HomeShërbimet tonaKëshillimetDashuria ndërmjet bashkëshortëve
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Dashuria ndërmjet bashkëshortëve

Dashuria vjen papritur dhe po aq shpejt mund të fluturojë larg nëse nuk ushqeni flakën e ndjenjës. Nëse dëshironi që kjo e juaja të jetë një dashuri e veçantë dhe e qëndrueshme, ka 5 gjëra të rëndësishme që duhet t’i keni gjithmonë parasysh.

 

A mendoni se duhet pak për të qenë të lumtur dhe të dashuruar, apo jeni të bindur që pasi Cupid të ketë goditur në zemrat tuaja, dashuria do të jetojë përgjithmonë në ju, pavarësisht gjithçkaje? “Dashuria është e përjetshme vetëm për sa kohë që zgjat”, thotë një fjalë e njohur. Çdo gjë e bukur kërkon përkushtim. Nëse doni trëndafila të bukur në kopshtin tuaj duhet t’i rritni me dashuri dhe mos harroni t’i ujitni ato. Përpjekjet që bëjmë për njëri-tjetrin do të shpërblehen nga një dashuri që do të na bëjë të lumtur për një kohë të gjatë. Ne duhet të fillojmë nga vetëdija se dashuria nuk është kurrë si një lumë i qetë, të gjitha marrëdhëniet romantike janë të destinuara të kalojnë ulje dhe ngritje, gjëja e rëndësishme është të dini si të menaxhoni konfliktet dhe t’i bëni ato një forcë për çiftin që kalon vështirësi pas vështirësie.

 

Për të menaxhuar më mirë këto konflikte, thjesht përqendrohuni në 5 shtyllat e dashurisë.

 

  1. Komunikimi

Një element kryesor i marrëdhënies që nxit një marrëdhënie të shëndetshme është mënyra e duhur e komunikimit. Në çdo marrëdhënie, gjetja e çelësit për të kuptuar njëri-tjetrin është një shenjë e suksesit. Çiftet e lumtura dinë të komunikojnë ndjenjat, shqetësimet, emocionet e tyre. Ata dinë të komplimentojnë njëri-tjetrin dhe dinë të merren edhe me tema të pakëndshme që dëmtojnë qetësinë e çiftit. Ata dinë të trajtojnë tema që lidhen me xhelozinë, seksualitetin e pakënaqshëm, problemet financiare, rritjen e fëmijëve, dhimbjen, të gjitha temat që shkaktojnë mosmarrëveshje. Menaxhimi i këtyre konflikteve duke komunikuar në mënyrën e duhur ndihmon në përmirësimin e marrëdhënies. Të folurit dhe të dëgjuarit është thelbësor për të dialoguar mirë.

 

  1. Kuptimi

Kur lind një konflikt, le ta vëmë veten në vendin e tjetrit dhe të mësojmë të vlerësojmë këndvështrimin e tyre në vend që të bëhemi armiqësor. Qetësia është baza e një marrëdhënie të ekuilibruar.

 

 

  1. Përmirësimi

Mos të harrojmë se secili prej nesh ka nevojë të ndihet i dashur. Tjetri ka nevojë për vëmendjen tuaj, praninë, interesin për gjithçka që e shqetëson atë. Jini të interesuar për të, për punën e tij, për ditën e tij. Dëgjojeni, lëreni të ndiejë interesin tuaj. Jepni atij disa këshilla, përgëzojeni për sukseset. Jini të interesuar për gjërat që i pëlqen: këngët e preferuara, zhanrin e filmave, ushqimin e preferuar, njerëzit me të cilët ndihet mirë. Mos harroni gjithashtu edhe gjërat që nuk u pëlqejnë. Kështu i tregoni se e kuptoni plotësisht dhe kjo e bën atë të dashurohet marrëzisht me ju.

 

  1. Kontakti

Prekja fizike nuk është vetëm marrëdhënie seksuale. Një puthje e papritur, një përqafim, gjeste që e bëjnë atë të kuptojë që ju e vlerësoni praninë e tij. Këto gjeste regjistrohen në trurin e personit që i merr ato si gjeste që lidhen me lumturinë dhe për këtë arsye zvogëlojnë stresin, duke ulur në mënyrë specifike nivelet e kortizolit dhe duke rritur ato të oksitocinës, hormonit të lumturisë.

 

  1. Seksualiteti

Një seksualitet përmbushës është thelbësor për një marrëdhënie të kënaqshme dhe të qëndrueshme. Sa më shumë që të lidheni me bashkëshortin tuaj, aq më shumë do të dëshironi të lidheni përsëri, harmonia martesore varet kryesisht nga kjo lidhje.

 

 

Të fundit