HomeArtikujProblemet me miqësiPse tërheq gjithmonë njeriun e gabuar ne dashuri?
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Pse tërheq gjithmonë njeriun e gabuar ne dashuri?

Ju e shikoni , ju i buzëqeshni , ju do të shkëmbeni shikimet dhe snaps … dashuri me shikim të parë .
Por si ka mundësi një dashuri me shikim të parë, në të cilën dy njerëz janë të tërhequr në mënyrë të pandërgjegjshme ?

Tërheqje , e ashtuquajtura dashuri në shikim të parë , nuk ndodh rastësisht ! Besoni apo jo , ne jemi tashmë të predispozuar për atë lloj personi për shkak të një lidhje të pandërgjegjshme në përvojën tonë të fëmijërisë .

Por çfarë është ajo ? Secili prej nesh ka një jetë pa ndjenja paralele që fillon që në lindje dhe shpesh është e manifestuar në jetën e vërtetë që ndikon në zgjedhjet tona .

Duke filluar nga vitin i tretë i jetës , gjurmët tona të të pandërgjegjshmes janë të përcaktuara nga përvoja e fëmijërisë , mbi të cilat është krijuar dhe strukturuar e ndërgjegjshmja te çdo person , gjë e cila do të jetë modulator për të gjitha marrëdhëniet dhe dashuritë që do të krijohen në rrjedhën e jetës.

Kush na pëlqen , atëherë , ai që i përshtatet në mënyrë të përkryer me përvojat tona ( trauma , rrethanat , situatat , negative apo pozitive ) .
Me fjalë të tjera , ne jemi të tërhequr nga ata që hyjnë në rezonancë me fëmijën që ka gjurmuar qytetin tonë të pandërgjegjshmen tonë . Ky kusht , pra , është i shtyrë nga marrëdhënia e parë e dashurisë – traumatike ose jo – të jetës tonë , një me nënën tonë apo babain .

Një të dashur në jetën e të rriturve , atëherë , do të jetë gjithmonë i krahasueshëm me prindin tuaj , megjithatë në realitet , , kjo mbivendosje nuk përputhet me babain ose nënën e tuaj të vërtetë , por imazhet që kemi krijuar ne janë ndjenjat ( përsëri për shkak të një përvojë të fëmijërisë ) .

Si është e mundur që shkakton këtë proçes ? Si mund të ndikojë një përjetim fëmijërie për zgjedhjen e një partneri ?

Përgjigjja është e thjeshtë , ne shpresojmë , në të vërtetë , që ai person do të na ndihmojë për të shëruar plagët e së kaluarës dhe për të mbushur boshllëqet që prindërit tanë kanë krijuar tek ne .

A keni dëgjuar ndonjëherë për ” Kompleksi Edipit ” ?

Në rrjedhën e zhvillimit psikoseksual të fëmijës , prindi i seksit të kundërt është objekti i parë i dashuris dhe si rezultat fëmija për të marrë vëmendjen e tij do të duhet të identifikohen me prindin e të njëjtit seks . Nëse marrëdhënia me prindin nuk ka qenë mjaft e kënaqshme për fëmijën ,atëherë kur të rritet,do të kërkoj një partnerë si zëvendësues simbolik për të përfaqësuar atë .
(Për më shumë për “kompleksin e Edipit” shihni ne arkivën tonë ku e gjeni të shpjeguar)

Në këtë pikë … i cili është partneri juaj ideal ?

Ne e kuptojmë , se jemi gjithmonë në kërkim të një personi i cili mishëron nënën apo babain ideal , në një përpjekje të pandërgjegjshme për të kënaqur këtë nevojë në fëmijërin e tyre të dashurisë së munguar e të frustruar , dhe kjo ndodh shumë shpesh , ju do të shikoni për një partner që paraqet karakteristikat negative të shoqërisë mëmë , me qëllim të ndryshuar atë pa ndjenja kështu që mund të rijetojë të kaluarën. duke u përpjekur për të shëruar disa nga plagët që ka pasur në një fëmijëri traumatike .
Pa ndjenja , me pak fjalë , kërkimet për të tërë rikrijuar situata të fëmijërisë në përpjekje për të zgjidhur problemet .

Për shkak të këtyre proceseve të pavetëdijshme mendore ne do të gjejmë , për shembull , gruaja që ka vuajtur nga mungesa e të atit ( fizikisht ose emocionalisht të largët ) , një qëndrim për të cilin tek partnerët do të kërkojnë një zëvendësues të babait , përcaktimin në zgjedhjen e tyre të meshkujve që zotërojnë dhe karakteristikat autoritare që të përcjellë siguri dhe fuqi . Ju do të bini në dashuri me burra pak të përgjegjshm dhe të vështirë më shumë se sa të pranishëm , pikërisht si prind të vërtetë , gjithmonë me dëshirën e pandërgjegjshme për të ndryshuar dhe për të mbushur trauma të fëmijërisë si mungesa e babait .

Për të qenë në gjendje për të gjetur partnerin ideal dhe pë të mos u tërhequr nga njeriu i gabuar , do të ishte e nevojshme që të fshini disa situata traumatike të përjetuara gjatë fëmijërisë , në këtë mënyrë ju do të mësoni të jetoni marrëdhëniet e çiftit në një mënyrë natyrore , të shëndetshme dhe të lirë të pa kondicionuar

Të fundit