HomeFokusQëndro pozitivë!
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Qëndro pozitivë!

Pozitiviteti ju bën të gatshëm për gjithçka. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të mbeteni pozitiv, pavarësisht çfarë jeta ju nxjerr përpara.

-Gjej diçka pozitive brenda negatives
Nuk ka të keqe pa një të mirë brenda. Qëllimi është ta gjeni. Mund të jetë e vështirë, por me praktikë, i’a dilni. Për shembull, herën tjetër që automjeti juaj prishet, mendoni përfitimet që do të merrni për shëndetin tuaj.

-Buzëqesh, qoftë edhe me sforco
Ndonjëherë ju duhet pozitivitet i rremë. Kjo vërtetë mund t’ju ndihmojë. Herën tjetër që ju jeni i lodhur, buzëqeshni dhe shihni se si do të mendoni.

-Shprehni mirënjohjen tuaj për të tjerët
Merrni kohë për të shprehur se sa mirënjohës jeni për të tjerët. Kjo është një mënyrë e madhe për tu ndjerë më mirë, kur të shihni një buzëqeshje në fytyrën e dikujt tjetër.

-Mendoni për përfitimet
Ka një numër të përfitimeve shëndetësore për të qënit pozitive.  Ndikon në sistemin tuaj imunitar.

-Bëni më shumë ushtrime
Ushtrimi është një mënyrë e madhe për të rritur pozitivitetin tuaj. Në këtë mënyrë jo vetëm i bëni mirë shëndetit tuaj, por dhe çlironi hormone të lumturisë. Herën tjetër që ju ndjeheni të zemëruar apo të trishtuar,  merrni një valle rreth shtëpisë. Humori juaj do të rritet.

– Dil në ajër të pastër
Ajri i pastër është tjetër mashtrim i madh për të qëndruar pozitiv. Trupi ka nevojë për oksigjen. Mungesa e tij do të çojë në lodhje dhe rënie të humorit. Dilni jashtë më shpesh për të rritur positivitetin tuaj.

Të fundit