HomeArtikujProblemet me miqësiA jeni me njeriun e duhur?
spot_img

Artikuj të ngjashëm

A jeni me njeriun e duhur?

Ka thënë se të do, po tani? Kur mendojmë për marrëdhënie, e gjejmë veten duke pyetur: A do të na bëjë të lumtur? A jemi gati të kurorëzojmë një angazhim të tillë me një martesë?

Ja gjashtë pyetje për t’u marrë parasysh përpara se të vendosni:

  1. A ju respektoni?

Respekti është baza e çdo marrëdhënieje, çfarëdo qoftë ajo. Nëse një person nuk respekton vullnetin, dëshirat dhe frikën tuaj, si mund t’ju ndihmojë të rriteni, të jeni një person më i mirë? Ai thjesht do t’ju përdorë. Prandaj, ndaluni një moment dhe shikoni nëse ky person që betohet se ju dashuron, ju respekton juve si një individ, përpara çdo gjëje tjetër.

  1. Nëse do të ishte ekzaktësisht i njëjti si sot, do të vazhdonit me të?

Mund të duket ide e çmendur, por shumë njerëz kanë tendencë të kenë një lidhje me qëllimin për të ndryshuar personin tjetër. Eshtë e qartë se disa gjëra do të ndryshojnë ndërsa futesh në jetën e një personi, por karakteristikat dhe esenca e tyre nuk do të ndryshojnë.

  1. A ju bën juve një person më të mirë?

A ju respekton personi për të cilin po mendoni ndërsa lexoni këtë tekst dhe ju nxit të jeni njeri më i mirë? A ju shtyn të studioni, të kërkoni këshilla për një problem, t’ju dëgjojë, t’ju bëjë më të durueshëm, dashamirëse dhe të qetë, më të mira?

Kur jeni në një lidhje, të dy personat duhet të ndihmojnë njëri-tjetrin, të jenë në ekuilibër dhe të rriten së bashku, nuk ia vlen të ngelesh me dikë që thjesht thith energjinë dhe vullnetin tënd, i cili të detyron të jesh ajo që nuk je apo nuk do të jesh.

  1. A mund të mbështeteni tek ai person?

Sa herë që e dëgjojmë, ne mendojmë për paratë ose për një dorë, por jo vetëm kaq, duhet të dini që ai person do të jetë atje për ju, duke e ditur që pas një dite të keqe, ju mund ta telefononi atë dhe të shfryheni me dikë. Të jeni në gjendje të mbështeteni tek dikush do të thotë që të jesh e sigurt se gjithmonë do të ketë dikë që të bisedoni nëse gjithçka shkon keq, dhe nëse gjithçka shkon mirë ju keni dikë për të festuar.

  1. A ndjen dhembshuri për këtë person?

Ju mund ta konsideroni budallallëk, por ndonjëherë ne bëjmë gjëra pa e kuptuar, për mëshirë. Për mëshirë për dikë, kemi një marrëdhënie të dënuar me dështim nga fakti i thjeshtë se do të ishte më mirë që tjetri ta përfundonte, dhe në realitet … Po, por kjo vuajtje do të dëmtojë në këtë moment, por është më mirë sesa të mbani diçka që nuk ka të ardhme. Mos i qëndroni diçkaje vetëm për të kënaqur dikë, gjë që me siguri do të ishte mëkat për të dy dhe do të shkaktonte vetëm më shumë dhimbje dhe trishtim për të gjithë.

  1. A jeni gati për të hyrë në një marrëdhënie me kokën lart?

Kjo është një pyetje e rëndësishme, jini të sinqertë me veten tuaj, pyesni veten për të gjitha sa më sipër, por mendoni nëse jeni të gatshëm të jeni personi ideal për dikë, nëse jeni gati të dorëzoheni, nëse jeni gati të bëni vend në jetën tuaj për dikë. A keni sirtar apo pjesë të dollapit për ta ndarë me dikë tjetër? A jeni gati për të respektuar, dashuruar dhe dëgjuar gjithmonë?

Një marrëdhënie bazohet në dialog, kur një palë nuk është e hapur për të folur, nuk ka asgjë për të mbajtur, por ju duhet të jeni të gatshëm të shkoni përtej dëgjimit.

Mendoni me kujdes për çdo veprim të ndërmarrë dhe mendoni se si ta bëni atë pa dëmtuar të dy palët. Bëhuni egoistë nëse është e nevojshme dhe mendoni për lumturinë tuaj, por mos e përdorni vetëm atë për të lënduar dhe për të shkelur në anën tjetër.

Të fundit