HomeArtikujKompleksetShenjat që tregojnë se dikush është xheloz për ju
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Shenjat që tregojnë se dikush është xheloz për ju

Xhelozia që kalon pa u vënë re mund të përshkallëzohet në një sjellje toksike që mund ta transformojë mikun tuaj në mënyrë drastike, madje mund të mos e njihni më.

Problemi këtu është se shumica e njerëzve i fshehin këto ndjenja thellë brenda vetes, dhe është e vështirë për ne të themi nëse ata janë xhelozë apo jo. Fatmirësisht, ka disa mënyra për ta kuptuar këtë.

 

  1. Ju komplimentin duke ju “sharë”.

Nëse shoku juaj është xheloz për ju, ata do të bëjnë gjithçka që munden për t’ju sulmuar me komplimente.

 

  1. Ata kënaqen me gabimet tuaja.

Edhe nëse është një gabim që keni bërë shumë kohë më parë, ose sapo jeni përballur me një humbje, shoku juaj xheloz do të jetë i pari që do t’ju thotë: “Unë ju thashë.” Ata mund të ndihen të lumtur dhe të kënaqur kur përjetoni dështim. Çdo person që kënaqet me dështimin e tjetrit nuk është një person me të cilin duhet të qëndroni.

 

  1. Justifikohen për të qenë larg jush.

Vini re nëse shoku juaj po përpiqet të tërhiqet. Nëse ata janë xhelozë, mund të tërhiqen nga suksesi juaj. Ata mund të fillojnë të thonë se janë “të zënë” gjatë gjithë kohës ose dalin me justifikime të tjera për të mos ju parë. Gjithashtu, mund të vini re se ata gjejnë kohë për të qenë me të tjerët në rrethin tuaj shoqëror.

 

  1. Bëjnë thashetheme për ty.

Ndonjëherë, edhe shoku yt nuk do ta kuptojë se është xheloz për ty. Më shumë gjasa do të fillojë me një ndjenjë të “mos pëlqimit”, veçanërisht nëse arrini diçka që ata gjithmonë e dëshironin për vete. Kështu që ju mund të filloni të dëgjoni nga njerëzit e tjerë që “shoku” juaj po përhap lajme jo aq të mira për ju. Ata kënaqen duke ju ulur para të tjerëve në mënyrë që të duken më mirë se ju. Nëse vendosni të përballeni me mikun tuaj për këtë, ata ndoshta do të kenë një justifikim, si “ke ndryshuar” ose je bërë “arrogant”.

 

  1. Ju thonë se jeni me fat.

Është e kuptueshme të thuash, “Oh, ti je me fat”, në kontekste pozitive (si kur fiton një lojë). Por nëse shoku juaj thotë që jeni me fat vetëm sepse jeni punësuar në një pozicion pune për të cilin ata e dinë se keni punuar shumë, nuk është një shenjë e mirë.

 

  1. Nuk i vlerësojnë arritjet tuaja.

Një mik xheloz ka shumë të ngjarë të ndihet keq me veten, kështu që do të ulin nivelet e arritjeve tuaja. Nëse keni një lajm të mirë, ata mund të fillojnë të kërkojnë diçka negative për të thënë, që t’ju bëjnë të ndiheni sikur nuk e meritonit atë. Diçka si, “Prit dhe pak, kemi akoma disa provime të tjera deri në fund të vitit.” Ekziston edhe një mënyrë tjetër që një mik xheloz mund të zvogëlojë rëndësinë e suksesit tuaj. Ata mund të komentojnë diçka, duke theksuar faktin se kanë më shumë se ju. Për shembull, ata mund të thonë: “Një herë, pata rezultatin më të lartë për një temë shumë më të vështirë se kjo”.

 

  1. Ata gjithmonë duan të jenë pranë jush.

Ndërsa ka njerëz xhelozë që do të përpiqen t’ju shmangin, ka edhe të tjerë që do të përpiqen të jenë me ju çdo sekondë. Në të vërtetë, në disa hulumtime , u arrit përfundimi se kjo xhelozi mund t’i tërheq njerëzit së bashku, por jo në një mënyrë të mirë. Nuk është e njëjta ndjenjë si të jesh me një mik të vërtetë.

Të fundit