HomeLidershipIntegriteti Personal
spot_img

Artikuj të ngjashëm

Integriteti Personal

Ne kërkojmë tre gjëra kur punësojmë njerëz. Ne kërkojmë inteligjencë, kërkojmë iniciativë ose energji dhe kërkojmë integritet. Nëse nuk e kanë këtë të fundit, dy të parat do t’ju vrasin, sepse nëse do të merrni dikë pa integritet, dy të parat mund të mund të kthehen kundra jush.

Prandaj është koha për të drejtuar pasyrën nga vetja. A punësoni për integritet? Kulmi i karakterit të një personi duhet të eksplorohet në thellësi, por shpesh në intervista anashkalohet, gjë që mund të kushtojë shumë më vonë, veçanërisht tek nivelet e sipërme të hierarkisë.

Këtu janë gjashtë arsyet që duhet të konsideroni vendimet për marrjen në punë të personave me integritet.

Ata kanë një orientim drejt së vërtetës

Aftësia për t’u lidhur me të tjerët dhe aftësia për t’u orientuar drejt së vërtetës janë dy pjesë jo të negociueshme të një personi me integritet. Në thelb, ky është dikush që do të përdorë të dy aftësitë, inteligjencën dhe energjinë, për të vepruar me ndershmëri, të përqafojë ndryshimet, të hedhë poshtë keqkuptimet dhe të marrë rezultate të vërteta.

Praktikojnë atë që predikojnë

Udhëheqësit me integritet ndjekin angazhimet e tyre dhe veprojnë “të bëjnë gjënë e duhur”. Sigurisht, ata lejojnë hapësirë ​​për gabime dhe dështime (ata janë njerëzorë, në fund të fundit), por ata e mbajnë veten përgjegjës ndaj një standardi të lartë që nuk preket nga ndikimet e jashtme.

U japin të tjerëve meritat që u takojnë.

Drejtuesit me integritet e dinë që janë ekspertë dhe e kuptojnë fuqinë që zotërojnë. Ajo që ata nuk e bëjnë është të përfitojnë nga statusi i tyre dhe nuk kërkojnë për të qenë në qendër të vëmendjes. Ata bëjnë një përpjekje të vazhdueshme për të lavdëruar dhe pranuar kontributin e një punonjësi; ata u japin meritat për punën e jashtëzakonshme.

Janë bujarë me kohën e tyre.

Drejtuesit me integritet i japin një përparësi kryesore njohjes së njerëzve të tyre në mënyrë që t’i nxisin ata. Ata kalojnë kohë të konsiderueshme duke investuar në jetën e të tjerëve përmes mentorimit dhe duke i ekspozuar ndaj përgjegjësive të reja që do të nxisin zhvillimin e tyre.

Shuarja e konfliktit për të zgjidhur problemet.

Konflikti është i pashmangshëm kur përfshihen qeniet njerëzore. Në vend që të jenë pasivë-agresivë, udhëheqësit me integritet janë të vetëdijshëm që ndërprerja e konfliktit me anë të aftësive aktive të të dëgjuarit për të kuptuar një situatë nga të gjitha këndvështrimet është një mënyrë shumë më e shpejtë për të zgjidhur një çështje sesa largimi nga konflikti dhe shmangia e njerëzve.

Pa maska.

Një tendencë e zakonshme për njerëzit në vendin e punës është të veshin një maskë që fsheh se kush janë me të vërtetë kur përballen me njerëz të vështirë ose situata. Një udhëheqës me integritet shfaq anën e tij më të mirë dhe më autentike; ai do të përballet me njerëz dhe situata të vështira me ndershmëri dhe transparencë.

Të fundit