spot_img

Artikuj të ngjashëm

Stresi në Familje

Kjo është thënë nga një studim i Universitetit Jönköping , Suedi . Analiza ka  përfshirë fëmijët pesë vjeç në rastet familjare kritike , trupi i fëmijëve ka treguar më pak rezistence ndaj agjenteve patogjenë

Stresi i familjes ” godet ” sistemin imunitar të femijve. Një stres i larte ne familje  mund të ndikojë në sistemin imunitar të fëmijëve . Kjo është zbuluar nga një studim i kryer nga Universiteti Jönköping , Suedi , dhe publikuar në “Journal of Immunology” . Shkencëtarët kanë gjetur se fëmijët nga familjet me nivele të larta të stresit kishin nivele më të larta të kortizolit , një shënues biologjike të stresit . Përveç kësaj , shkencëtarët theksojnë , situata te ngarkuara negativisht influenciojne në sistemin imunitar duke e bërë trupin më pak rezistente nga sulmi i agjenteve patogjene.

Studimi përfshiu familjet me fëmijë nën pesë vjeç të cilët kanë qenë pjesë e All Children in Southeast Sweden Study  . Ekspertët kanë verifikuar direkt në terenin që fëmijët  jetonin në situata më komplekse , janë  më të prekur thellë nga ajo që ndodh në shtëpi . Një problem që rritet në qoftë  zgjat një kohë të gjatë .

Në fakt , trupi ynë mund të mbrojë veten nga stresi i çdo dite , kur ajo është me kohëzgjatje të shkurtër , ndërkohë kur është më i komplikuar dhe me kohezgjatje te madhe  eshte e mundur qe te kete reaksione autoimune. Përveç kësaj , shkencëtarët theksojnë , stresi ndikon negativisht në sistemin imunitar duke e bërë trupin më pak rezistente kur është i sulmuar  nga agjentët patogjene.

 

Të fundit