerësuar?”. Pakënaqësia është një emocion i paqartë diku midis zhgënjimit të shurdhër dhe zemërimit të nxehtë. Kjo është arsyeja pse shkrimi i përgjigjeve konkrete ju jep shumë qartësi. “Shikoni inventarin tuaj dhe përcaktoni preferencat, dëshirat dhe prishësit e marrëveshjeve tuaja.

 

Shqetësoheni për të thënë jo? Provoni një pauzë energjie

Miqtë tuaj gjithmonë kërkojnë favore të minutës së fundit dhe ju ndiheni sikur jeni bërë linja e tyre personale e ndihmës 24-orëshe. Ndërsa ndiheni të lodhur, ju ende nuk mund të thoni jo sepse keni frikë se ata do të largohen nga ju nëse e bëni këtë. Kur frika ju pengon të mbroni kohën tuaj, përcaktoni se çfarë ju pengon. “A është shqetësimi për ndryshimin apo frika e mosmiratimit?”, thotë Cole. Përqendrimi në ankthin tuaj parashikues ju lejon të vlerësoni se sa realiste janë frikat tuaja në mënyrë që të imagjinoni veten duke vendosur një kufi. “Transformimi më i thellë vjen nga ndarja se kush jeni në të vërtetë dhe çfarë keni nevojë”.

 

Po lufton me fajin? Përkuluni në dashuri

Nëse keqardhja për vendosjen e një kufiri ju gërmon, ngushëllohuni në dashurinë për veten, inkurajon terapistja Nedra Glover Tawwab, autore e Set Boundaries, Find Peace ( Blini në Amazon, 22,99 dollarë). “Mënyra më e mirë për të qetësuar fajin është të mbështeteni në kujdesin ndaj vetes”, thotë ajo, duke shpjeguar se kur bëjmë fizikisht diçka në interesin tonë më të mirë, nga kopshtaria në shëtitje në natyrë, është më e lehtë të bëjmë diçka në interesin tonë më të mirë emocional.

 

Të fundit