HomeProgrami i edukimitPrinderimiBabai i çdo vajze duhet t’i ketë parasysh!
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Babai i çdo vajze duhet t’i ketë parasysh!

Lidhja midis baballarëve dhe vajzave është aq e fuqishme saqë përcakton rrugëtimin e një vajze në jetën prej të rriture. Hulumtimet thonë se fëmijët që kishin një baba të dashur, kishin shanse më të larta për të qenë emocionalisht të sigurta, më aktive në shoqëri dhe me vetëbesim. Etërit e formojnë të ardhmen e vajzës së tyre në shumë mënyra, kështu që ata duhet të jenë shumë të kujdesshëm dhe të bëjnë shumë përpjekje për të rritur vajzat e tyre të çmuara që në fëmijëri. Ne jemi 100% të sigurt se vajzat dhe baballarët kanë një lidhje të veçantë që nuk mund të prishet dhe asnjë burrë tjetër nuk mund të ndikojë në jetën e një vajze në një mënyrë kaq të shkëlqyeshme.

 

Një baba jep një shembull se si vajza e tij duhet të trajtohet nga një burrë.

Marrëdhëniet midis burrit dhe gruas veprojnë si një shembull dhe formojnë qëndrimin e një vajze ndaj asaj që mund të presë nga një burrë. Një baba duhet të tregojë respektin e tij për gruan e tij dhe të mbajë mend se ai duhet ta dojë atë ashtu siç dëshiron që vajza e tij të duhet një ditë. Ai nuk duhet të ketë frikë të shprehë ndjenjat e tij dhe të tregojë që vajza e tij kurrë nuk duhet të marrë më pak se sa meriton.

 

Një baba duhet t’i dhurojë të gjithë dashurinë e mundshme vajzës së tij.

Çdo grua është vajza e vogël e babit të saj thellë në zemrën e saj, kështu që një baba nuk duhet të ketë frikë t’i tregojë vajzës së tij se ajo vlen sa e gjithë bota për të. Një vajzë do të ketë nevojë për të gjithë atë dashuri për të ndërtuar vetëvlerësimin e saj dhe të kuptojë që ajo është e denjë për t’u dashur. Ajo mund të ndiejë vetë-dyshime ndërsa rritet, por dashuria e një babai gjithmonë do t’i japë asaj forcën për të shtypur çdo pengesë në rrugën e saj. Askush nuk mund të zëvendësojë një baba dhe askush nuk e do këtë, kështu që ai duhet të shfrytëzojë maksimumin e rolit të tij si baba.

 

Është e rëndësishme t’i thuash asaj që është e bukur si nga brenda ashtu edhe nga jashtë.

Vajzat dyshojnë shumë në veten e tyre. Ndikimi nga bashkëmoshatarët e tyre, media sociale dhe standardet e paarritshme të bukurisë mund t’i bëjë ata të krahasohen me njerëzit e tjerë dhe të rrisin shanset e tyre për të pasur probleme me vetëvlerësimin e tyre. Etërit duhet të lavdërojnë dhe t’u kujtojnë vajzave të tyre se sa të bukura janë, dhe t’i bëjnë ato të kuptojnë se janë më shumë sesa një fytyrë e bukur. Është në dorën tuaj të mos lejoni që të tjerët të prishin besimin e tyre dhe të sigurohen që kanë besim të mjaftueshëm në veten e tyre.

 

Ajo ka nevojë që babai i saj të jetë gjithmonë përkrah saj.

Pavarësisht se sa e rritur mund të duket një vajzë, ajo gjithmonë do të ketë nevojë për dashurinë dhe mbështetjen e pakushtëzuar të babait të saj. Ajo dëshiron të dijë se babai i saj do të jetë aty duke ia mbajtur dorën, pavarësisht të gjithave. Sigurisht, ajo do të mësojë duke bërë gabimet e saj dhe një baba nuk mund ta mbrojë atë nga kjo. Por ajo do të ketë nevojë për mbështetjen e babait të saj dhe që ai t’i tregojë asaj se asgjë nuk mund ta ndalë dashurinë e tij për të.

 

Ajo me të vërtetë dëshiron që babai i saj të dëgjojë ato që ajo ka për të thënë.

Pavarësisht nga mosha, një vajzë dëshiron të dëgjohet dhe kuptohet. Etërit nuk duhet t’i injorojnë problemet e vajzave të tyre, pa marrë parasysh se sa të parëndësishme mund t’u duken atyre. Një vajzë do ta dijë që babai i saj nuk po i kushton vëmendje, kështu që ajo kurrë nuk mund të ndajë përsëri një sekret me të. Është e rëndësishme të mos i anashkaloni kurrë nevojat e saj dhe t’i ofroni asaj gjithë mbështetjen emocionale që ajo kërkon.

Kujtimet e lumtura janë një dhuratë që nuk do ta harroni kurrë.

Vajzat duan vëmendjen e baballarëve të tyre dhe asgjë nuk mund ta zëvendësojë atë. Një baba mund të marrë vajzën e tij të vogël për akullore, të bëjë një udhëtim familjar në një fundjavë, ose thjesht të luajnë një lojë së bashku. Për të krijuar kujtime nuk është e nevojshme të harxhosh shumë para, është thjesht një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar një lidhje emocionale. Etërit duhet t’i mësojnë vajzat e tyre se janë gjërat e vogla ato që kanë rëndësi dhe që ju mund t’ua bëni çdo moment të veçantë.

 

Një baba që duhet ta mësojë vajzën e tij se si të bëjë gjëra të ndryshme.

Fëmijët kanë kaq shumë për të mësuar dhe është detyra e babait t’i mësojë vajzës së tij të gjitha gjërat e mahnitshme për botën. Një baba duhet të gjejë pak kohë për t’ia kushtuar plotësisht vajzës së tij ose të paktën t’i përgjigjet pyetjeve të saj dhe të kënaqë kuriozitetin e saj. Koha babë-bijë është një mundësi e përkryer që një vajzë të mësojë se si të rregullojë një lavaman të prishur ose edhe një gomë të shfryrë. Pse baballarët duhet t’i përmbahen të ashtuquajturave gjëra për “vajza”?

 

Vajzat i shohin baballarët e tyre si burra të përsosur.

Çdo vajzë beson se babai i saj është standardi i artë i një burri. Mënyra se si ai sillet, merr vendime dhe trajton njerëzit e tjerë do të ndikojë në perceptimin e saj për botën dhe veprimet e saj. Një baba është modeli kryesor i rolit mashkull në jetën e vajzës së tij dhe është babai ai që përcakton se çfarë ajo do të kërkojë tek burri i saj i ardhshëm. Pra, baballarët duhet t’i ndihmojnë vajzat e tyre të marrin vendime më të mira dhe të jetojnë jetën e merituar.

 

Një baba duhet të jetë i gatshëm për ta lënë vajzën e tij të shkojë.

Baballarët duan të mbrojnë vajzat e tyre nga të gjitha rreziqet në botë dhe kjo përfshin edhe të dashurin. Ata shpesh mendojnë se fëmija i tyre është shumë e re për të dalë në takim ose nëse djali e meriton vajzën e tij të çmuar. Ndërsa një baba duhet të vëzhgojë patjetër vajzën e tij, ai gjithashtu duhet të kuptojë se një ditë, ajo do të largohet nga foleja dhe do të fillojë jetën e saj gjithsesi. Ajo bëri gabime prej të cilave babai i saj dëshironte ta mbronte atë, por ajo do të ishte aq krenare për gruan e mahnitshme të kënaqur me veten që ajo u bë.

Të fundit